Czy ktoś ma problem z tymi reflektorami a mianowicie chodzi mi o ich zaparowywanie. Byłem ostatnio na regulacji to je podnieśli i jest lepiej. Co do parowania to dostałem odpowiedź, że to normalne i dopiero jak będzie się woda skraplać od środka to będą coś z tym robić, więc muszę obserwować.
OIII FL parujące reflektory Full Led
Zwiń
X
-
Dokładnie tak jak piszesz, jest to normalne zjawisko i nawet jest nota techniczna w wewnętrznym systemie informatycznym Skoda na ten temat.
Dopóki nie skrapla się woda, to jest OK.
Problem pojawia się w związku z różnicami temperatur wewnątrz reflektora i na zewnątrz, a że temperatura LED'a jest niska to nie wygrzewa szkła.
Po 1h jazdy z włączonymi reflektorami problem znika (przynajmniej u mnie).
-
-
U mnie też parę razy lekko zaparowały. Nie ma się co przejmować...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Bez ledow tez paruja, szczegolnie w miejscu gdzie jest migacz. Przy przegladzie ASO powiedzialo, ze wysylali juz do SAP zapytania o to zjawisko, ale kazdorazowo parowanie bylo odrzucane bo stwierdzali ze jest to normalne zjawisko. W O2, O2FL, O3 mi nie parowaly, wiec czy jest to normalne to jakos do konca nie jestem przekonany...
Komentarz
-
-
Gość
Normalne w związku z rocznikiem auta. Takie same posty są na forach innych marek, a dotyczą aut najmłodszych. Hyundai/kia dodaje do lamp znane wszystkim torebeczki z napisem "silica gel". :-)
Komentarz
-
Bez przesady w mojej O2 ksenony też potrafiły zaparować
...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Witam,
Czy macie podobne zaparowywanie kloszy, po ostrej ulewie tak było ostatnio. Dodam, że zeszło wszytko po ok 15 min. W ASO mówią, że normalne.
Dodam jeszcze zdjęcia na których zaznaczyłem strzałkami dwa zacieki w środku prawego klosza. Jest reklamacja zgłoszona pod koniec maja i ostatnio dzwoniłem do ASO i czekają z decyzją od Skoda Auto czy ten klosz będą wymieniać. Jak uważacie czy dalej czekać ewentualnie gdzie uderzyć aby rozwiązać tą sprawę?
IMG_20180724_123044.jpgIMG_20180724_123017.jpgIMG_20180518_153132.jpgIMG_20180518_153227.jpg
Komentarz
-
-
Gość
-
Nie mam ledow, ale reflektory paruja regularnie w wilgotna pogode. ASO twierdzi ze to normalne, a SAP nie uznaje tego jako wada i odrzuca reklamacje ASO do wymiany reflektorow. Z innej beczki to w 3 letnim aurisie (rok po gwarancji) na przegladzie serwisant stwierdzil wypalone odblysniki. Toyota uznala "dobra wole producenta" i przyslala dwa nowe reflektory. Mozna?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bl Zobacz wpisZ innej beczki to w 3 letnim aurisie (rok po gwarancji) na przegladzie serwisant stwierdzil wypalone odblysniki. Toyota uznala "dobra wole producenta" i przyslala dwa nowe reflektory. Mozna?
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pio900 Zobacz wpisAle kto by chciał jeździć Toyotą...?cyferki zwiazane z tym modelem poniekad odpowiedza na to pytanie.
Komentarz
-
Komentarz