Czy rozmiar opony 205x50xR17 będzie pasował do Skody? Czy może ktoś z was jeździ na takiej oponie?
rozmiar opon
Zwiń
X
-
Zerknij na klapkę wlewu paliwa - ten rozmiar jest nawet homologowany przez producenta dla Octavii.
Sam nawet próbowałem zgłębić temat w poszukiwaniu węższego bieżnika celem poszukania oszczędności na spalaniu, ale doszedłem do wniosku, że gra niewarta świeczki. Ze względu, że rozmiar 205/50 R17 nie jest standardowy, to opony są znacznie droższe od 225/45 R17. Moim zdaniem lepiej i taniej wyjdzie zainwestować w opony 225/45 R17 z lepszym indeksem spalania.Pzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
-
-
Gość
Zamieszczone przez Fredy.PW Zobacz wpisSam nawet próbowałem zgłębić temat w poszukiwaniu węższego bieżnika celem poszukania oszczędności na spalaniu
Komentarz
-
A moim zdaniem lepiej zainwestowac w opony o wiekszych oporach toczenia i lepszych parametrach jezdnych niz podniecac sie tym czy spali pol litra mniej czy wiecej.
przy wszystkich kosztach uzytkowania samochodu (paliwo, utrata wartosci, serwis, ubezpieczenia, parkingi, myjnie, winiety itp) ta roznica nie ma znaczenia.Powered by R-Performance
Komentarz
-
Komentarz