NO i jest cennik O3 MY19
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisTak mnie naszło... Golutka Octavia z 3-cylindrowcem kosztuje 72kzł. Równie goła ale z 1.5TSI 80kzł... Wyposażony znacznie lepiej i z silnikiem już w końcu dopracowanym Passat 1.4TSI City 80kzł... Chyba trzeba w końcu być megafanem Octavii, żeby ją kupić...
PSYCHOfanem ;-)
ps. swoja droga wlasnie strona Skody nie dziala i nie mozna sciagnac tych cennikow - moze zaraz beda poprawki....
Komentarz
-
-
Strona niemiecka juz przy konfiguracji podaje ponizsze wersje silnika ....Masakraskoda.de.JPG
2.0 TDI , 11.2017 -> Style , Black Pearl , HB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcex Zobacz wpisStrona niemiecka juz przy konfiguracji podaje ponizsze wersje silnika ....Masakraskoda.de.JPG
Komentarz
-
-
Gość
Tak naprawdę to mało kogo obchodzi jakie są silniki. Ważne, żeby się (głównie szare) kolory podobały i żeby było dużo kolorowych ekranów w środku. A reszta przejdzie niezauważona.
Komentarz
-
Drogo. To prawda. Jak na to co się dostaje to moim zdaniem bardzo drogo, bo na O3 w rozsądnej wersji 150KM trzeba przeznaczyć ponad 90 000.
Jak na auto budżetowe, mocno oszczędnie wykonane to bardzo dużo. Liczę tak średnio 77 000 zł mogło by to 1.4 TSI max kosztować.
Ja właśnie po wielu latach użytkowania O1 Tour i O2 Tour jestem na kupnie nowego auta.
Biorąc pod uwagę doświadczenia, ceny, i opinie tym razem już nie idę w VAG`a.
Biorę wolnossącą Mazdę 6.
"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz
-
-
Octavia jest jak wino - im starsza tym droższa. Przypomne, że jak wchodzila na rynek, czyli w 2013 r. to najtansza wersja 1.2 tsi active kosztowala 59.900... a w promocji wyprzedazy noworocznej moglem sobie ją kupić (to cena jaka mialem w ofercie) za 51.000 zl... a teraz? :-) i to za 3-cylindry... a co z tego ze troche wiecej mocy, skoro ten 1.2 ma 4-cylindry, okazal sie bezawaryjny a za 1200-1500 zł można moc podnieść do 130 kucy...
Zreszta to nie tylko Skoda podrozala. inni podobnie.
Obecnie moim zdaniem najlepszym tanim nowym autem jest ... Fiat Tempra 1.4 sedan w podstawowej wersji, ktory mozna stargowac do 41.000 zl.
Komentarz
-
-
Gość
-
No trochu wykastrowali silniki Skody, ale może Volkswagen chce choć w taki sposób przejąć rynek należący do Skody, bo jednak 3 cylindry to porażka w aucie (wiadomo ludzie pieją z zachwytu ,że takie szybkie , tak mało pali,ale ciekawe jak te silniki wypadną w dłuższej eksploatacji) , Skoda to marka kanibal dla Volkswagena , ludzie powariowali na punkcie Skody i stąd jej wysoka cena, ale przy takim posunięciu koncernu co nieco może się zmienić, mój ojciec,który w przyszłym roku myśli o zmianie auta , jak zobaczył te silniki to powiedział ,że Skoda schodzi na psy i zaczyna się zastanawiać po 20 latach jazdy Skodą ,nad kupnem innej marki
Komentarz
-
-
Sorry za art ale na szybko - wiem że to wycinek wiem że firmowe to też biznes ale na własny uzytek - mimo to rożnica spora
Zwróćcie uwagę na Oct i Tipo wspomniane powyżej - coś w tym jestZałączone plikiOstatnio edytowany przez Musamp; 46603.
Komentarz
-
-
Ta "paleta" silników to jakiś kiepski żart.
BTW ja niedawno też mocno zastanawiałem się czy zmieniać na O3 czy Paska B7. Rozsądek przemawiał za Paskiem (cena vs wypas, no i jakby nie było B7 klasę wyżej stoi), ale docelowo trafił się lepszy egzemplarz O3.
VW chyba chce zaorać Skodę albo wypozycjonować ją na rynku jako auta tylko dla flot.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
Komentarz