Witam po jakim przebiegu się wymienia rozrząd w octavi 1.4 tsi 150km
kiedy wymiana rozrzadu
Zwiń
X
-
Ćwiczyłem ten temat i powiem Ci, że każde ASO ma swoją własną wersję. W zasadzie zgadzają się co do przebiegu ok 200 tys, ale mają odmienne zdania co do okresu 6 lat. Przykładowo ASO Opole "kontroluje" pasek przy każdym przeglądzie do przebiegu 200 tys bez względu na czas ale go nie wymienia, ale np. ASO Wrocław wymienia po 6 latach. Dzwoniłem jeszcze do 3 innych serwisów i wygląda na to, że chyba nie ma jednej wspólnej wytycznej.
Komentarz
-
-
Przed chwilą wróciłem z przeglądu w ASO i ku mojemu zdiwiezdzi pan doradca potwierdził tezę o niewymienialnosci paska rozrządu, a jedynie jego kontroki po 6 latach, co akurat w koim przypadku wypadnie za rok. Pan twierdził także, że nie słyszał o ani jednym przypadku zerwania się takowego w 1.4 tsi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez teps Zobacz wpisPrzed chwilą wróciłem z przeglądu w ASO i ku mojemu zdiwiezdzi pan doradca potwierdził tezę o niewymienialnosci paska rozrządu, a jedynie jego kontroki po 6 latach, co akurat w koim przypadku wypadnie za rok. Pan twierdził także, że nie słyszał o ani jednym przypadku zerwania się takowego w 1.4 tsi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Grad77 Zobacz wpisVGP poinformowało mnie, że w 1,4 TSI 140 KM rozrządu się nie wymienia. Pasek ma ponoć żywotność silnika i nie podlega okresowej wymianie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MariuszKoz Zobacz wpis
A w którym ASO byłeś? Ja już po prostu zgłupiałem. Każde ASO mówi co innego. Pytanie tylko, że serwisanci, którzy mówią o tym, że paska się nie wymienia, w razie czego biorą odpowiedzialność za ewentualne awarie...
Komentarz
-
Komentarz