Witajcie,
Mam pewną wątpliwość (może problem).
Jak instalowałem rejestrator jazdy, zasilanie podłączyłem bypasem w skrzynce bezpieczników. Jednak wybrałem miejsca bez bezpieczników a mające odpowiednie cechy, czyli stałe 12V i 12V po zapłonie.
Zasilanie stałe podłączyłem - w pozycję 48 (z instrukcji) czyli "asystent kontroli martwego pola" - ponieważ nie mam czegoś takiego a miejsce w skrzynce było puste.
12V po zapłonie - w pozycję 13 (z instrukcji) czyli "napinacz pasa po stronie kierowcy"
Forumowicz zapytał jak ten rejestrator podłączyłem i ....
I dopiero teraz mnie olśniło.
W skrzynce miejsce nr 13 było puste (dawało 12V po zapłonie).
A chyba powinienem mieć "napinacz pasa po stronie kierowcy" - czy nie?
Skoro nie było bezpiecznika w tej pozycji to co z napinaczem?
Nie działa czy go nie mam?
Auto (O3FL pierwsza rejestracja XII 2019) kupione od dealera w VI 2020.
Sam tego bezpiecznika (z pozycji nr 13) nie wyjmowałem.
Sprawdziłem inne miejsca, w których nie mam bezpieczników i poza tym jednym, wszystko się zgadza (tzn. brakuje bezpieczników bo nie mam takich dodatków).
Jakieś sugestie ....
Może ktoś zna wytłumaczenie.
Mam pewną wątpliwość (może problem).
Jak instalowałem rejestrator jazdy, zasilanie podłączyłem bypasem w skrzynce bezpieczników. Jednak wybrałem miejsca bez bezpieczników a mające odpowiednie cechy, czyli stałe 12V i 12V po zapłonie.
Zasilanie stałe podłączyłem - w pozycję 48 (z instrukcji) czyli "asystent kontroli martwego pola" - ponieważ nie mam czegoś takiego a miejsce w skrzynce było puste.
12V po zapłonie - w pozycję 13 (z instrukcji) czyli "napinacz pasa po stronie kierowcy"
Forumowicz zapytał jak ten rejestrator podłączyłem i ....
I dopiero teraz mnie olśniło.
W skrzynce miejsce nr 13 było puste (dawało 12V po zapłonie).
A chyba powinienem mieć "napinacz pasa po stronie kierowcy" - czy nie?
Skoro nie było bezpiecznika w tej pozycji to co z napinaczem?
Nie działa czy go nie mam?
Auto (O3FL pierwsza rejestracja XII 2019) kupione od dealera w VI 2020.
Sam tego bezpiecznika (z pozycji nr 13) nie wyjmowałem.
Sprawdziłem inne miejsca, w których nie mam bezpieczników i poza tym jednym, wszystko się zgadza (tzn. brakuje bezpieczników bo nie mam takich dodatków).
Jakieś sugestie ....
Może ktoś zna wytłumaczenie.
Komentarz