Skoda Octavia 3 - 2016 rok jaki jest czynnik w klimatyzacji ? Pod maską żadnej naklejki .
jaki czynnik w klimatyzacji ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
-
Zrobię tak , napełnię układ R134a i dam znać czy działa , oczywiście jeśli będzie taka możliwość.
Komentarz
-
w skodzie zaplacilem niespelna 300 za spuszczenie/osuszenie i ponowne napelnienie R-1234yf ; od wyjazdu z fabryki ubylo 40gr
Komentarz
-
Mała aktualizacja, dziś byłem w punkcie gdzie obsługują klimatyzację i w moim aucie jest R134a. Takie są zaworki do napełniania układu.
Komentarz
-
Bo w 2016 jeszcze chyba napełniali R134a
U mnie i u kolegi w Oktawii jest już R1234yf
Moja 2018r kolegi 2017r.
Mam jeszcze Toytę Yarisa 17r.i tam jest R1234yf
Komentarz
-
Komentarz
-
Dokładnie jak powyżej kolega napisał. Od 2017r. jest nowy czynnik, do 2016r. jest stary czynnik. Nowy jest oczywiście droższy w serwisowaniu. Można kombinować z nakładką, spuszczać nowy czynnik i uzupełniać w jego miejscu stary czynnik (R134A), jednak nie ma co kombinować.
Komentarz
-
Przy okazji wymiany parownika + uszczelnianiu kompresora , niewiele czynnika r1234yf mi zostało , wiec napełniłem r134a - chłopaki mają już przejściówki do zaworków. Jak dla mnie to r134a jakoś lepiej chłodzi , takie moje odczucie. Nigdy wcześniej tak dobrze klima mi nie chłodziła jak teraz, takie mam odczucie przynajmniej,2.0 TDI , 11.2017 -> Style , Black Pearl , HB
Komentarz
Komentarz