W systemie Cantona nie ma wygłuszenia drzwi. Przy wyższych poziomach drzwi brzęczą. Niestety. Moim zdaniem to pierwsze co trzeba zrobić po odebraniu samochodu. Po tej czynności ten system jest w stanie zagrać bardzo fajnie .
Oczywiście zmieni się również komfort jazdy na plus. Będzie ciszej w samochodzie
Jakieś orientacyjne koszty takiej operacji w Twoim warsztacie?
Ciekawa odpowiedź - jednak dająca pełną swobodę jeśli chodzi o kwestię tłumienia. Biorąc pod uwagę wypowiedź - nic nie wiercimy, nic nie naruszamy - nic nie zmieniamy. Dokładamy tylko elementy wytłumienia które nie wpływają na pracę mechanizmów, żywotność powłoki lakierniczej czy ewentualne skupiska rdzy które ewentualnie mogą się pojawić jednak nie w miejscu w którym wykonuje się tłumienie.
Biorąc to pod uwagę myślę, że bez problemu można wykonać tłumienie drzwi robiąc odpowiednią sesję zdjęciową aby udokumentować każdy ruch i w przypadku np padniętego mechanizmu podnoszenia szyby lub czujnika w zamku ewentualnie silnika i sterownika nie mieć ewentualnych problemów z roszczeniem gwarancyjnym
Jeśli chodzi o kwestię wytłumienia nowej octy - zapraszam na PW
[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Ja właśnie jestem po rozmowach w http://www.barieradzwieku.pl/ i Panowie zaproponowali na przód dwudrożne DLS 9.2 + profesjonalne wygłuszenie przednich trzy (3 warstwy) za około 1600 - 1700 PLN i zaręczają, że będzie to lepiej grało niż zestaw Cantona... potem można dołożyć mały wzmacniacz z SUB w miejsce koła zapasowego i powinno być znakomicie....
UWAGA! nie jestem ekspertem w dziedzinie car audio - powtarzam tylko słowa ludzi, którzy jak twierdzą się na tym znają...
Prim, DLS 9.2 czy raczej 6.2 ( najlepiej zapytaj dokładnie o pełny numer modelu )? Pędzone pod samym radiem? Bo niektóre lepsze DLS-y to zagrają TYLKO pod wzmakiem.
Film mojego autorstwa zachęcam do obserwowania mojego kanału na YT.
Niedługo wrzucę więcej filmików :wink:
Tym nagraniem raczej nikogo do cantona nie przekonasz
Film nagrywałem telefonem także jakość dźwięku jest nienajlepsza ops:
Ogólnie ja z Cantona jestem zadowolony jakość dźwięku jest jak dla mnie zadowalająca :wink:
Panowie, też tak macie, że odtwarzacz obcina początek mptrójki? Da sie to jakoś poprawić?
[ Dodano: Pią 11 Lip, 14 10:01 ]
Panowie, czy u Was ta "siateczka" obudowy subwoofera jest z otworami? U mnie żadnych otworów nie ma i zastanawiam się, którędy płynie dźwięk z głośnika.
Komentarz