maksiu, już można go obejrzeć w szoł rumie
Green Tec VS SS
Zwiń
X
-
Green Tec VS SS
Hej,
Wedle dokumentacji GREEN TEC to:
System start-stop oraz system rekuperacji
Nie mniej jednak dostępne to jest dla silników 1.4 / 1.6. / 2.0
W silniku 1.8 TSI jest SS z defaultu.
Czy ten SS w 1.8 TSI to jest "green tec" czyli system rekuperacji TAKŻE czy tylko sam SS bez rekuperacji?
Jak sprawdzić czy alternator jest rekuperacyjny czy nie ?-----
O3 - zamówiona...
-
-
Zamieszczone przez Black_DevCzy ten SS w 1.8 TSI to jest "green tec"
Tu info, do którego się dokopałem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...71924&start=75 IMO na 100% SS=GrenTec, nie doszedłem jeszcze do kwestii opon
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black_DevJak sprawdzić czy alternator jest rekuperacyjny czy nie ?
Ja mam opony SportMaxx i nie są raczej energooszczędne. Start-stop też mam, można przyciskiem wyłączyć, do najbliższego zgaszenia silnika jest wyłączony.
W ASO podpytałem o GreenTec i co Skoda przez to rozumie:
- Start/Stop - bo to najłatwiej zobaczyć a właściwie poczuć jak zgasi silnik (ma to swój plus jak się go zdławi za małym gazem to samo odpala )
- inteligentne sterowanie alternatorem - stała prędkość, naładowany aku - ogranicza pracę altka do zabezpieczenia pracy tego co ma być zasilane, mniejszą pracę wykonuje alternator, mniejsze opory, mniejsze zużycie paliwa
- rekuperacja - czy jest w O3 :?: , w G7 jest w standardzie, jak działa wiadomo.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
Komentarz