Beżowa Tapicerka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz
    Classic
    • 2016
    • 2

Beżowa Tapicerka

Skoda-Auto, skasuj capsa, bo dostaniesz :banan :twisted:
  • mloders
    Classic
    • 2013
    • 5

Beżowa Tapicerka

Witam

Przymierzam się do kupna 03 1,4 TSI Elegance z tapicerką beżową. Ma ktoś taką tapicerkę, no i jak się sprawdza w praktyce?? Zastawiam się również, żeby dobrać fotele tkanina-skóra albo alcantara-skóra.

pozdro

Komentarz

• Black_Dev
      Drive
      • 2013
      • 73

jak masz dzieci to na pewno na tyl przednich bierz skórę czy jak to tam się nazywa - sprawdza się.
      Nie wiem czy taka opcja w pełnej skórze dostępna ale w tkaninie jest i jest super.
      -----
      O3 - zamówiona...

Komentarz

• Przem78
        Rider
        • 2013
        • 561

Zamieszczone przez mloders
        Ma ktoś taką tapicerkę, no i jak się sprawdza w praktyce??
        Miałem w poprzednim aucie - nawet wylanie wody mineralnej z butelki na siedzenie powodowało powstanie zacieków :twisted: koszt doprowadzenia tego do porządku 450 pln :twisted: (trzeba było prac 2x razy bo zostawały zacieki) IMO wybrałem ciemną bo widziałem w testówce jak wyglądają boczki foteli i podłokietnik po przebiegu ~ 5 kkm pop prostu paskudnie. Wziąwszy pod uwagę użytek prywatny to po 30-50 kkm będzie widać mocne ślady zabrudzenia na newralgicznych punktach (boczki siedzeń itp.)

P.S jeżeli już wybierać to skóra+alcantara - IMO idealne połączenie
        Pozdr. Przemek

Komentarz

• kylo76
          Rider
          • 2013
          • 743
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja mam beżową tapicerkę materiałową. Z lakierem Brąz Topaz wygląda super, brudzi się tak jak czarna, ale na czarnej tego nie widać. Podłokietnik brudzi się szybciej, więc chyba oddam go do tapicera, żeby skórę na to zarzucić.
          O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• polrob
            Rider
            • 2013
            • 535
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Black_Dev,

Tylko przy zwykłej tapicerce beżowej (nie skórze) nie można zamówić tylnego obicia przednich foteli z tej sztucznej "skóry". Taka opcja występuje tylko przy czarnej tapicerce. Także moim zdaniem jeżeli jasna to tylko skóra, i dlatego ja wziąłem czarna chociaż beżowa dużo ładniej wygląda.
            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• mloders
              Classic
              • 2013
              • 5

Hej

Podłokietnik oraz zagłówki są skórzane w wersji tkanina-skóra i alcantara-skóra??

thx, pzdr

Komentarz

• mac_aaron
                Elegance
                • 2012
                • 984
                • Octavia III (5E3)
                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez kylo76
                Z lakierem Brąz Topaz wygląda super.
                Zamieszczone przez polrob
                Także moim zdaniem jeżeli jasna to tylko skóra
                A ja połączyłem wasze opinie i wziąłem Brąz Topaz + jasna skóra

Komentarz

• Rok z Bagien
                  L&K
                  • 2010
                  • 1172

Zamieszczone przez mac_aaron
                  A ja połączyłem wasze opinie i wziąłem Brąz Topaz + jasna skóra
                  A u mnie rodzinne liberum veto na takie rozwiązanie. :?

I będzie ciemna tkanina i brąz topaz.

Komentarz

• polrob
                    Rider
                    • 2013
                    • 535
                    • Superb III (3V3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Rok z Bagien,

Też mam takie połączenie ale trochę wkurza mnie podłokietnik przedni bo w okresie letnim nosząc krótkie rękawki zostają na nim jaśniejsze ślady. Też właśnie zastanawiam się nad obszyciem go skórą.
                    Widzę natomiast że Brąz Topaz jest coraz częściej wybieranym kolorem w O3
                    jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

bezowa tapicerka moim zdaniem wyglada 10 razy lepiej niz czarna. Niestety nie ludzilbym sie, ze bedzie tak samo zachowywac w miare swiezy wyglad jak czarna... na mototargach w Poznaniu w zeszlym roku prawie kazde auto z bezowa tapicerka mialo ja nieco ujeb...na ze tak powiem, a czarna wygladala ciagle jak nowa... to jak z kolorem skory - na bialej widac kazdy syf, na czarnej trzeba sie przyjrzec ;-)

ps. brazowy lakier, albo czerwony i bezowe wnetrza - mniam, mniam :-)
                      ps.2 tylko osobiscie chyba lepsza sama skora niz polaczenie skory z alcantara. Niemcy z Autobilda w tescie Superba na 100.000 km narzekali wlasnie na jakosc alcantary (mozna chyba to znalezc na stronach Auto Swiata w necie).
                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• mloders
                        Classic
                        • 2013
                        • 5

Witam

CZy w konfiguracji skóra naturalna-materiał. Zagłówki oraz podłokietnik są skórzane??

Komentarz

• Kubarp
                          Classic
                          • 2010
                          • 7

Prawda jest taka - ze jak dbasz tak masz... mam w firmie dwie skody - jedną z ciemną drugą z jasną tapicerką. I nie ma znaczenia gdzie się woda wyleje - i tak będzie plama, mechacą się tak samo i o ile nie masz boków skórzanych to nie będzie znaczenia czy jasna czy ciemna. Tak więc jeżeli raczej patrzysz na to co robisz w samochodzie to jasna tapicerka nie przeszkadza. oczywiście należy się liczyć z koniecznością przeprania jej raz na powiedzmy 2 lata - koszt rzędu 400 zł - ale po takiej operacji jest jak nówka...

IMO jasna jest jak najbardziej do wzięcia - co też czynię w nowej O3.

Komentarz

• Prim
                            L&K
                            • 2013
                            • 1040
                            • Audi

Tez uważam ze w sumie to kwestia tego jak kto dba o środek... Oczywiście wiecej brudu widać na jasnej tapicerce ale można powiedzieć przewrotnie ze "jasne nieczystości", tłuszcz, pot widać na czarnej tak samo jak na jasnej. Myśle ze jeśli ktoś planuje Elegance i chce rozwietlic wnętrze to myśle ze powinien wziąć bez - mówię to z pełnym przekonaniem

Przy okazji co się dzieje z szarym platyn? Czy przed końcem roku pojawi się jakiś szary metalic dla O3?
                            Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

mloders, osobiście nie mam /mam eresowe / ale kliku moich klientów ma w swoich autach . generalnie - bierz skórę , ewentualnie skóra/alcantara. materiał będziesz brudził byle czym a do jego odświerzenia /wyczyszczenia będziesz potrzebował specjalisty i sporych kosztów w skutek czego będziesz jeździł naokrągło brudnym autem , klął i cała radość z ładnego srodka pójdzie w pizdu .. poza tym kiedyś kolega który sie trudnił praniem powiedział ze po pierwszym praniu tapicerki brudzą sie jeszcze szybciej..
                              skórę przecierasz wilgotną szmatą i masz spokój . no i oczywiście sa specjalne środki które z zapuszczona skóra robią cuda w 1 godzinę . a jak dbasz w miarę systematycznie / powiedzmy raz na pół roku / to robisz to jeszcze szybciej.
                              jasna tapicerkę brudzi wszystko , nawet dżinsy , nie wspomnę już o wsiadaniu w mokrym od deszczu ubraniu , zacieki itd . skóra tylko i wyłącznie , choć ja bym brał chyba z alcantarą. tylko że parę groszy będziesz musiał dołożyć , ale uwierz mi że za pół roku będziesz pewny że podjąłeś słuszna decyzję :idea:
                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kylo76
                                Rider
                                • 2013
                                • 743
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                po pierwszym praniu tapicerki brudzą sie jeszcze szybciej..
                                Po pierwszym praniu wszystko brudzi się szybciej nie tylko tapicerka. Fabrycznie materiał jest nasączany środkami, które ograniczają wnikanie brudu. W sklepach można kupić różne zajzajery typu CarPro Cquartz Fabric czy GTechniq I1 Smart Fabric ale co ich skuteczności się nie wypowiem bo nie wiem. Ja mam jasną tapicerkę i dwoje dzieci jak bardzo ją ubrudzą to się będę zastanawiał czym i gdzie ją prać.
                                O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

Zamieszczone przez kylo76
                                  Ja mam jasną tapicerkę i dwoje dzieci jak bardzo ją ubrudzą to się będę zastanawiał czym i gdzie ją prać.
                                  Krzysiek a może można ją czymś zabezpieczyć przed ubrudzeniem ?
                                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kylo76
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 743
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

a może można ją czymś zabezpieczyć przed ubrudzeniem
                                    Można - najlepiej omijając samochód szerokim łukiem Albo fotele pokryć folią np pokrowcami warsztatowymi.

kiedyś kolega który sie trudnił praniem powiedział że po pierwszym praniu tapicerki brudzą sie jeszcze szybciej..
                                    Czyli przed pierwszym praniem brudzą się wolniej, ergo są czymś zabezpieczane fabrycznie, to czy jest sens to poprawiać :?: Teoretycznie można, ale trzeba by to robić zaraz po odbiorze auta.

Komentarz

• marlej108
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 4976
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

w weekend bylem na mototargach w Gdansku. Byly tam merce z bezowa tapicerka - niby wszystkie nowe piekne. Ale w klasie E owa piekna bezowa tapicerka miala niestety juz siedzisko kierowcy wyraznie brudne - ewidentnie od spodni czarnych i chyba jeansow...

ps. tak czy owak poki swieze - to bezowe wnetrze wyglada rewelacyjnie. Gorzej ze jak sie za bardzo o nie nie dba, to zaczyna wygladac flejtuchowato :-( Ale gdybym kupowal Elegance to i tak mimo to wzialbym beż :-)
                                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• polrob
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 535
                                        • Superb III (3V3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Prim
                                        Przy okazji co się dzieje z szarym platyn? Czy przed końcem roku pojawi się jakiś szary metalic dla O3?
                                        W końcówce roku ma wejść szary metal ten sam co teraz wszedł w nowym Rapidzie i jest w SII po fl. Z zdjęć wynika że jest on trochę ciemniejszy niż dotychczasowa platyna. Platyny już prawdopodobnie nie będzie

Komentarz

• Prim
                                          L&K
                                          • 2013
                                          • 1040
                                          • Audi

to mogło by nieźle wyglądać... brakuje mi takiego mysiego metalika.....
                                          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• mac_aaron
                                            Elegance
                                            • 2012
                                            • 984
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Ech nie tylko Tobie Prim, ale cóż trzeba było wybrać inny kolor.

Komentarz

• mascotte
                                              Ambiente
                                              • 2013
                                              • 180

mój szef ma pełżota limonozynę nie dość że czarny to ma beżową tapicerkę i klnie na czym świat stoi, będzie zmieniał auto to już na szare czarne tapicerki itp. wszystko to ładnie wygląda w sklepie jak błyszczy i lśni, a go to zwiodło a chorym pedantem nie jest co ma mieć auto veeerrryyy cleeeaaaaning
                                              Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• ketivv
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1155

mam jasne tapicerki już parę lat, zero problemów
                                                czy skórzana czy materiałowa
                                                najwięcej zabrudzenia przenosi się na ubraniu np. spodnie "nowe" ciemne jeansy itp.

to co nie wychodzi na czarnej wychodzi szybko na jasnej i odwrotnie

Komentarz

• mascotte
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 180

Zamieszczone przez ketivv
                                                  mam jasne tapicerki już parę lat, zero problemów
                                                  czy skórzana czy materiałowa
                                                  najwięcej zabrudzenia przenosi się na ubraniu np. spodnie "nowe" ciemne jeansy itp.

to co nie wychodzi na czarnej wychodzi szybko na jasnej i odwrotnie
                                                  jeżeli auto ma być użytkowe to na czarno szaro jeśli auto ma służyć do jazdy na kawę do sąsiadki to niech wnętrze będzie nawet białe, trzba sobie zadać pytanie czy auto jest dla mnie czy auto dla Ciebie, jedno co zrobiłem od kilku lat dla aut to nie palę w nich bo robią ujowe fajki
                                                  Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

Pracuję...