Wybór Skody - dylemat nowicjusza :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzychu9196
    Classic
    • 2016
    • 3

Wybór Skody - dylemat nowicjusza :)

Zamieszczone przez sew1981
    aBencjusz, fajnie,ze ten prokurator umorzył sprawę za te kielce jak spitalał c klasą (link z tego wkleiłem wyżej). pewnie gnój ma plecy i tyle. jak by chcieli to dawno by się mu dobrali do skóry pożądnie. 35 km ucieka przed policją i prokurator umarza sprawę...żenada w tym kraju. Tymbardziej jak w wypadku analogicznym tej imprezy jednak potrafili ukarać (i dobrze) I nie mówcie mi, że na to też nie ma przepisu....może ktoś z forum spróbuje sobie pouciekać, ciekawe czy też byłbym bezkarny. Bardzo głęboko w to wątpie.
    Ja wręcz przeciwnie, wiem jak to wygląda od drugiej strony - w sądzie przyjdzie taki cwaniaczek popłacze się, powie, że nie zdawał sobie sprawy co robi, że koledzy podpuścili itp. i wychodzi z karą np. 500 zł. Naprawdę nie musisz mieć do tego pleców wystarczy być cwanym i mieć dobrego papugę, który Ci powie co masz robić. Gdyby ten idiota nie wrzucił filmiku do sieci i nie było by tego medialnego szumu nie wierze, że mówilibyśmy o zarzutach za przestępstwo. Zobacz, że zarówno ten z subaru z Wałbrzycha, ten "obecny" z Warszawy, ten z Kamienia Pomorskiego - mieli podobne przygody wcześniej ale bez zainteresowania mediów skończyło się na pogrożeniu palcem.
  • poszukiwacz
    Classic
    • 2013
    • 6

Wybór Skody - dylemat nowicjusza

Witam użytkowników
    To mój pierwszy post i pierwsza Skoda w życiu dlatego zwracam się do Was o pomoc. Będę zmieniał auto służbowe w mojej firmie i mam do wyboru Skodę Octavie Combi, Volkswagena Varianta i Forda Focusa kombi..... Do tej pory jeździłem Focusem i Variantem ....... byłem na jazdach próbnych wszystkich trzech modelów i najwięcej frajdy sprawiła mi jazda właśnie Skodą ale też nowym Focusem. Z tych aut bardziej skłaniam się jednak do Skody....... Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze auta........ W rachubę wchodzą tylko silniki diesla i trzyma mnie limit finansowy 90 tys wg cen cennikowych bez żadnych upustów. Dodam jeszcze że miesięcznie robię od 4 do 5 tys km głownie trasy ale też jazda po mieście, bardziej zależy mi na komforcie jazdy niż na osiągach no i najważniejsze że chciałbym później kupić to auto dla siebie.
    Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To prawie się łapiesz na 2,0 TDI 150 KM w wersji elegance. Do tego pakiet amazing. Następnie polecasz firmie naszego forumowego sprzedawcę (jeśli taka opcja wchodzi w grę) i całość wyrywasz dużo poniżej 90 tysi.

Jeśli to nie przejdzie, to 1,6 TDI 105 KM również z pakietem amazing i wtedy cennikowo jesteś w okolicach budżetu.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• poszukiwacz
        Classic
        • 2013
        • 6

Pierwsza opcja nie wchodzi w grę ...... ścisłe określony limit i wymagania...... Muszę także obowiązkowo dołożyć do samochodu w ramach limitu alarm i boczne poduszki dla pasażerów z tylu........ Jakieś inne propozycje???

Komentarz

• Kubarp
          Classic
          • 2010
          • 7

Zamieszczone przez kabanos
          ...Następnie polecasz firmie naszego forumowego sprzedawcę (jeśli taka opcja wchodzi w grę) i całość wyrywasz dużo poniżej 90 tysi...
          Aktualnie zmieniam moją O2 FL na O3 - Kabanos - kto jest aktualnie forumowym sprzedawcą ?

Komentarz

• Prezes52
            RS
            • 2012
            • 6427
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

z tych trzech aut to tylko Octavia też miałem przyjemność jeździć Focusem jak i Octavia ale jak dla mnie to Focus jest za ciasny Octavia bije go na glowe pod względem miejsca w środku

[ Dodano: Wto 17 Wrz, 13 13:53 ]
            Kubarp, jest paru takowych ale Ty będziesz mial najbliżej do Krakowa do Danielcia

Mariusz
            Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• mascotte
              Ambiente
              • 2013
              • 180

Focus ciasny, O3 to przestrzeń, przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń, w avensisie nie było tyle miejsca z tyłu co w O3, na korzyść avensisa to tylko to że nie miał tunelu między fotelami tylko płaską podłogę. Ze O3 jestem zadowolony bo praktycznie nie odbiega komfortem od avensisa
              Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez poszukiwacz
                Pierwsza opcja nie wchodzi w grę ...... ścisłe określony limit i wymagania...... Muszę także obowiązkowo dołożyć do samochodu w ramach limitu alarm i boczne poduszki dla pasażerów z tylu........ Jakieś inne propozycje???
                To już wiadomo, że wchodzi w grę tylko 1,6 90-cio lub 105-cio konny. Nie wiem, czy różnica między jednym, a drugim silnikiem jest tylko w elektronice, czy w mechanice też. Jeśli tylko w elektronice, to bierzesz elegance 1,6 90 KM. Doposażasz go w obowiązkowe elementy + coś tam i spokojnie mieścisz się w budżecie. Pomęczysz się przez czas eksploatacji auta w firmie, a jak odkupisz, to jedziesz do tunera i zrobi co trzeba :wink:

Jeśli 90 KM nie wchodzi w grę, to bierzesz auto w wersji 105 konnej, wyposażenie Ambition i doposażasz sobie tak, żebyś się zamknął w podanej przez ciebie kwocie.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• ketivv
                  L&K
                  • 2011
                  • 1155

Zamieszczone przez Prezes52
                  Focus jest za ciasny Octavia bije go na glowe pod względem miejsca w środku
                  może i miejsca ale nie ergonomii, precyzji prowadzenia i pracy zawieszenia

Focus to bezpośredni konkurent Golfa

Komentarz

• poszukiwacz
                    Classic
                    • 2013
                    • 6

To już wiadomo, że wchodzi w grę tylko 1,6 90-cio lub 105-cio konny. Nie wiem, czy różnica między jednym, a drugim silnikiem jest tylko w elektronice, czy w mechanice też. Jeśli tylko w elektronice, to bierzesz elegance 1,6 90 KM. Doposażasz go w obowiązkowe elementy + coś tam i spokojnie mieścisz się w budżecie. Pomęczysz się przez czas eksploatacji auta w firmie, a jak odkupisz, to jedziesz do tunera i zrobi co trzeba

Jeśli 90 KM nie wchodzi w grę, to bierzesz auto w wersji 105 konnej, wyposażenie Ambition i doposażasz sobie tak, żebyś się zamknął w podanej przez ciebie kwocie.
                    Kabanos.....bije sie z myślami czy tak właśnie nie zrobić.....masz jakieś doświadczenia z tym silnikiem 90km??? Zastanawiam sie czy nie wziąć Ambient dodać pakiet amazing i jeszcze pare rzeczy i mieć "wypasiona fure" A jak jest właśnie z chipowaniem skody? Da sie to zrobić w trakcie gwarancji? Mój kolega zrobił tak z toyota Yaris i ściągał moduł przed wizyta w serwisie a potem jak miał focusa to w serwisie był gościu ugadany z tunerem i zawsze przed wizyta dzwonił do niego i jemu oddawał auto już bez ściągania modułu ...... Przejdzie to w Skodzie? Masz jakieś doświadczenia?

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

Zamieszczone przez mascotte
                      Ze O3 jestem zadowolony bo praktycznie nie odbiega komfortem od avensisa
                      od którego jak można spytać ?
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• mascotte
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 180

Zamieszczone przez leszekmw
                        Ze O3 jestem zadowolony bo praktycznie nie odbiega komfortem od avensisa
                        od którego jak można spytać ?
                        maiłem model T27 wagon 2010r

Komentarz

• Festexx
                          Rider
                          • 2013
                          • 286

Ja robię 40 tys km rocznie i powiem szczerze, że spalanie w 1,4 TSI mam na poziomie 6,5 L średnio i nie widzę sensu kupowania diesla, tym bardziej że trzeba dopłacać i jak nie koła dwumasowe to inne historie...
                          Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• mascotte
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 180

Zamieszczone przez Festexx
                            Ja robię 40 tys km rocznie i powiem szczerze, że spalanie w 1,4 TSI mam na poziomie 6,5 L średnio i nie widzę sensu kupowania diesla, tym bardziej że trzeba dopłacać i jak nie koła dwumasowe to inne historie...
                            tu się zgadzam, może ktoś wie gdzie znaleźć porównanie kosztów eksploatacyjnych benzyn i ropniaków? przeglądów serwisowych ewentualnych napraw

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

naprawdę jestem pod wrażeniem spalania tych nowych 1.4 tsi...
                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• mascotte
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 180

spacerek z Piotrkowa Trybunalskiego do Szczecinka 420 km prędkość 90-100 średnie spalanie 4,8L

Komentarz

• Festexx
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 286

spacerek z Piotrkowa Trybunalskiego do Szczecinka 420 km prędkość 90-100 średnie spalanie 4,8L
                                  No to ładnie wykręciłeś spalanko
                                  Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• mascotte
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 180

Zamieszczone przez Festexx
                                    No to ładnie wykręciłeś spalanko
                                    delikatnie gazem trzeba się posługiwać, ale większość odcinków na tempomacie

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Kubarp
                                      kto jest aktualnie forumowym sprzedawcą ?
                                      1. jaczak1
                                      2. Danielcio
                                      3. Octavianos
                                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• perfex
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1117

Re: Wybór Skody - dylemat nowicjusza

Zamieszczone przez poszukiwacz
                                        Witam użytkowników
                                        To mój pierwszy post i pierwsza Skoda w życiu dlatego zwracam się do Was o pomoc. Będę zmieniał auto służbowe w mojej firmie i mam do wyboru Skodę Octavie Combi, Volkswagena Varianta i Forda Focusa kombi..... Do tej pory jeździłem Focusem i Variantem ....... byłem na jazdach próbnych wszystkich trzech modelów i najwięcej frajdy sprawiła mi jazda właśnie Skodą ale też nowym Focusem. Z tych aut bardziej skłaniam się jednak do Skody....... Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze auta........ W rachubę wchodzą tylko silniki diesla i trzyma mnie limit finansowy 90 tys wg cen cennikowych bez żadnych upustów. Dodam jeszcze że miesięcznie robię od 4 do 5 tys km głownie trasy ale też jazda po mieście, bardziej zależy mi na komforcie jazdy niż na osiągach no i najważniejsze że chciałbym później kupić to auto dla siebie.
                                        Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje
                                        Ja bym brał G7 tdi105 kombi highline z ksenonem. Ale tu kazdy ci poleci Skode, to naturalne :lol:
                                        Jezeli dużo jezdzisz w trasie to pomyśl moze tez o suvach typu Sportage, ix35 itp. Wysoka pozycja za kierownicą poprawia bezpieczeństwo na naszych marnych drogach a w miescie dzięki balonowym oponom nie trzeba sie stresowac studzienkami i krawężnikami
                                        Pozdrawiam
                                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• tomekb1
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 352

Co prawda to OT ale też się pochwalę.
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=30795&start=1625
                                          Pozdrawiam
                                          Tomek

Komentarz

• greg505
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1239

Re: Wybór Skody - dylemat nowicjusza

Zamieszczone przez perfex

Ja bym brał G7 tdi105 kombi highline z ksenonem. Ale tu kazdy ci poleci Skode, to naturalne :lol:
                                            Jezeli dużo jezdzisz w trasie to pomyśl moze tez o suvach typu Sportage, ix35 itp. Wysoka pozycja za kierownicą poprawia bezpieczeństwo na naszych marnych drogach a w miescie dzięki balonowym oponom nie trzeba sie stresowac studzienkami i krawężnikami
                                            Jezdziles takim suvem ze go polecasz?
                                            Wlasnie w trase te autka sie nie nadaja, zanim zamowilem skode bylem zdecydowany na ix35, ale po jazdach probnych odpuscilem (nie wspominam juz nawet o plastikach we wnetrzu ), jezeli w miescie nie przeszkadza komus brak mocy (slabe, sporo palace benzynki), to w trasie najbardziej przeszkadza halas, powyzej 120 robi sie wyraznie glosno (od opon i szumu powietrza).
                                            Mialem wrazenie ze w skodzie, na jazdzie probnej, bylo ciszej przy 160 i do tego podczas deszczu.
                                            Black magic

Komentarz

• Rok z Bagien
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1172

greg505, trochę OT ale jak tu zaglądasz, to powiedz mi co oznacza ten wpis w Twojej stopce:
                                              1,8 Tsi, elegance + ambition ?

Komentarz

• ketivv
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1155

Zamieszczone przez greg505
                                                to w trasie najbardziej przeszkadza halas, powyzej 120 robi sie wyraznie glosno (od opon i szumu powietrza).
                                                Mialem wrazenie ze w skodzie, na jazdzie probnej, bylo ciszej przy 160 i do tego podczas deszczu.
                                                oraz dużo większe spalanie powyżej wspomnianych 120 km/h

Komentarz

• Alf
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 169

Ja, a raczej głowa mojej rodziny :roll:, przymierzaliśmy sie m.in. Do Kia Sportage. Po 2 jazdach probnych odrzuciłem ze względu na hałas silnika 1.6 benzyna- plastiki powiedzmy bym przełknął, ale permanentnego i męczącego hałasu już nie. Po jeździe próbnej, jak wsiadłem do mojej O1 1.9tdi to po raz pierwszy usłyszałem ciszę
                                                  O3 1,4 TSI 140KM Elegance
                                                  Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
                                                  Przebieg-ponad 25 000 km ...

Komentarz

Pracuję...