Zamieszczone przez sew1981
Wybór Skody - dylemat nowicjusza :)
Zwiń
X
-
Wybór Skody - dylemat nowicjusza :)
Tagi: Brak
-
-
Wybór Skody - dylemat nowicjusza
Witam użytkowników
To mój pierwszy post i pierwsza Skoda w życiu dlatego zwracam się do Was o pomoc. Będę zmieniał auto służbowe w mojej firmie i mam do wyboru Skodę Octavie Combi, Volkswagena Varianta i Forda Focusa kombi..... Do tej pory jeździłem Focusem i Variantem ....... byłem na jazdach próbnych wszystkich trzech modelów i najwięcej frajdy sprawiła mi jazda właśnie Skodą ale też nowym Focusem. Z tych aut bardziej skłaniam się jednak do Skody....... Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze auta........ W rachubę wchodzą tylko silniki diesla i trzyma mnie limit finansowy 90 tys wg cen cennikowych bez żadnych upustów. Dodam jeszcze że miesięcznie robię od 4 do 5 tys km głownie trasy ale też jazda po mieście, bardziej zależy mi na komforcie jazdy niż na osiągach no i najważniejsze że chciałbym później kupić to auto dla siebie.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje
-
-
To prawie się łapiesz na 2,0 TDI 150 KM w wersji elegance. Do tego pakiet amazing. Następnie polecasz firmie naszego forumowego sprzedawcę (jeśli taka opcja wchodzi w grę) i całość wyrywasz dużo poniżej 90 tysi.
Jeśli to nie przejdzie, to 1,6 TDI 105 KM również z pakietem amazing i wtedy cennikowo jesteś w okolicach budżetu.
Komentarz
-
-
z tych trzech aut to tylko Octavia też miałem przyjemność jeździć Focusem jak i Octavia ale jak dla mnie to Focus jest za ciasny Octavia bije go na glowe pod względem miejsca w środku
[ Dodano: Wto 17 Wrz, 13 13:53 ]
Kubarp, jest paru takowych ale Ty będziesz mial najbliżej do Krakowa do Danielcia
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Focus ciasny, O3 to przestrzeń, przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń, w avensisie nie było tyle miejsca z tyłu co w O3, na korzyść avensisa to tylko to że nie miał tunelu między fotelami tylko płaską podłogę. Ze O3 jestem zadowolony bo praktycznie nie odbiega komfortem od avensisaOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez poszukiwaczPierwsza opcja nie wchodzi w grę ...... ścisłe określony limit i wymagania...... Muszę także obowiązkowo dołożyć do samochodu w ramach limitu alarm i boczne poduszki dla pasażerów z tylu........ Jakieś inne propozycje???
Jeśli 90 KM nie wchodzi w grę, to bierzesz auto w wersji 105 konnej, wyposażenie Ambition i doposażasz sobie tak, żebyś się zamknął w podanej przez ciebie kwocie.
Komentarz
-
-
To już wiadomo, że wchodzi w grę tylko 1,6 90-cio lub 105-cio konny. Nie wiem, czy różnica między jednym, a drugim silnikiem jest tylko w elektronice, czy w mechanice też. Jeśli tylko w elektronice, to bierzesz elegance 1,6 90 KM. Doposażasz go w obowiązkowe elementy + coś tam i spokojnie mieścisz się w budżecie. Pomęczysz się przez czas eksploatacji auta w firmie, a jak odkupisz, to jedziesz do tunera i zrobi co trzeba
Jeśli 90 KM nie wchodzi w grę, to bierzesz auto w wersji 105 konnej, wyposażenie Ambition i doposażasz sobie tak, żebyś się zamknął w podanej przez ciebie kwocie.
Komentarz
-
-
Ja robię 40 tys km rocznie i powiem szczerze, że spalanie w 1,4 TSI mam na poziomie 6,5 L średnio i nie widzę sensu kupowania diesla, tym bardziej że trzeba dopłacać i jak nie koła dwumasowe to inne historie...Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FestexxJa robię 40 tys km rocznie i powiem szczerze, że spalanie w 1,4 TSI mam na poziomie 6,5 L średnio i nie widzę sensu kupowania diesla, tym bardziej że trzeba dopłacać i jak nie koła dwumasowe to inne historie...Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotteZamieszczone przez leszekmwnaprawdę jestem pod wrażeniem spalania tych nowych 1.4 tsi...Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FestexxZamieszczone przez mascotteZamieszczone przez leszekmwnaprawdę jestem pod wrażeniem spalania tych nowych 1.4 tsi...Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kubarpkto jest aktualnie forumowym sprzedawcą ?
2. Danielcio
3. Octavianos
Komentarz
-
-
Re: Wybór Skody - dylemat nowicjusza
Zamieszczone przez poszukiwaczWitam użytkowników
To mój pierwszy post i pierwsza Skoda w życiu dlatego zwracam się do Was o pomoc. Będę zmieniał auto służbowe w mojej firmie i mam do wyboru Skodę Octavie Combi, Volkswagena Varianta i Forda Focusa kombi..... Do tej pory jeździłem Focusem i Variantem ....... byłem na jazdach próbnych wszystkich trzech modelów i najwięcej frajdy sprawiła mi jazda właśnie Skodą ale też nowym Focusem. Z tych aut bardziej skłaniam się jednak do Skody....... Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze auta........ W rachubę wchodzą tylko silniki diesla i trzyma mnie limit finansowy 90 tys wg cen cennikowych bez żadnych upustów. Dodam jeszcze że miesięcznie robię od 4 do 5 tys km głownie trasy ale też jazda po mieście, bardziej zależy mi na komforcie jazdy niż na osiągach no i najważniejsze że chciałbym później kupić to auto dla siebie.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje
Jezeli dużo jezdzisz w trasie to pomyśl moze tez o suvach typu Sportage, ix35 itp. Wysoka pozycja za kierownicą poprawia bezpieczeństwo na naszych marnych drogach a w miescie dzięki balonowym oponom nie trzeba sie stresowac studzienkami i krawężnikamiPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotteZamieszczone przez leszekmwnaprawdę jestem pod wrażeniem spalania tych nowych 1.4 tsi...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=30795&start=1625
Komentarz
-
-
Re: Wybór Skody - dylemat nowicjusza
Zamieszczone przez perfex
Ja bym brał G7 tdi105 kombi highline z ksenonem. Ale tu kazdy ci poleci Skode, to naturalne :lol:
Jezeli dużo jezdzisz w trasie to pomyśl moze tez o suvach typu Sportage, ix35 itp. Wysoka pozycja za kierownicą poprawia bezpieczeństwo na naszych marnych drogach a w miescie dzięki balonowym oponom nie trzeba sie stresowac studzienkami i krawężnikami
Wlasnie w trase te autka sie nie nadaja, zanim zamowilem skode bylem zdecydowany na ix35, ale po jazdach probnych odpuscilem (nie wspominam juz nawet o plastikach we wnetrzu ), jezeli w miescie nie przeszkadza komus brak mocy (slabe, sporo palace benzynki), to w trasie najbardziej przeszkadza halas, powyzej 120 robi sie wyraznie glosno (od opon i szumu powietrza).
Mialem wrazenie ze w skodzie, na jazdzie probnej, bylo ciszej przy 160 i do tego podczas deszczu.Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505to w trasie najbardziej przeszkadza halas, powyzej 120 robi sie wyraznie glosno (od opon i szumu powietrza).
Mialem wrazenie ze w skodzie, na jazdzie probnej, bylo ciszej przy 160 i do tego podczas deszczu.
Komentarz
-
-
Ja, a raczej głowa mojej rodziny :roll:, przymierzaliśmy sie m.in. Do Kia Sportage. Po 2 jazdach probnych odrzuciłem ze względu na hałas silnika 1.6 benzyna- plastiki powiedzmy bym przełknął, ale permanentnego i męczącego hałasu już nie. Po jeździe próbnej, jak wsiadłem do mojej O1 1.9tdi to po raz pierwszy usłyszałem ciszęO3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
Komentarz