kwestia gustu..błękit race ślicznie wygląda na kombiku natomiast na limuzynce już średnio ...sam zmieniałem zamówienie z błękitu race na srebrny, oklepany kolor...ale z pakietem "sun"... prezentuje się ładnie
OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska
Wydaje mi się że podobny kolor był na O1
na O1 był inny , ładniejszy , taki bardziej rudy. a ten to ja wiem , takie to RIO niby ma być czerwone... :? , Rio kojarzy mi się bardziej ogniście.. :wink:
co do błękitu to nie widziałem go jeszcze na kombi ale HB to syf . podejrzewam że na kombi podobnie , to nie jest ten sam odcień co na O2RS , ten jest za ciemny , oczywiście według mnie. brąz jest w porządku , boję się tylko ze będzie ich cała kupa jeździła , czarnej jeszcze nie widziałem.. ,wogóle mało O3 jeździ .
bolo81, jest stanowczo za ciemny , szczególnie w cieniu. mijam się prawie codziennie z jedna taką .. ,dla mnie to zwyczajny niebieski metalik w dodatku taki niezdecydowany..
stary błękit jest ok , też się mijam często z rs w kombi. szkoda że dwa do kupy się jeszcze nie trafiły.
[ Dodano: Sro 23 Paź, 13 16:09 ]
no i te plastry miodu na dole to porażka , zabrakło veny , a jeszcze weź to utrzymaj w czystości..
może milotec coś wymyśli.. :?
Qrcze i tak to jest kupować kota w worku. Zamówiłem błękit race a patrząc na wasze zdjęcia to faktycznie to nie to samo co na grafice producenta - niestety na niekorzyść
Początkowo myślałem o czarnym ale wydaje mi się mało praktyczny, trzeba było brać biały ...
Qrcze i tak to jest kupować kota w worku. Zamówiłem błękit race a patrząc na wasze zdjęcia to faktycznie to nie to samo co na grafice producenta - niestety na niekorzyść
Początkowo myślałem o czarnym ale wydaje mi się mało praktyczny, trzeba było brać biały ...
Nie łam się błękit race jest naprawdę fajnym kolorkiem szczególnie na vRS.
Z kolorami jest zle... Kolory to przekleństwo. Na zdjęciach na www w rożnych sytuacjach i na rożne potrzeby są robione pokazowo zdjęcia, które często wyglądają swietnie. Trzeba dorzucić jeszcze konfigurator na stronie i problem gotowy. Ja z tego powodu kolor zamieniałem 3 razy zdecydowałem sie dopiero ostatecznie po tym jak zobaczyłem samochód na ulicy - wstyd sie przyznać ale taka jest prawda.... W przypadku o3 a tym bardziej rs jest problem bo jest tych samochodów stosunkowo mało wiec trudno sie zdecydować...
No właśnie zamówiłem RSa na felgach Gemini z pakietem Black, czyli ma być identyczny jak na zdjęciu producenta, które wkleiłem w poście wyżej. Tym bardziej że na żywo auta nie da się u nas zobaczyć w salonie (z tego co uzyskałem info to jeszcze w PL nie było premiery). Napisałem już do dilera - jak to jest z tym kolorem, bo na moje to ewidentnie wprowadzają w błąd
Koledzy w czeskim konfiguratorze zarowno przy O3 jak i S2 sa dodatkowe specjalne kolory. Dwa lata temu pisali w tyg. Motor, ze te kolory mozna tez zamawiac w Polsce.... tylko ze dealerzy za bardzo nie chca tego robic i nic o tym sami nie mowia, a czesc pracownikow nawet o tym po prostu nie wie.
Nie wiem czy to prawda, ale moze jak ktos kupuje auto to warto u dealera pokazac czeska strone i zapytac albo nawet napisac do Skody Polska i Skody w Czechach z pytaniem? Moze nawet sam napisze jak mi sie bedzie dzis wyjatkowo nudzic.
Koledzy w czeskim konfiguratorze zarowno przy O3 jak i S2 sa dodatkowe specjalne kolory. Dwa lata temu pisali w tyg. Motor, ze te kolory mozna tez zamawiac w Polsce.... tylko ze dealerzy za bardzo nie chca tego robic i nic o tym sami nie mowia, a czesc pracownikow nawet o tym po prostu nie wie.
Nie wiem czy to prawda, ale moze jak ktos kupuje auto to warto u dealera pokazac czeska strone i zapytac albo nawet napisac do Skody Polska i Skody w Czechach z pytaniem? Moze nawet sam napisze jak mi sie bedzie dzis wyjatkowo nudzic.
Owszem te kolory są jak najbardziej dostępne, ale jest jeden warunek: auto się wyprodukuje dopiero, gdy trafią przynajmniej 2 lub 3 (w zależności od źródła różna wersja informacji) zamówienia na ten kolor na produkcję.
Więc nic, tylko szukać kogoś na forum, kto zamówi taki sam kolor auta
Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04 Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07
Interesują mnie zmiany w palecie dostępnych kolorów lakieru:
- od przedstawiciela wiem że niedawno zlikwidowany kolor szary metalic zostanie zastąpiony nowym, tym od Superba2 FL (listopad)
- ponadto słyszałem również o nowym kolorze - biały perłowy - dostępnym również od listopada (chyba 45 tygodnia)
Czy ktoś może potwierdzić / zaprzeczyć że takie zmiany faktycznie wejdą w zycie? O ile ten nowy biały lakier będzie wyglądał jak ten z Golfa GTi (za prawie 4k) to jestem jak najbardziej za
Z informacji, które ja ostatnio uzyskałem to:
- od 52 tygodnia produkcji ma być dostępny biały metaliczny (Moon, jest już dostępny w konfiguratorze czeskim skody)
- od 5 tygodnia produkcji 2014 ma być dostępny szary metaliczny
Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04 Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07
Co do kolorów specjalnych to do o2 też można było zamówić (jak ktoś wiedział) i czekać. W pl widziałem O2fl w białej perle (1.6tdi ambiente) i jakieś zielone. Polska straż graniczna ma skody w zielonych nie spotykanych barwach. A jak w Czechach jestem to już naprawdę ogrom kolorów widać na skodach.
Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz