Oglądając nową O3 używałem chwilę Bolero. Nie podoba mi się wykończenie fortepianowe ze względu na odblaski. Potwierdził to też jeden z użytkowników RS-a z Krakowa. Nie da się zamówić radia z wykończeniem matowym.
1. Co się zyskuje na funkcjonalności wobec Bolero /poza nawigacją i większym ekranem/ dopłacając do Amundsena?
2. Czy w Amundsen jest dużo powierzchni błyszczących?
3. Interesuje mnie też funkcjonalność nawigacji /korzystam z Yanosika, AM/, czy są aktualne fotoradary, dokładność map itp.
4. Kwesta aktualizacji map. Jak widziałem jest odrębny wątek z softem. Jak często wychodzą mapy?
Columbus wygląda extra ale jest za drogi. Zresztą nie wiem czy chciałbym mieć tak duży ekran, w końcu to auto, a nie salonu A-V.
Niestety ale Amundsen jest jeśli chodzi o foirtepianowy błyszczący to nie różni się od bolero tez jest go dużo.
Co do aktualizacji map to ztcw wychodzą raz na pół roku. Na pozostałe pytania nie odpowiem bo jeszcze nie mam auta i nie testowałem nawigacji, ale widziałem na forum temat z aktualizacją POI.
Mam u siebie amundsena, wykończenie jest błyszczące - taka jakby ramka wyświetlacza.
Co do nawigacji - fotoradarów u mnie chyba nie ma, gada po angielsku, dokładna jest z tym, że od półtora roku nie była aktualizowana, navi jest z płyty bo nie ma dysku twardego.
Ogólnie amundsen nie jest skomplikowany, intuicyjny ale wyświetlacz jednak mógłby mieć trochę większy ;-)
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Witam,
mam Navi Amundsena w O3. Oczywiście menu Polskie.Kilka uwag:
-Kobiecy Lektor mógłby mieć przyjemniejszy głos :lol:
-Navi super, przepiękna zabawka
-co do wielkości wyświetlacza? chyba zawsze będzie za mały :wink:
-super dodatki typu cele specialne (podpowiada gdzie są stacje,restauracje,urzędy itp)Jestem w głębokim szoku jak fajnie te rzeczy działają
-podpowiada wysokość nad poziomem morza
-wyświetlenie funkcji radia,danych samochodu bardzo intuicyjne i fajne
-możliwośc wyświetlania oprócz navi dodatkowych funkcji, dzielony ekran
Polecam!!!
Malutkie mankamenty to glos lektorki i przełączanie noc,dzień ( powinna przełączać sama tyle,że u mnie tego nie robi :wink:
Polecam wszystkim :lol:
MarrekkO3, a czy Amundsen tez wyswietla dane z nawigacji na maxidot, podobnie jak przy Columbusie?
Oczywiście
Najlepsze jest to,że w ustawieniach możesz zaznaczyć co chcesz widzieć na maxidocie :lol:
Super zabawka-polecam 8)
Mam moją Furkę od piątku i jeszcze nie rozgryzłem wszystkiego ale jest super
Jestem raczej obiektywny, ponieważ od kilku lat używam różnych samochodów z NAvi. Tak rozbudowanej i intuicyjnej jeszcze nie miałem :lol:
Żałuję jednego,że nie wybrałem za namową Dilera wybierania głosowego.
Jestem wściekły sam na siebie-różnica w cenie 100zł, czyli żadna a w funkcjonalności.....KOSMOS
Polecam wszystkim
MarrekkO3, a czy Amundsen tez wyswietla dane z nawigacji na maxidot, podobnie jak przy Columbusie?
Oczywiście
Najlepsze jest to,że w ustawieniach możesz zaznaczyć co chcesz widzieć na maxidocie :lol:
Super zabawka-polecam 8)
Mam moją Furkę od piątku i jeszcze nie rozgryzłem wszystkiego ale jest super
Jestem raczej obiektywny, ponieważ od kilku lat używam różnych samochodów z NAvi. Tak rozbudowanej i intuicyjnej jeszcze nie miałem :lol:
Żałuję jednego,że nie wybrałem za namową Dilera wybierania głosowego.
Jestem wściekły sam na siebie-różnica w cenie 100zł, czyli żadna a w funkcjonalności.....KOSMOS
Polecam wszystkim
Fotoradarów nie widziałem i chyba ich tam nie ma. Szczerze nie szukałem. Jakoś nie lubię tej funkcji. Jeżdże raczej po tych samych trasach i denerwuje mnie sygnał dźwiękowy. Tyle,że to moje widzi mi się
MarrekkO3, dzieki za odpowiedz
Co do wybierania glosowego, to ja bym nie zalowal, bo nie lubie tego
Z tego co piszesz, to nie widze na prawde mocnego punktu, zeby doplacac do Columbusa.
Masz zdjecia auta na forum?
MarrekkO3, dzieki za odpowiedz
Co do wybierania glosowego, to ja bym nie zalowal, bo nie lubie tego
Z tego co piszesz, to nie widze na prawde mocnego punktu, zeby doplacac do Columbusa.
Masz zdjecia auta na forum?
Columbus jest super tylko od groma za drogi jak na mnie :lol:
Głównie przez NAvi zdecydowałem się na O3 a nie VW Wariant(z Navi musiałbym dopłacic około 10tys)
Navi jest bardziej niż ok natomiast szczerze jestem zawiedziony zawieszeniem. Mam nadzieję,że ktoś z nas się dotrze albo ono albo ja :P
Jutro postaram się wrzucic foty mojej Srebrnej strzały na forum
Dodatkowo polecam Pakiet Dynamic. Fabryczne siedzenia jakoś mi nie leżały, te z Dynamica są Super do tego mały spojler i listwy chromowe na progi drzwi.
A ja mam angielskiego amundsena i angielskie gadanie :evil:
Zamieszczone przez MarrekkO3
-super dodatki typu cele specialne (podpowiada gdzie są stacje,restauracje,urzędy itp)Jestem w głębokim szoku jak fajnie te rzeczy działają
u mnie chyba tego nie ma :roll:
Masz Amundsen czy Amundsen + ?
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
A ja mam angielskiego amundsena i angielskie gadanie :evil:
Zamieszczone przez MarrekkO3
u mnie chyba tego nie ma :roll:
Masz Amundsen czy Amundsen + ?
Niestety nie wiem
Odebrałem samochód 2 tygodnie temu więc pewnie A+
Polecam wszystkim, naprawdę fajna zabawka :lol:
oolsztyniak, Ty masz starego Amundsena, a w O3 może być już zupełnie inny, a tylko nazwa jest taka sama. To samo jest z Columbusem i Bolero. Tylko się tak samo nazywają, ale to zupełnie inne produkty, bo są już na nowej platformie.
Pytanie do użytkowników AMUNDSENA.
Czy radyjko też Wam tak gubi sygnał?? Dziś dosłownie myślałem, że dostane szału. Co chwilę szumy…
Nadmienię, że słuchałem stacji, które mają zasięg na cały kraj: RMF FM lub RADIO ZET.
Mam oczywiście włączoną funkcję częstotliwość alternatywna, a mimo tego co chwile na każdej stacji radiowej gubił sygnał i były szumy.
Wcześniej raczej bym zauważył takie problemy, a jeżdżę bardzo dużo (1000km i więcej tygodniowo)
Już nie wiem czy coś się dzieje złego z radiem czy z anteną. Być może są jeszcze jakieś funkcje, których nie znam.
Coś jak ustawienia REG regionalne.
ja ma to u siebie wyłączone, ale nie zauważyłem by to negatywnie wpłynęło na jakość odbioru stacji. nawet bym powiedział, że jest dużo lepiej niż w OII. w pewnych miejscach zanikał mi sygnał, w amundsenie jeszcze ani razu nie miałem problemów.
nie pamiętam dokładnie ale napewno musisz wejść w "ustawienia radia"(włącz radio i ten dolny prawy "przycisk" na wyświetlaczu, dwa kółka zębate) i tam po kolei jechać każdą opcje.
jak coś to ze strony skody ściągnij sobie instrukcje obsługi w pdf do amundsena.
[ Dodano: Czw 18 Cze, 15 22:48 ]
■ RDS Regional: - włączanie/wyłączanie automatycznego śledzenia stacji regionalnych
■ Fix - wybrana stacja regionalna zostaje zawsze zachowana. W razie utraty
sygnału trzeba ustawić ręcznie inną stację regionalną.
■ Automatycznie - automatyczny wybór najlepiej odbieranej stacji. W razie
utraty odbioru w danym regionie ustawiany jest automatycznie inny dostępny
region.
■ Automatyczne zapisywanie logo stacji – automatyczne zapisywanie logo stacji
według kodu PI stacji radiowej »
Chyba coś masz skopane, skoro Ci muli. Akurat do szybkości nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam ustawione, żeby zawsze pokazał 3 opcje trasy do wyboru i ogarnia to szybko - wyznaczanie.
Dokładność map na bardzo wysokim poziomie. Ja akurat korzystam z navi codziennie i za każdym razem oczywiście inne miejsce i nigdy nie pobłądziła.
Po kliknięciu w nowy cel, czeeeeeeka się zazwyczaj kilka/kilkanaście sekund.
Później wyszukiwarka też bez szału, a wyznaczanie tych 3 tras to kolejne kilkanaście sekund.
Ile czasu u Ciebie mija po naciśnięciu "nowy cel" i ile czasu wyznacza te 3 trasy?
Komentarz