Czujnik deszczu i czujnik zmierzchu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ADGIN
    Classic
    • 2016
    • 4

Czarna_LK, zobaczymy, niektórych wpisowe może odstraszać
    SS, pkupcz czyli Piterek jak coś to ja mam nr telefonu
  • sangod
    Classic
    • 2013
    • 38

Witam,

Mam pytanie czy ktos sie orientuje czy mozna, po zakupie juz, dolozyc w serwisie czujniki deszczu i automatyczne przelaczanie swiatel z dziennych na mijania. Czytalem w innych postach ze mozna to zrobic samemu, ale chodzi mi o montaz w serwisie?
    Szczerze mowiac to zapomnialem o tym przy zamawianiu a teraz troche mi tego brakuje.

Pozdr.
    O3 Combi Ambition Czarny 1.4 DSG + Amazing + kilka innych dodatków

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak auto jeszcze sie nie wyprodukowalo to niech diler to dolozy.

A tak to pytaj ich na ile cenia taka robote, ale pewny jestem ze zaczna od zdania: NIE DA SIE. A potem powiedze ze szybe trzeba zmienic, lusterko i ewentualnie szkla bocznych, magiczne slowo wiazke elektryczna, a na koniec ze nie moga tego zakodowac, bo VIN tego wyposazenia nie posiada.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• sangod
        Classic
        • 2013
        • 38

problem jest ze autem juz jeżdżę a pierwsza odpowiedź była jak napisałeś. Czytałem gdzień an forum, ze w akcji serwisowej dla czujnikow deszczu serwis wymieniał lusterka tylko. dlatego też dopytuje bo mozę ktoś miał taki przypadek.
        O3 Combi Ambition Czarny 1.4 DSG + Amazing + kilka innych dodatków

Komentarz

• kylo76
          Rider
          • 2013
          • 743
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez sangod
          ze w akcji serwisowej dla czujnikow deszczu serwis wymieniał lusterka tylko
          Primo - nie było oficjalnej akcji serwisowej, tylko Skodzie coś się uwidziało i część O3 Elegance z pierwszej produkcji (konkretne numery VIN) nie wyposażyli w czujniki deszczu a napisali że są, więc wzywali na doposażenie, mojego auta tam nie było, ale zacząłem swojego dilera męczyć (sprzedawca obiecywał, że jest) więc dołożyli na koszt SAP.
          Secundo - lusterko nie ma tu nic do rzeczy, czujnik (4 soczewki) jest w takim "okienku" przy górnej krawędzi szyby i jest on tam tylko montowany (plus soft), nie wymaga to wymiany szyby. Co do świateł mijania. Ja w komputerze widzę opcje do świateł mijania, ale zmiany ustawień nic nie dają w realu, bo trzeba mieć pokrętło do włączania świateł z opcją "AUTO" - a tego się wymienić nie da (w ASO Danelczyk nawet próbowali) - wiadomo "wiązka elektryczna".
          Tertio - przyzwyczaj się, że serwis na każde pytanie o doposażenie zwłaszcza w kwestii elektryki, odblokowanie np statycznego doświetlania zakrętów (podobno można to zrobić - ASO wyceniało to na 500zł) itd odpowie, że się nie da, bo nie mają udostępnionych tych funkcji, albo nie mają jeszcze oprogramowania/sprzęt jeszcze nie ogarnia nowych sterowników. Oficjalnie maja listę kilku (4-5) opcji które są w stanie dołożyć u siebie - chyba hak holowniczy, kierownica multi, bluetooth i coś jeszcze
          O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

Pracuję...