pietrek125, poczytaj tu, trochę znajdziesz:
Nowa Octavia GreenLine 1.6 TDI 110KM
Zwiń
X
-
Tak przegladajac pobieznie cennik najbardziej boli dopłata za felgi 16" 2100zł (15" to już raczej przegięcie). Za to troche taniej wychodzi przygotowanie pod gsm, kierownica trojramienna, w cenie jest wycieraczka i swiatła przeciwmgielne z funkcją Corner.
Tak czy siak ta opcja wychodzi o ok 5k drozej niz 1.6 tdi 105 km z analogicznym wyposazeniem. Myślicie że warto?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftgreg505, Oczywiscie ze bedzie tyle palil. Wygrzany silnik przy jezdzie do 50km/h i systemie start-stop ogarnie taka wartosc. Mi tez spala 1.6TDI ponizej 6l w miescie, ale to nie jest jazda, to w naszych warunkach stwarzanie niebezpieczenstwa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez agroZamieszczone przez MaicroftNo to ciekawe ktory tyle pali. Bo moj pali 2x wiecej (slownie 2 razy wiecej niz podaje producent)
1. W dodatniej temperaturze na zewnątrz z zastrzeżeniem, że nie odpali na zwiększonych obrotach jak to w lato bywa.
2. Przy spokojnej jeździe (80-85 km/h)
3. Dopiero po jakiś przejechanych 20 km
Co do dłuższej jazdy w mieście , nie miałem tej "przyjemności" , żeby sprawdzić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNo to ciekawe ktory tyle pali. Bo moj pali 2x wiecej (slownie 2 razy wiecej niz podaje producent)Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
perfex, Tam na motostat sa opisane srednie predkosci, wiec mozna wywnioskowac jaka to jazda.
70% to miasto ze srednia 23-26km/h ze zbiornika.
Trasa podmiejska, tzw krajowkami to srednia 50-60km/h, jakas dluzsza jazda z przejazdem z/do miasta, trasa po S i A, krajowka i potem taki powrot to srednia 80km/h+
BKD 170KM jezdzilo 60% miasta, 40% trasy ze srednimi 90+ i srednie z 56kkm wynosilo 7,5l.
Zalozenie przy kupnie tego cuda bylo takie, ze bedzie palil o 1l mniej niz pali.
Ciekawy jestem ile realnie, przy mojej jezdzie i pokonywanych trasach palilby 1.2 105KM lub 1.4 obojetne czy 122 czy 140KM :lol: Obawiam sie ze srednio min. 9l, a po miescie z 11l
Komentarz
-
Komentarz