pytanie o light assist

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xcn12
    Classic
    • 2017
    • 0

pytanie o light assist

Jak większość czytających ten temat, a nie udzielających się merytorycznie, im więcej czytam tym mniej wiem. :cry:
    Podpowiedzcie mi proszę jaki olej wlać do skodzinki.
    Raczej robię krótkie dystanse(10-15 km) raz ,dwa razy w tyg.ok.50-70km.w lecie częściej i dalej.Mam wymieniony silnik i chcę o niego zadbać jak o niemowlaka. Nie chce zalewać Castrola choć mam 5l jeszcze. Myślałem o Motulu X-800 bodajże. Oczywiście 5W-40. Ale natknąłem się na wpis ,że jest podrabiany i zgłupiałem. Nie proszę o gotowe powiedzenie "kup ten" . Prosze Was jedynie po podanie mi jakie mam opcje, czym się różnią proponowane oleje(w skrócie,tak dla laika).Wiem ,że proszę o wiele, ale jak nie Wy to nikt mi nie pomoże.
  • xcn12
    Classic
    • 2014
    • 17

pytanie o light assist

Mam pytanko o light assist (ten zwykły bez intelligent)
    Czy on automatycznie włącza światła mijania o zmierzchu (wyłączając tym samym dzienne)?
    Na stronie jest napisane o tunel light, ze włącza przednie lampy...

Ale nie mogę nic znaleźć na temat zmierzchu.

Paweł

Komentarz

• Fredy.PW
      Rider
      • 2013
      • 376
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: pytanie o light assist

Zamieszczone przez xcn12
      Mam pytanko o light assist (ten zwykły bez intelligent)
      Czy on automatycznie włącza światła mijania o zmierzchu (wyłączając tym samym dzienne)?
      Na stronie jest napisane o tunel light, ze włącza przednie lampy...

Ale nie mogę nic znaleźć na temat zmierzchu.

Paweł
      Nie jestem jeszcze ekspertem , użytkuję O3 raptem około tygodnia, ale pewne spostrzeżenia zdążyłem pozyskać. Na mój gust funkcja Light Assist jest właśnie do zmierzchu - jeżeli przełącznik oświetlenia jest ustawiony na Auto, to na podstawie informacji z czujnika zamontowanego w okolicach lusterka wstecznego system decyduje, czy załączyć światła mijania, czy pozostać tylko na dziennych. Ja w swojej mam jeszcze wersję Inteligent (z pakietu Amazing) - w uchwycie lusterka wstecznego jest dodatkowo zamontowana kamerka, która obserwuje przód auta i zarządza przełączaniem świateł drogowych (długich) - dodatkowo w Infoentertainment można ustawić czułość tej funkcji.
      Pzdr
      Pzdr, Fredy
      Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

xcn12, automatyczna zmiana dzienne/mijania no i analogicznie w drugą stronę mijania/dzienne

Zamieszczone przez xcn12
        dokładnie tak :!:
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• xcn12
          Classic
          • 2014
          • 17

Dzięki za pomoc.

Komentarz

Pracuję...