mi w Szczecinie praktycznie non stop tyle pali, korki, krótkie trasy nie ma innej opcji. jak jadę gdzieś dalej gdzie nie ma takiego ruchu i świateł to i do 5,5 l zejde....
RS TSI - spalanie
Zwiń
X
-
Mój rekord spalania to średnia 4.4l od tankowania, ale od razu po wyjeździe ze stacji trasa i odcinek ok. 90km. Gadalem przez telefon całą trasę i jechałem na prawdę econo - tak 90-110km/h (trasa Ostrów Wlkp - Września).
Zmęczylem się tą jazdą... Nie mniej średnia z ok. 15tys km u mnie w podpisie. W miescie nie problem osiągnąć 10l
Komentarz
-
-
Racjonalne wyniki, generalnie to nowych silnikach VW, piekne jest to że masz np. 300 km auto i jak chcesz to spali ci 7 l ale jak chcesz to spali ci 13 l, zero wyrzeczeń, kiedyś chciałeś mieć 300 km auto (żeby się pokazać, podeptac) to chciales żeby spalil ci mało to jechales wolno jak emeryt i zjadal 10-11 l przy bucie 16 l także sporo kasy zostaje w kieszeni.
Komentarz
-
-
W ten weekend Skoda mi spaliła:
Sobota:
Łaziska Górne - Kamień Śląski - wyścigi na 1/4 mili oraz OES - Kamień Śląski - Łaziska Górne
jazda bardzo dynamiczna 13,8l/100km
Niedziela
Łaziska Górne - Międzybrodzie Zywieckie - Pszczyna - Orzesze - Łaziska Górne
jazda normalna (nie eco) 7,7l/100km
Spalanie kolegi w Golfie z tym samym silnikiem 2.0tsi CCZ:
Komentarz
-
-
W piątek i sobotę miałem małą wycieczkę na zlot Superbów, ale wybrałem się czarnuchem.
Jako, że nie było jakiegoś wielkiego ruchu na autostradzie, pierwszy raz postanowiłem docisnąć trochę mocniej i dłużej. Z 326km wyszło mi 11,09 przy czym prędkość nie spadała poniżej 200 (no może na bramkach). Nie wiem, jakim cudem uzyskujecie to 13-16 litrów? To jest niewykonalne.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz