Zamieszczone przez maciejek
Wymiana oleju
Zwiń
X
-
Re: Wymiana oleju
Zamieszczone przez lukrysWitam. Panowie w mojej O3 dobija 15 tys i chciałbym przyśpieszyć wymiane oleju gdyż co 30 tys wydaje mi sie zbyt dlugo..
Teraz moje pytanie co powinienem jeszcze wymienić przy przebiegu 15 tys? Pozdrawiam
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rathanI ile taka przyjemność kosztuje bo też mnie to wkrótce czeka.
Pzdr
[ Dodano: Czw 31 Lip, 14 13:25 ]
Zamieszczone przez Himeneka czemu wymieniałeś przy 8 000 ?
Dodatkowo na dniach jadę na Chorwację i chciałem mieć pewność, że nie spotka mnie żadna niemiła niespodzianka w tym temacie :szeroki_usmiech
PzdrPzdr, Fredy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ELM0Fredy.PW, A możesz napisac na jaki olej wymieniłeś i jaki filtr?
PS. Na pewno Motul :P
PzdrPzdr, Fredy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrysWitam. Panowie w mojej O3 dobija 15 tys i chciałbym przyśpieszyć wymiane oleju gdyż co 30 tys wydaje mi sie zbyt dlugo..
Teraz moje pytanie co powinienem jeszcze wymienić przy przebiegu 15 tys? Pozdrawiam
Owszem komp tyle pokazuje po wyjechaniu z salonu, ale pozniej przelicza to wg stylu i warunkow jazdy.
Po przejaniu tych 15tys co ci wskazuje komputer?
Daje sobie reke uciac, ze nie ma tam kolejnych 15 tys do przejechaniaBlack magic
Komentarz
-
-
a u mnie pokazuje że wymiana za 1300 km a mam najechane 28700 ale samochód codziennie w trasie.Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Skad to wszechobecne przekonanie, ze w trybie LL wymienia sie olej co 30tys?
Owszem komp tyle pokazuje po wyjechaniu z salonu, ale pozniej przelicza to wg stylu i warunkow jazdy.
Daje sobie reke uciac, ze nie ma tam kolejnych 15 tys do przejechania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez lukrysWitam. Panowie w mojej O3 dobija 15 tys i chciałbym przyśpieszyć wymiane oleju gdyż co 30 tys wydaje mi sie zbyt dlugo..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HimenekZamieszczone przez greg505Zamieszczone przez lukrysWitam. Panowie w mojej O3 dobija 15 tys i chciałbym przyśpieszyć wymiane oleju gdyż co 30 tys wydaje mi sie zbyt dlugo..
PzdrPzdr, Fredy
Komentarz
-
-
Dzisiaj byłem na przeglądzie (30 kkm) koszt 399 pln w tym filtr powietrza (wymieniam co 15 kkm był czarny - koszt 65 pln) filtr kabinowy (po 14 m-cach eksploatacji syf z gilem - klima przestała wydawać niemiły zapach zaraz po uruchomieniu, dlatego nie radzę czekać 2 lat na wymianę tylko wymienić raz w roku (koszt 65 pln). Olej miałem swój X-Maxa 0W40.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWZauważyłem mocne zużycie oleju zalanego przez fabrykę
[ Dodano: Sob 02 Sie, 14 23:23 ]
Zamieszczone przez greg505Daje sobie reke uciac, ze nie ma tam kolejnych 15 tys do przejechania
[ Dodano: Sob 02 Sie, 14 23:27 ]
Zamieszczone przez greg505Owszem komp tyle pokazuje po wyjechaniu z salonu,
Komentarz
-
Komentarz