Pytanie glownie o bebechy, o ktorych nie ma mowy na stronie/konfiguratorze.. Wiem ze np. Rally green nie zamowie, ale bardziej interesuje mnie czy hamulce/zawieszenie jest to samo w obu (zakladajac wersje Elegance z pakietem Sport).
Plus mile widziane inne roznice (pomijam silnik) miedzy RS 2.0TDI i Elegance 2.0TDI (oba manauale).
Podobnego watku nie widzialem, jedynie dyskusja TSi vs. TDI, ale tu mam pewnosc ze zostaje przy klekocie
Szczerze to różnice niewielkie, w RS masz tarcze 312mm a w TDI 288, 340mm są zdaje się w Superb 3.6, zawiecha śmieszne 15mm w dół, tył wielowahacz w RS i TDI. Generalnie to nie masz co więcej różnic szukać, no chyba że w gadżetach:P
Obnizenie to jedno, pytanie czy tez idzie lepsze prowadzenie/sztywnosc za tym, czy jednak srednio..
Tarcze to spory plus dla mnie, zawsze 24mm srednicy wiecej, a przy jezdzie z duzymi predkosciami to moze juz robic roznice
Gadzety - taa, wiem W sumie nie duzo jest takich o ktorych mysle i sa tylko w RSie, o ile jest taki..
Czyli tylko sie potwierdza ze lepej brac juz RS.. Dzieki za odpowiedzi
W ramach sprostowania - Elegance z 2.0tdi nie ma z tyłu wielowahacza? Z tego co kojarzyłem, to wlasnie mial, tak samo jak RS.. Ale moge sie mylic
Czyli watpliwosci rozwiane i nie ma co sie zastanawiac.. Belke pamietam z Almery '99 i srednio milo wspomniam w codziennej jezdzie, bo na sliskim przy hamowaniu lubila tylkiem zarzucic... Choc na placu, w zimie pieknie krecila
Wychodzi ze rozwialiscie moje watpliwosci Elegance vs. RS, jako ze to nei tylko wyglad, ale tez pare konstrukcyjnych roznic.. Dzieki!
mi tam w eReSie podobają się fotele i są bardzo wygodne wg mnie wygodniejsze niż Koenig w Golfie IV R32 (tak wiem można to domówić jako pakiet w innych wersjach), poza tym całe wnętrze czarne (słupki, podsufitka, no dosłownie wsio). Zawiecha ok, dowaliłem jeszcze na tył dystanse po 15mm i auto extra się trzyma. Tylko te 18'ki na GOP to o rozmiar wg mnie za dużo, na zimę mam 17'ki i jest optymalnie. Poza tym zderzaki jednak i zaciski robią robotę, każdy się patrzy na swiatłach czy to w korku co to takie wielki te tarcze, klocki i zderzaki zadziorne Wczoraj, stałem pod Majstrem, żarłem Magnuma 5 aut dalej i 3 na 5 par/małżeństw zwracało uwagę na "dziwną Skodę" dwie Panny to leciały z tyłu przeczytać co to za Kura jest Do niczego nie namawiam, ja Demo wziąłem po 10 minutach oglądania i 15 minutach jeżdżenia :P
Komentarz