Promocja na koła zimowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

Amix, looz, myślałem, że ja Ciebie uraziłem 15"
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Amix
      Ambiente
      • 2014
      • 220

Zamieszczone przez rafiki
      Amix, looz, myślałem, że ja Ciebie uraziłem 15"
      Sorry za OT, ale przy takim święcie proponuję wirtualne
      Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
      Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
      Moja szara myszka - Octavia 3
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• kropi
        Ambiente
        • 2008
        • 153

Spoko, fotki wrzucę tylko muszę autko obmyć, bo jak raz w straszną pluchę koła zmieniałem i od razu się równo wszystko uwalało. A muszę powiedzieć, że wyglądają kozacko. Jedyny minus - są nieco bardziej wysunięte na zewnątrz niż oryginalne i szybciej się auto brudzi. Niby nie wystają poza obrys, ale i tak chlapią. Są lekko matowe, zastanawiam się czy nie zaszkodzi im myjnia automatyczna? W zimie nie chce mi się biegać z wiaderkiem i gąbeczką...

Oponki to Continental WinterContact TS 830P 205/55 R16 91H, zapłaciłem 1217 za komplet. Jak dotąd niewiele o nich powiem oprócz tego, że są głośniejsze niż letnie i bardziej śliskie na mokrym. Mam wrażenie, że Goodyeary, które miałem w ubiegłym aucie były cichsze i lepiej trzymały. Zobaczymy, jak zniosą zimową ciapkę. Póki co, absolutnym moim faworytem były - uwaga - DĘBICE Frigo Directional, niestety mocno huczące na czarnym, ale w kopnym czy brei pośniegowej rewelacja. Teraz wypuścili jakieś Frigo HP, ponoć cichsze, ale już kupiłem te Continentale to może następnym razem.

Nie było problemów z wyważeniem, nic nie bije, zawsze przecież jest gwarancja na 2 lata. Jak dotąd kontakt z firmą, a konkretnie z jej oddziałem w Zgierzu, oceniam na bardzo dobry - miło, sprawnie i na temat, z racji kupna felg nie policzyli nic za wymianę i wyważenie. Dopłaciłem tylko za śruby, bo w oryginalnych felgach rant jest toroidalny, a w tych stożkowy. Mają też spory wybór opon używanych w całkiem logicznym stanie - choć zimówki to wolę raczej nowe, mam wrażenie że szybciej tracą przyczepność zwłaszcza na śniegu.

Komentarz

• m4g
          Drive
          • 2008
          • 81

Też mam dylemat z zimówkami. Gość z mojego miasta ma oryginalne stalówki na sprzedaż po ~720zł za komplet tylko jakie opony teraz. Chyba najbardziej myślę o tych Nokianach

opony

Wychodzi trochę taniej ale trzeba dołożyć za wymianę i wyważenie
          Jest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
          Mój błękitny Skarb!

Komentarz

• Basik_
            Rider
            • 2013
            • 667

Kupiłem te nokiany i póki co jestem zadowolony, nawet przy prędkości 200+ są stabilne nie są też bardzo głośne. Raz zdarzyło mi się wjechać w zakręt, który okazał się ostrzejszy niż wyglądał ze znaczną prędkością i opony bardzo dobrze się trzymały, a mi się ciepło zrobiło :wink:
            Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Amix
              Ambiente
              • 2014
              • 220

Zamieszczone przez Basik_
              Kupiłem te nokiany i póki co jestem zadowolony, nawet przy prędkości 200+ są stabilne nie są też bardzo głośne. Raz zdarzyło mi się wjechać w zakręt, który okazał się ostrzejszy niż wyglądał ze znaczną prędkością i opony bardzo dobrze się trzymały, a mi się ciepło zrobiło :wink:
              Jeszcze zimy ni ma i śniegu jakby brak :wink:
              .................................................. .......................
              Dzięki wszystkim za rady. Koła już w garażu
              Goodyear Ultra Grip 9 205/55/16" 91H

Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
              Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
              Moja szara myszka - Octavia 3
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• mufel
                Ambiente
                • 2014
                • 194

Zamieszczone przez m4g
                Też mam dylemat z zimówkami. Gość z mojego miasta ma oryginalne stalówki na sprzedaż po ~720zł za komplet tylko jakie opony teraz. Chyba najbardziej myślę o tych Nokianach

opony

Wychodzi trochę taniej ale trzeba dołożyć za wymianę i wyważenie
                dzisiaj zalozylem te opony. Z testow wychodzi ze w tej cenie nie ma konkurencji. Czas pokaze. Dzisisj na ostrym zakrecie daly rade jak letnie 225 wiec nie jest źle

Komentarz

• Shplus
                  Classic
                  • 2014
                  • 31

Ja 3 tygodnie temu założyłem NOKIAN WR D3 na oryginalne felgi aluminiowe 225/45/17 i na razie jestem zadowolony z opony, na suchym i po deszczu dobrze trzymają i są ciche. Ciekawe jak sie spiszą na śniegu!?

Nie chciałem już więcej dopłacać ale niekwestionowanym liderem wśród zimówek, szczególnie na śniegu, jest Continental TS850.

Komentarz

• greg505
                    L&K
                    • 2013
                    • 1239

Mam te continentale i szczerze powiem ze jakiegos wow nie ma, owszem w testach wychodza swietnie, ale ja sie nie do konca na nich pewnie czuje, pewnie przez to ze wybralem rozmiar 205 :/
                    Black magic

Komentarz

• maol72
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 245
                      • Octavia III (5E3)
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

@greg505 - no właśnie nie zamałe jak dla 180 koni ??? 205/55/16?

Ja w tym roku /w tym sezonie/ będę testował Conti 850. Jak na razie jazda na suchym - same plus, ciche i komfortowe. Tylko śniegu brakuje żeby poszaleć

aaaa pokrowce zielone /na fotce z 1 str/ fajne-fajne, dostałem takie od dealera.
                      O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
                      -----------------------------------------------------
                      Moja eReSka

Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu

Komentarz

Pracuję...