Zamieszczone przez klarus
Demontaż gniazdka zapalniczki
Zwiń
X
-
To jest odwieczny problem...
Miałem identyczną sytuacje w salonie Nissana powiedzieli mi ze nie mogę zamontować czujników parkowania bo to jest ingerencja w elektronie... nigdy nie zagłębiałem sposobu montażu czujników dopiero jak się dowiedziałem że ta ingerencja polega na tym że podłączeniu do żarówki cofania wtedy odrazu pojechałem do prywaciarza i zamontowałem czujniki... Wydaje mi się ze nie ma się co tym przejmować bo oficjalnie salon nie może Ci powiedzieć / albo nie chce ci powiedzieć że takie modyfikacje nie będą miały wpływu na gwarancje. Procedura gwarancyjna wg mnie wygląda tak, że oni mają kase płaconą od robocizny więc na tym im też zależy. A jak raport zdjęciowy nie obejmuje elementów modyfikowanych to nie ma co się przejmować.
Zapewne jakbym reklamował jakąs awarie z sygnalizacyją świetlną z tyłu to by mi tego nie uznali bo napewno muszą zrobić zdjecia tyłu samochodu a czujniki by wyszły ze nie są wpisane do ksiązki i producent by im nie zapłacił za to...
Pamiętam jak wymieniali mi czujnik EGR w nissanie po tygodniu problem z check in się pojawiła znów przeszli procedure testu w komputerze i co? zamówili kolejny czujnik EGR i znów wymiana. Po tygodniu znow problem się pojawił mail do producenta ze 2 razy wymienili EGR i producent napisał zeby wimienić wiązke kabli i to dopiero pomogło i jak się okazało problemem była wiązka kabli uszkodzona a nie czujnik EGR. A salon zapewnie dostał kase za wymiane 2 razy tego samego elementu niepotrzebnie bo tak procedura wskazywała...
Komentarz
-
-
Infoludek, zgadzam sie ze argumentacja do niczego, bo co za roznica czy sie wepne w kabel tuz przed gniazdkiem, czy przez gniazdlko pojde...
Mowie Ci co mi salon powiedział na to, ze sobie nie dali przetlumaczyc logicznych argumentow i koniec...
Wiem ze ktorys z kolego w z PD-W Polski w ASO montował zasilanie pod wideorejestrator i działa, do tego skoro montowali sami to nie moga sie potem wykpic...
Generalnie zalezy od ASO i tego czy im sie chce dorobic w ten sposob...
Komentarz
-
-
O gwarancję się nie boję, bo zrobiłbym przedłużkę z przewodów i pinów, którą wpiąłbym między przewody zasilające gniazdko a samo gniazdko ale nie chcę na chama ciągnąć gniazdka na zewnątrz, bo nie wiem jak jest ono umocowane pod tunelem.
Najbezpieczniejsze rozwiązanie to chyba rozebrać tunel aby nic nie połamać.
Komentarz
-
Komentarz