Demontaż gniazdka zapalniczki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KASA
    Classic
    • 2019
    • 0

Zamieszczone przez klarus
    nie robią dymu o rangę donatora
    donatorem byłem i zrezygnowałem z tej opcji, bo lepiej wygląda RS :diabelski_usmiech
  • KASA
    Drive
    • 2014
    • 87

Czy ktoś z Was demontował gniazdko zapalniczki w O3 nie rozkręcając tunelu?
    Chcę zamontować CB a zasilanie wziąć z gniazdka zapalniczki.

Komentarz

• krzyzakp
      L&K
      • 2013
      • 1016
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

KASA, nie robiłem, ale pytałem o to u Krotoskiego w Szczecinie i stwierdzili ze producent odradza nawet im tkaie podlaczanie, bo za duzo elektroniki i moga byc problemy... Co jest mocna sciema, ale dobrym powodem by uniewaznic Ci gwarancje na elektronike

Moja O3 RS

Komentarz

• Infoludek
        Drive
        • 2014
        • 75

To jest odwieczny problem...

Miałem identyczną sytuacje w salonie Nissana powiedzieli mi ze nie mogę zamontować czujników parkowania bo to jest ingerencja w elektronie... nigdy nie zagłębiałem sposobu montażu czujników dopiero jak się dowiedziałem że ta ingerencja polega na tym że podłączeniu do żarówki cofania wtedy odrazu pojechałem do prywaciarza i zamontowałem czujniki... Wydaje mi się ze nie ma się co tym przejmować bo oficjalnie salon nie może Ci powiedzieć / albo nie chce ci powiedzieć że takie modyfikacje nie będą miały wpływu na gwarancje. Procedura gwarancyjna wg mnie wygląda tak, że oni mają kase płaconą od robocizny więc na tym im też zależy. A jak raport zdjęciowy nie obejmuje elementów modyfikowanych to nie ma co się przejmować.

Zapewne jakbym reklamował jakąs awarie z sygnalizacyją świetlną z tyłu to by mi tego nie uznali bo napewno muszą zrobić zdjecia tyłu samochodu a czujniki by wyszły ze nie są wpisane do ksiązki i producent by im nie zapłacił za to...

Pamiętam jak wymieniali mi czujnik EGR w nissanie po tygodniu problem z check in się pojawiła znów przeszli procedure testu w komputerze i co? zamówili kolejny czujnik EGR i znów wymiana. Po tygodniu znow problem się pojawił mail do producenta ze 2 razy wymienili EGR i producent napisał zeby wimienić wiązke kabli i to dopiero pomogło i jak się okazało problemem była wiązka kabli uszkodzona a nie czujnik EGR. A salon zapewnie dostał kase za wymiane 2 razy tego samego elementu niepotrzebnie bo tak procedura wskazywała...

Komentarz

• krzyzakp
          L&K
          • 2013
          • 1016

Infoludek, zgadzam sie ze argumentacja do niczego, bo co za roznica czy sie wepne w kabel tuz przed gniazdkiem, czy przez gniazdlko pojde...
          Mowie Ci co mi salon powiedział na to, ze sobie nie dali przetlumaczyc logicznych argumentow i koniec...
          Wiem ze ktorys z kolego w z PD-W Polski w ASO montował zasilanie pod wideorejestrator i działa, do tego skoro montowali sami to nie moga sie potem wykpic...
          Generalnie zalezy od ASO i tego czy im sie chce dorobic w ten sposob...

Moja O3 RS

Komentarz

• KASA
            Drive
            • 2014
            • 87

O gwarancję się nie boję, bo zrobiłbym przedłużkę z przewodów i pinów, którą wpiąłbym między przewody zasilające gniazdko a samo gniazdko ale nie chcę na chama ciągnąć gniazdka na zewnątrz, bo nie wiem jak jest ono umocowane pod tunelem.
            Najbezpieczniejsze rozwiązanie to chyba rozebrać tunel aby nic nie połamać.

Komentarz

• greg505
              L&K
              • 2013
              • 1239

Latwiejszy dostep bedzie do gniazdka w bagazniku, ale trzeba ciagnac wiecej kabla
              Black magic

Komentarz

• krzyzakp
                L&K
                • 2013
                • 1016

KASA, takie orzwiazanie proponowałem ASO i byl wielki bol 4liter oczywiscie Poki co bede zyl z CB z zapalniczki, a nad montazem wideorejestratora bede musiał pogłowkowac niestety...

Moja O3 RS

Komentarz

• KASA
                  Drive
                  • 2014
                  • 87

krzyzakp, aby podłączyć dwa urządzenia do gniazdka możesz zaopatrzyć się w rozdzielacz (złodziejkę) zasilania.

Komentarz

• krzyzakp
                    L&K
                    • 2013
                    • 1016

Jedyny problem, ze zasilacz od wideorej straszne zaklocenia sieje na CB.. Stad musze/chce podlaczyc pod dwa rozne, zeby tego problemu sie pozbyc..

Moja O3 RS

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

Zamieszczone przez KASA
                      Czy ktoś z Was demontował gniazdko zapalniczki w O3 nie rozkręcając tunelu?
                      W O2 było to możliwe, ...pytanie czy sa takie same?

Komentarz

• KASA
                        Drive
                        • 2014
                        • 87

Sam dzisiaj gniazdko zdemontowałem.
                        Odkręciłem po stronie pasażera dolną dokładkę tunelu, po czym palcem wypchałem gniazdko - tak więc gniazdko montowane jest na wcisk.

Komentarz

Pracuję...