To ja też przybiegnę - maraton sobie zrobię. Może na spota w maju dotrę bo na kwietniowego pewnie nie zdążę dobiec. To może jednak na kwietniowego przyjadę wtedy zdążę prawie na czas :diabelski_usmiech
Ksenony - spryskiwacze
Zwiń
X
-
Ksenony - spryskiwacze
Witam ponownie wszystkich i proszę o pomoc.
Szukałem na forum (jak widać po założonym poscie bezskutecznie) coś na temat spryskiwania ksenonów.
Jak się to odbywa? Czy jest to jakiś cykl co ileś użyć spryskiwania szyby włącza się też spryskiwanie reflektorów? Czy jest jakiś klucz? Czy można samemu włączyć w danej chwili spryskanie reflektorów np bez spryskania szyby ?
Ogólnie jak to działa ?
Z góry dzięki i pozdrawiam,
M
-
-
Temat juz sie przewijal w jakims watku,
generalnie defaultowe ustawienia spryskiwacza sa beznadziejne, ZAWSZE po wlaczeniu silnika psikaja spyskiwacze lamp, przy okazji ochlapujac czesc maski, dachu i bokow auta.
Gdy potrzebuje uzyc tylko spyskiwaczy przedniej szyby, to przelaczam na swiatla dzienne, na nich nie dziala spyskiwanie kloszy.
Da sie przestawic dzialanie tych spryskiwaczy, aby sie uruchamialy po dluzszym przytrzymaniu manetki, ale do tego trzeba kabelek z softem.Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBi potem co 10 "psiknięcie".
a tak na marginesie, nie można by wyciągnąć bezpiecznika od spryskiwania reflektorów? tak zrobiłem w O2...narazie mi to nie przeszkadza, bo jest zima i auto jest i tak upieprzone po pachy.
Komentarz
-
-
Enriquez, sorry za OT
w o2fl MY2011 też jest taka możliwość :?:
podpowiesz co i jak :?:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmożna tak zaprogramować sterownik, aby spryski świateł włączały się dopiero po dłuższym przytrzymaniu manetki, np. 1,5 sekundy - mamy wtedy w zasadzie spokój z tym tematem na zawsze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufo1,5 sek. to i tak krótko, lepiej by było 2-3 sek...oczywiście bez podłączenia do kompa nie ma szans na przeróbki?
w O2FL na chwilę obecną nie da rady
Zamieszczone przez tomekb1Chciałem to zrobić odpłatnie w serwisie. Konsultowali się z centralą i w końcu powiedzieli że w o3 nie ma możliwości tego zrobić oficjalnie u nich. Nie mają takich możliwości.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Re: Ksenony - spryskiwacze
Przy okazji tego wątku, mam pytanie, czy można wyeliminować z maxidota powiadomienie o kończącym się płynie? U mnie już świeci przy niemal połowie stanu płynu w zbiorniku. Irytujące jest wtedy to, że bańkę 4L trzeba dzielić na 2x.
Owszem bywa, że wypsikuję wszystko i wtedy dolewam, ale zanim się pozbędę płynu mam towarzystwo rażącej na pomarańczowo kontrolki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmożna tak zaprogramować sterownik, aby spryski świateł włączały się dopiero po dłuższym przytrzymaniu manetki, np. 1,5 sekundy - mamy wtedy w zasadzie spokój z tym tematem na zawszePozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmożesz sobie wyrobić nawyk nie trzymania manetki cały czas, tylko załatwić mycie kilkoma strzałami
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecZamieszczone przez Enriquezmożna tak zaprogramować sterownik, aby spryski świateł włączały się dopiero po dłuższym przytrzymaniu manetki, np. 1,5 sekundy - mamy wtedy w zasadzie spokój z tym tematem na zawszePozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Moim zdaniem nic nie zastąpi oddzielnego przycisku, tylko do spryskiwaczy reflektorów. Fabryka idzie na oszczędność, bo zainstalowanie takiego przycisku, to zmiana pulpitu, odzielny wyłacznik, a więc przy masowej produkcji duże koszty.
Taki przycisk, tylko do spryskiwaczy reflektorów, to przeróbka "dla każdego", nawet mając dwie lewe ręce można sobie z tym poradzić. Mając taki przycisk można zmyć reflektory w każdej chwili, na żądanie, a nie tak, jak to w układzie fabrycznym, że najpierw się zabryzga przednią szybę, rozmazanie tego wycieraczkami, i dopiero zmycie reflektorow.
Spryskiwacza reflektorow używa się przeważnie w nocy, gdy jest chęć natychmiastowej poprawy widoczności, a tu najpierw zabryzganie szyby itd.
Jeżeli kogoś zainteresuje taki przycisk, tu jest gotowe rozwiązanie:
Chodzi tu o samo rozwiązanie przycisku. Można nim sterować każdy rodzaj spryskiwaczy, także te "wysuwane".
Komentarz
-
-
Mylisz się, to żaden koszt dla fabryki, ponieważ w przypadku O3 te przyciski są już gotowe za lewarkiem zmiany biegów i każdy może sobie pociągnąć sterowanie do przekaźnika - wystarczy dodać "gumkę" z kontaktem - płytka drukowana ma miejsce na 10 guzików i tyle wyprowadzeń, a obsadzone są 3 do 5 szt. . Tutaj chodzi o wymóg homologacyjny dla aut z fabrycznymi ksenonami i o nic więcej.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mar19000Zapytam tutaj, bo przyznaję się bez bicia, że nie szukałem, ale jak to jest ze zmianami w sofcie i gwarancją ? Czy takie zmiany jak ustawianie spryskiwanie reflektorów to już jest ingerencja w soft na tyle duża, że gwarancja przepada ?jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
Komentarz