Kasowanie danych spalania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mar19000
    Classic
    • 2018
    • 0

Można wywnioskować, że ośrodek jest nastawiony na innego klienta ( głównie indywidualnego ) i olewają duże grupy. Jak byliśmy tam w 2011 roku to też płaciliśmy za ognisko.

IMO nie będzie źle. Dzieciaki będą miały frajdę, bo jest niezły plac zabaw i będą miały co robić a my i tak będziemy znieczuleni od samego początku i będziemy robili co nam się podoba

[ Dodano: Pią 13 Maj, 16 10:00 ]
    Mam nadzieję, że jest jeszcze ten taras ( w zał. ), bo można tam imprezować i z góry obserwować dzieciaki.
  • Mar19000
    Classic
    • 2014
    • 27

Witam,

Wiem śmieszne to jest ale nie potrafię skasować w swoim RSie danych dotyczących spalania.
    Raz gdzieś na początku mi się udało, ale ostatnio już nie.
    Daje na odpowiednie dane czyli np. długookresowo i naciskam podłużny przycisk na desce rozdzielczej (set/00 - coś takiego) i nic, a przedtem to jakoś tak to robiłem.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest , że jak zaglądnąłem ponownie do instrukcji to tylko coś takiego znalazłem:

Resetowanie
    › Wybrać odpowiednią daną jazdy » strona 51, Przegląd danych.
    › Wybrać żądaną pamięć.
    › Przez długie naciśnięcie wybrać żądaną pamięć.
    Następujące dane wybranej pamięci zostały wyzerowane.
    › Średnie zużycie paliwa.
    › Przebyta trasa.
    › Średnia prędkość jazdy.
    › Czas jazdy.

Niestety nic mi to nie mówi. Może jakoś źle to rozumie (chyba jakieś problemy czytania ze zrozumieniem :lol: )

Bardzo proszę o pomoc jak mam pokasować sobie te dane i jakie dane mogę kasować.
    Które można skasować ? Wszystkie ? Od uruchomienia, od tankowania i długookresowo ?

Dziękuję bardzo , pozdrawiam

Aha i proszę bez złośliwości

Komentarz

Wydaje mi się, że samodzielnie można skasować tylko "od uruchomienia", ale niech ktoś to potwierdzi Długookresowe kasują jakoś w ASO, ale jak to robią to nie wiem :P

Komentarz

• sebkoch
        Ambiente
        • 2014
        • 231
        • Octavia III (5E3)
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Kasuje się to tą samą rolką / przyciskiem na kierownicy trzymając go wciśniętego przez parę sekund (chyba bo jeszcze w Skodzie tego nie robiłem a tak jest w VW np.). W komputerze przez Bolero też jest opcja kasowania długookresowego i chyba od tankowania, nie pamiętam gdzie dokładnie ale obstawiam CAR 8)
        Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj

Komentarz

• Fredy.PW
          Rider
          • 2013
          • 376
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Robisz to z ustawień w Radiu - wybierasz przycisk Car - następnie Ustawienia (takie trybiki) i wchodzisz w Wyświetlacz wielofunkcyjny. Tam na na końcu listy znajdziesz opcje:
          - Wyzeruj dane "Od uruchomienia";
          - Wyzeruj dane "Długookresowo".
          Dane od tankowania zerują się same po zatankowania auta
          Pzdr
          Pzdr, Fredy
          Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• maro rs
            Elegance
            • 2014
            • 948

A długookresowe po 5 tys. km
            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Fredy.PW
              Rider
              • 2013
              • 376
              • Octavia III (5E3)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez maro rs
              A długookresowe po 5 tys. km
              Cytując instrukcję dla pamięci Długookresowej:
              "Pamięć zbiera informacje o dowolnej liczbie pojedynczych jazd o łącznym czasie trwania do 99 godzin i 59 minut lub przebiegu do 9999 km.
              Gdy nastąpi przekroczenie jednej z podanych wartości, pamięć jest zerowana i obliczenia zaczynają się od nowa."
              Pzdr
              Pzdr, Fredy

Komentarz

• Stefan75
                Classic
                • 2014
                • 6

Zamieszczone przez sebkoch
                Kasuje się to tą samą rolką / przyciskiem na kierownicy trzymając go wciśniętego przez parę sekund (chyba bo jeszcze w Skodzie tego nie robiłem a tak jest w VW np.). W komputerze przez Bolero też jest opcja kasowania długookresowego i chyba od tankowania, nie pamiętam gdzie dokładnie ale obstawiam CAR 8)
                Potwierdzam. Zużycie paliwa można skasować prawą rolką na kierownicy multifunkcyjnej (przytrzymując ją dłużej) lub za pomocą radia. Przyciskiem "SET/0,0" kasuje się przebieg dzienny.
                Pozdrawiam
                Wojtek

Komentarz

• maro rs
                  Elegance
                  • 2014
                  • 948

Fredy.PW, czyli pewnie u mnie przypadkowa zbieżność i miałem przejechane 5 tys. km w 100 h - ech te korki...
                  "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Fredy.PW
                    Rider
                    • 2013
                    • 376
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez maro rs
                    Fredy.PW, czyli pewnie u mnie przypadkowa zbieżność i miałem przejechane 5 tys. km w 100 h - ech te korki...
                    Najpewniej tak Podobna sytuacja zdarzyła mi się zupełnie nieoczekiwanie już dwukrotnie
                    Pzdr
                    Pzdr, Fredy

Komentarz

• seba_god
                      Classic
                      • 2012
                      • 5
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A jak wygląda u was porównanie wskazań średniego spalania do faktycznego. W swoim egzemplarzu komputer zaniża średnie zużycie o ok. 0.2l/100km.

Pozdrawiam
                      Sebastian

Komentarz

Pracuję...