Potrzebne zdjecie tylnego pasa bezpieczenstwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • obywatel
    Classic
    • 2020
    • 24
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

dobra dzueki sprawdze jak cos to bede pisal
  • obywatel
    Classic
    • 2015
    • 2

Witam serdecznie,

juz tlumacze o co chodzi.

Przymierzam sie do zakupy nowej Octavii. Jedna z wazniejszych kwestii jest dla mnie bezpieczenstwo na tylnej kanapie i zagadnienie napinaczy i ogranicznikow napiecia tylnych pasow bezpieczenstwa.

Moja wiedza na ten temat:
    1) SAP oficjalnie twierdzi, ze tylne pasy nie sa wyposazone w napinacze i ograniczniki napiecia
    2) niemiecki prospekt na rok 2014 opisuje napinacze pasow bezpieczenstwa na zewnetrznych miejscach tylnej kanapy jako wyposazenie seryjne (niezaleznie czy sa boczne tylne poduszki czy nie)
    3) Golf VII na rynek niemiecki ma napewno napinacze z tylu jak zamowi sie tylne boczne poduszki (inaczej nie ma)
    4) instrukcja obecnego jeszcze Superba opisuje napinacze pasow bezpieczenstwa z tylu jako wyposazenie seryjne, a instrukcja Octavii milczy w tym temacie
    5) na niemieckim forum dotarlem do informacji, ze jakoby wersje do 2014 mialy miec napinacze pasow a od 2015 zubozono wyposazenie

Dlaczego potrzebuje zdjecie ? Bo to jest tak, ze jak jest ta "metka" pasa bezpieczenstwa to tam sa rozne rzeczy zakodowane -> tez wlasnie to czy dany pas posiada napinacz (symbol "p") oraz ogranicznik napiecia (symbol "e"). Niestety nie moge sam tego sprawdzic w salone, bo obecnie przebywam za granica, a problem bardzo mnie meczy

Z gory dziekuje za pomoc.

Najlepiej to poprosze zdjecia tej metki z informacja z ktorego roku jest auto i czy posiada boczne tylne poduszki.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze wkrotce do Was pelnoprawnie dolacze

Komentarz

• polrob
      Rider
      • 2013
      • 535
      • Superb III (3V3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Kolego spojrzałem z ciekawości na pas ale żadnej metki na nim nie znalazłem, no chyba że nie wystarczająco dobrze szukałem
      jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• djtomi2
        Rider
        • 2010
        • 252
        • Octavia II (1Z3)
        • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Witam.
        Zdjęcie 1 - Octavia II RS FL 2011 , pas tylny lewy
        Zdjęcie 2 - Octavia II Ambiente 2005 , pas tylny lewy

[ Dodano: Pon 09 Mar, 15 22:39 ]
        polrob, nie wiem jak w OIII ale w moich OII trzeba odchylić siedzisko. Metki są na samym dole przy śrubie mocującej.
        Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon 09 Mar, 15 22:51 ]
        obywatel, co do obecności poduszek, to w tym z 2005 roku mam cztery - dwie z przodu i dwie po bokach dla przednich siedzeń.
        W tym z 2011 też mam te same cztery, ale możliwe, że mam jeszcze dodatowo dwie nad drzwiami przez całą długość kabiny. Są opisane w instrukcji jako opcja, ale nie jestem pewien czy akurat w moim aucie występują. Jutro sprawdzę i dam znać.
        Pozdrawiam
        Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...