A mierzyłeś może przyśpieszenie do 100 jakimś urządzeniem po chipie ? Nie daje mi spokoju o ile czas sie poprawił.
Chiptuning 1.4 TSI 140 CHPA
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Vaflex Zobacz wpisA mierzyłeś może przyśpieszenie do 100 jakimś urządzeniem po chipie ? Nie daje mi spokoju o ile czas sie poprawił.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dieselinside1900 Zobacz wpisCzy ja dobrze kojarzę, że to jest ten silnik przewidziany wg producenta na 150 tys. km???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dieselinside1900 Zobacz wpisCzy ja dobrze kojarzę, że to jest ten silnik przewidziany wg producenta na 150 tys. km???
podaj źródło, z którego czerpiesz wiedzę na ten temat
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wosho Zobacz wpiswykres z chamowni
ja w 1.8 miałem 285Nm i 212KM
takze bonus był
Powered by R-Performance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marmal321 Zobacz wpiszdrowa seria :-) jak wrażenia po zabiegu? odczuwalne różnice? polecasz? :-)
Ogólnie różnice zauważalne, w przyśpieszeniu ale też i w spalaniu niestety.
Zrobiłem dziś 15km po mieście, przed chipem miałbym w takiej trasie około 7.5l/100, a tak mam około 9l/100. Przed chipem na takiej trasie byłoby trzeba nonstop gaz żeby osiągnąć 10l, a po chipie myśle że łatwo da sie to osiągnąć - ale jak już powiedziałem może to być błędne wrażenie, zobaczymy jak pojeżdze dłużej
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisVaflex kiedy wątek w showroomie zobaczymy?
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisno 190 ps , grubo jak na serie wyjściową 140 w 1.4 tsi i niewielkie turbo.
Spalanie większe, to pewnie efekt, że częściej przyśpieszasz bo masz radochę z chipsa teraz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisustaw sobie na wyswietlaczu temp oleju zamiast spalania.
Będzie podwójna korzyść: nie będziesz deptał na zimnym, nie bedziesz tracił czasu na nieistotne parametry. Co za różnica 7 czy 10?
W życiu chyba są ważniejsze rzeczy
A co do spalania i pracy silnika sprzed chipa to byłem bardzo zadowolony, mogłem (przysłowiowo) cały czas but w podłodze mieć a średnie spalanie z kilku tys km powyżej 10l nigdy nie miałem - zawsze około 8l.
Ostatnio edytowany przez Vaflex; 37472.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Vaflex Zobacz wpisNie wiem co to
Podpowiadam, chodzi o dział w którym zgodnie z regulaminem przedstawiamy swoje auta - LINK
Sprzęgło Ci się nie ślizga jak dasz w palnik?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisto na środkowym ładne loga stacji radiowych i po problemie
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisMariusz myślałem, że chłopaki z dalekiego wschodu są domyślni
Podpowiadam, chodzi o dział w którym zgodnie z regulaminem przedstawiamy swoje auta - LINK
Sprzęgło Ci się nie ślizga jak dasz w palnik?
Co do sprzęgła - sie nie ślizga. Tylko ikonke trakcji mi wywala, ale to i nawet wcześniej tak było często
Komentarz
-
-
Gość
Znakomicie! Dieslem 1.8 spaliłem dziś 6,7 l/km. Inżynier nie wpadł na to, żeby średnią prędkość pokazywało/liczyło, ale 201 km w 123 minuty.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpisPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisTo nie wiesz, że w internetach auta zawsze spalają mniej niż twoje?Pzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
Komentarz