Zamieszczone przez 4tech
Spojlery, bajery itp.
Zwiń
X
-
Spojlery, bajery itp.
Witam,
mam kilka tematów dla doświadczonych w temacie tuningu. Chodzi mi o kilka spraw wizualnych.
Czekam na RS 2,0 kolor biały pakiet ch + black.
No i troszkę ciągnie mnie w stronę poobklejania samochodu i kilku innych zmian. Chodzi o zmiany bardziej takie subtelne niż np. złota kobra na masce
A mianowicie mam 4 tematy na tą chwilkę:
1. Widziałem na żywo w warszawie O3 ze znaczkiem skody zrobionym w czarnym macie, bardzo mi się to spodobało, gdzie można dokonać takiej przeróbki.
2. Chciałem nakleić przez cały samochód 2 cieniutki matowe czarne paski, coś w stylu A AMG.
Nie wiem gdzie w Warszawie warto wybrać się, żeby pogadać ile to kosztuje jak to ma wyglądać itp. Czy są jakieś wyspecjalizowane w tym warsztaty
3. Czy jest możliwość wymiany fabrycznego spoilera ? W tej chwili jeżdżę hondą civic sedan z 2012 i fabryczny spojler jest dla mnie o niebo lepszy:
A o coś takiego mi chodzi:
I tu też pytanie czy są w Warszawie miejsca gdzie można podjechać pooglądać różne spojlery, dowiedzieć się co i jak można a czego nie można zamontować.
4. Widziałem na ebayu, że można kupić wypukłe naklejki RS do przyklejenia od strony drzwi kierowcy ( coś jak naklejka BMW na Z4 ), co o tym myślicie ?
Nie chodzi mi o wiejski tuning, chociaż o gustach się nie dyskutuje ale o miejsce gdzie można zrobić takie rzeczy i które przede wszystkim polecacie.
-
-
Yanczi, na matowo auto można okleić w każdej dobrej, podkreślam dobrej agencji reklamowej. Ważne, musi posiadać kabinę bezpyłową, bo potem widać byle paproch pod folią. Kolory i wzory to już Twoja fanaberia Tylni spoiler to na razie problem w O3, bo to za nowe auto. Poza tym niektóre wydumki robą raczej za hamulec aerodynamiczny, niż kierownicę powietrza, a to może być odczuwalne przy większych prędkościach. W Wa-wie możesz mieć problem, ale fajne gadżety są na superskoda.com :szeroki_usmiech
BTW, chyba coś takiego najbardziej by Ci pasowało :arrow: http://www.superskoda.com/Skoda/RAPI...r-in-RS-design , ale na tą chwilę jest tylko do Rapida. Na wersję do O3 trzeba nieco poczekać.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Re: Spojlery, bajery itp.
Zamieszczone przez YancziChciałem nakleić przez cały samochód 2 cieniutki matowe czarne paski, coś w stylu A AMG.
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Yanczi, na matowo auto można okleić w każdej dobrej, podkreślam dobrej agencji reklamowej. Ważne, musi posiadać kabinę bezpyłową, bo potem widać byle paproch pod folią. Kolory i wzory to już Twoja fanaberia Tylni spoiler to na razie problem w O3, bo to za nowe auto. Poza tym niektóre wydumki robą raczej za hamulec aerodynamiczny, niż kierownicę powietrza, a to może być odczuwalne przy większych prędkościach. W Wa-wie możesz mieć problem, ale fajne gadżety są na superskoda.com :szeroki_usmiech
BTW, chyba coś takiego najbardziej by Ci pasowało :arrow: http://www.superskoda.com/Skoda/RAPI...r-in-RS-design , ale na tą chwilę jest tylko do Rapida. Na wersję do O3 trzeba nieco poczekać.
Ciekawe ile liczą sobie w agencji reklamowej za takie coś.
W sumie strach się dowiadywać bo zanim rs będzie to już mogą się gusta zmienić heh
Komentarz
-
-
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Osobiście ruszyłbym w stronę tuningu mechanicznego np. obniżenie zawieszenia, felgi...
Co do naklejek się nie wypowiadam wszystko kwestią co zrobisz, chociaż czy w tym aucie to potrzebne?
Rozwijając wątek, to ET oryginalnych felg jest z d**y, trzeba wrzucić dystanse przynajmniej 40mm na oś, do tego wrzuciłbym - przynajmniej na springach Pro Kit Eibach'a - mocniejszy stabilizator na przód i tył bo auta za bardzo kładzie się na zakrętach, fele min 17, chociaż gdybym był hardcorem 19 byłyby cool. Tak to widzę...
Komentarz
-
-
Albo plasti dip-em na początek ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Yanczi, znaczek z przodu mówi Bonneville VRSR, ale co to znaczy poza obrazkiem...
Czerwony pasek w najprostszy sposób osiągniesz naklejką, a w profi lakierując np. w Renowacji na Instalatorówobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Obrazek 1 to były pierwsze fotki (m.in. w Auto Świecie) o wyglądzie RS - ale się nie potwierdziły
Podrzuć linka z pkt 4.
Ja też myślałem o tym co pisałeś, żeby zrobić coś w tym stylu np:
lub coś takiego jak pokazał Seat Leon Cupra w Genewie 2014.
Naklejki srebrny mat na białej lub srebrnej karoserii:
ale były i lepsze fotki.
Lub w tym stylu jak na TT-tce:
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marek106A ktoś coś wie z tym tylnym dyfuzorem?
też jestem zainteresowany jak to zdemontować. W planach mam to oklejenie folią karbonową.
[ Dodano: 22 Styczeń 2015, 10:46 ]
Niezłe bajery tuningowe ma Milotec
ale można i tak:
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
Komentarz