Awaria systemu SOS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cumma
    Classic
    • 2015
    • 14
    • Octavia IV (NX3)

Awaria systemu SOS

Cześć,
    Poszukiwałem gotowych rozwiązań na forum i w internecie, ale nie udało mi się znaleźć nic konkretnego. Ewidentnie problem się pojawia i to w różnych modelach, ale nie wiem czy finalnie jest na to rozwiązanie inne niż sugerowana przez ASO wymiana modułu.
    Komunikat "Usterka: funkcja wybierania numeru alarmowego. Udaj się do serwisu" pojawił się dzisiaj bez jakichkolwiek wcześniejszych objawów. Komunikat widoczny przy uruchomieniu zapłonu oraz palącą się czerwoną lampką przy przycisku sos.
    Jedyna sugestia jaka mi przychodzi do głowy to to, że auto stało dzisiejszej nocy na mrozie i może być to powiązane ze spadkiem napięcia akumulatora.
    Zostawiam tutaj, bo może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z taką przypadłością.
    Znalazłem też gdzieś w internecie informacje, że komunikat tak jak się sam pojawia, tak sam znika, ale poniesiony irytację chciałem się tutaj też dopytać.

Z góry dzięki za odpowiedzi sugestie.

PS
    Nie mam zdjęcia ze swojego auta, ale dołączam foto znalezione w sieci z identycznym błędem.

Octavia IV
    2020r
    1.5 TSI
    Załączone pliki
  • cumma
    Classic
    • 2015
    • 14
    • Octavia IV (NX3)

Temat możemy pozostawić tu dla potomnych, żeby na przyszłość nikt nie szukał.
    Okazuje się, że internety miała sporo racji. Problem tak samo jak się nagle sam pojawił, to tak samo sam zniknął po nocy w garażu.

Komentarz

Pracuję...