Słabo działający kluczyk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zadariusz1
    Rider
    • 2011
    • 545
    • Octavia III (5E3)
    • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Słabo działający kluczyk

Pisze do was z problemem ,jaki spotkał mojego tatę ,a bardziej precyzyjnie jego auto ,którym jest Octavka IV ,2023 r. z keylessem i otwieraną nogą klapą bagażnika .W ostatnim czasie był problem z otwarciem drzwi ,a także po wejściu do auta wyskakiwał komunikat "nie rozpoznany kluczyk" .Wymieniłem mu baterię i kluczyk słabo działa , mianowicie nie działa w nim otwieranie klapy nogą ,zamyka auto przyciskiem z odległości metra ,z większej odległości nie zamknie auta ,na drugim kluczyku wszystko działa ,tak jak powinno ,wiadomo podejrzewam uszkodzony kluczyk, ale czy mógł by się uszkodzić po niecałych 2 latach użytkowania,tata twierdzi ,że nigdy kluczyk mu nie spadł ,ani też go nie zamoczył . Auto na gwarancji ,może ktoś miał podobną awarię i jakoś temu zaradził
  • rumcajs_kr
    Rider
    • 2011
    • 319
    • Fabia

Może trywialne pytanie, ale jesteś pewien, że włożona bateria jest prawidłowa? CR2032 bliźniaczo wygląda jak CR2025
    Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• zadariusz1
      Rider
      • 2011
      • 545
      • Octavia III (5E3)
      • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

No proszę cię , wymieniałem baterię w obu kluczykach i ten drugi działa ok , do wymiany baterii zmusiło mnie szwankowanie kluczyka głównego ,tzn. używanego od zakupu auta ,

Komentarz

Pracuję...