Proszę o pomoc. Miałem możliwość kupna w salonie fajnego egz. tego modelu- kombi z końcówki 2023 r. ale naczytałem się o wielu bolączkach trapiących ten model w internecie. Niektórzy uważają że jest to królowa lawet jak niegdyś Laguna. Wiem że na początku produkcji IV było naprawdę ciężko a w szczególności z elektroniką. Pan w salonie stwierdził że początkowe usterki były głównie problemem błędów oprogramowania i teraz już z tymi autami problemów już nie ma. Nigdy nie posiadałem nowego auta i jest to dla mnie ważne aby nie przysporzyć sobie problemów. Doradźcie proszę- kupować czy lepiej odpuścić? Alternatywą jest dla mnie mniej komfortowa corolla.
Awaryjność Octavi IV 1.5 TSI DSG prawda czy fałsz?
Zwiń
X
-
Samochód się kupuje dla własnych potrzeb, do czego to auto ma służyć. Do miasta bym wybrał benzynę, więcej tras diezel. Posiadam już 4 Skodę, obecnie 1.5 150 KM z 2021r auto super duży bagażnik spalanie średnio 7 l, wszystkie bolączki naprawiono na gwarancji było ich niewiele. W każdej marce są wady, jeżeli kupujesz auto nowe to przez okres gwarancji poprawia Ci wszystkie wady i tym bym się nie przejmował ważniejsze jest wyposażenie dla własnych potrzeb.
-
-
Cześć, użytkuję OIV 1,5 TSI DSG7 mHev od marca 2023, nowa z salonu. W tej chwili przejechane ok 23000 km, czyli w zasadzie niewiele. Żadnych problemów, jestem z auta zadowolony. Duży bagażnik, przestrzeń w środku, śmieszne spalanie, idealna na podróże dla rodzin 2+2, jak i na jazdę wokół komina. Tak jak MAndrzej napisał każda marka ma wady, a dzisiaj dużo też zależy od szczęścia, poza tym jest gwarancja. Największe problemy miał ten model właśnie z elektroniką, ale to w egzemplarzach 2020-2021. Teraz myślę, że dużo się poprawiło. Ja tę Skodę polecam, patrząc, na ceny nowych aut dzisiaj, które są z kosmosu, uważam, że Octavia warta była tych, które na nią wydałem.
Komentarz
-
Komentarz