wymiana oleju a zmiana inspekcji serwisu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BADYL
    RS
    • 2011
    • 2403
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

wymiana oleju a zmiana inspekcji serwisu

W styczniu po pponad 13 latach rozsstałem się z moją O2 kombi 2.0tdi bkd , obecna octavia to przeskok technologiczny i muszę wszystkiego nauczyć się od początku

Mam kilka pytań co do O4... postaram się skorzystać z wyszukiwarki ale tak na prędce niby banalne pytanie..... w mojej octavi ustawiony jest servis na 25tys ,a octavia jeździ na 0w/20 longlife. Pytanie moje jest czy mogę zmienić ustawinie przeglądu na mniejszą ilość km? a co za tym idzie czy mogę korzystać z inego oleju np. 5w/30?

Moja O4 jest również w 2.0 tdi również kombi i również srebrna i rwnież ambiente, wszystko jak w starej ale całkiem inne do tego w dsg będę miał pewnie sporo pytań ale na początek jeśli ktoś może odpowiedzieć mi na powyższe będę szczęśliwy.
    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!
  • blade232
    Ambiente
    • 2009
    • 170
    • Octavia III combi (5E5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Też odebrałem w sobotę Octavie 4 1.5tsi i dostałem pakiet 4letni przeglądów bezpłatnych i chce przejść na wymianę co roku ale powiedzieli mi w ASO że nie przekodują tylko po roku mogę przyjechać i wymienią olej na mój koszt a co drugi rok w ramach pakietu przeglądu. Druga sprawa czy jest teraz praktykowana pierwsza wymiana oleju po 1000-3000km bo opinie są podzielone ?
    blade232

Komentarz

Pracuję...