2.0 TSI - sportline 4x4 204KM czy RS 4x2 265KM ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ufolsky
    Drive
    • 2014
    • 52
    • Volkswagen
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

2.0 TSI - sportline 4x4 204KM czy RS 4x2 265KM ?

cześć

proszę o porównanie, sensowne za/przeciw dla wspomnianych wariantów O4, może ktoś jeździł obydwoma, miał podobny dylemat

cenowo są zbliżone, aż tak na mocy mi nie zależy, ciekaw jestem ogólnych wrażeń, awaryjności, różnic w spalaniu itp.

Ostatnie 11 lat jeździłem TDI ale czuję że 2.0 150 to może być ciut za mało (nie jeździłem jeszcze). Aktualnie jeżdżę superbem 2.0 TDI 200 i niestety często napęd na przód nie radzi sobie z tą mocą, stąd moje lekkie wskazanie w kierunku wersji 4x4
    na masce kura, pod maską bocian
  • klarus
    Moderator
    ModeratoRS
    • 2013
    • 6114
    • Seat

W 4x4 nie będziesz miał problemów z trakcją i na suchym i na mokrym, depniesz i odejdziesz, w rs będziesz pewnie często o nią walczył... 4x4 mimo mniejszej mocy do setki pójdzie podobnie jak rs, napęd na cztery tu bardzo pomoże, powyżej setki rs zostawi Cię z tyłu... Spalanie w 4x4 może być trochę większe zwłaszcza w mieście, napęd 4x4 pracuje przy startach i przyspieszaniach, co przełoży się na spalanie... RS trochę ładniej wygląda, ładniejsze wnętrze, końcówki wydechu z tyłu... Awaryjność pewnie podobna, ale bierzesz nowe, masz gwarancję i się nad tym nie zastanawiasz... W 4x4 dodatkowo będziesz musiał wymieniać olej w haldeksie, ale to nie jest kosmiczny koszt...
    Miałem podobny dylemat i byłem pewien że chcę 4x4 204 KM.... stanęło na tym, że wziąłem cuprę leona sportstourer vz i mam 4x4, a i mocy ciut więcej niż w rs
    Ostatnio edytowany przez klarus; 28949.

Komentarz

Pracuję...