Nowe forum Skody - forum.skoda24.com

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hemig
    Classic
    • 2009
    • 21

Zamieszczone przez szkoda
    może coś mu się stało :?: :!:
    Mam lekkie wrażenie, ze ma wyprany mózg. Jest chyba mocno nastawiony anty.
    Tym bardziej, ze stwierdzil, ze mu ludzie pokazywali privy ode mnie, jaki to jestem wyniosły, jak gardzę ludźmi, itd.

Więc nie trudno sie domyślić kto mu ten mózg wyprał.

Jak wiadomo do kolesi typu Desmo, Nastar, Sigma + pewnie jeszcze ze 2-3 osoby z ich ekipy, w privach pozwalałem sobie na dość wiele...
    Zresztą większość Wam wklejałem.

Witam wszystkich entuzjastów marki Skoda!

Chciałbym zaprosić Państwa do odwiedzin nowego forum związanego z eksploatacją samochodów Skody. W zamierzeniu forum powstaje po to, aby wymieniać się informacjami o najczęściej spotykanych usterkach, oraz o tym jak sobie z nimi radzić. Poza tym, na forum będzie można pochwalić sie swoją skodą, bezkarnie zajrzeć pod maskę innej, a może, jeśli ktoś taki się znajdzie - to i ponarzekać.

Zapraszamy!
    Wystarczy wkleić poniższy link do przeglądarki http://forum.skoda24.com

Strona jest prowadzona w postaci forum dyskusyjnego, gdzie każdy użytkownik może wypowiedzieć się na interesujący go temat. Znajdą tu Państwo treści posegregowane, odpowiadające każdemu modelowi Skody, porady ogólnotechniczne oraz kategorie związane z wyposażeniem dodatkowym auta.

Poza poradami technicznymi, dzięki Naszym użytkownikom na forum panuje przyjazna atmosfera, której efektami są częste zloty i spoty organizowane przez samych użytkowników w różnych miejscach w Polsce. Istniejąca mapka pozawala znaleźć innych użytkowników w swoim rejonie, nawiązać współpracę, przyjaźń i podać lub otrzymać pomocną dłoń.

W przeciwieństwie do innych klubów, for, strona jest całkowicie bezpłatna. Nie ma również żadnych opłat związanych z przynależnością i korzystaniem z porad zmieszczonych na stronie. Nie prowadzimy żadnych składek ani innego typu zrzutek na rzecz istnienia klubu, forum i strony.

A to wszystko jest w jednym miejscu... Jeszcze raz bardzo serdecznie zapraszam na http://forum.skoda24.com Very Happy

Komentarz

• mdo1
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 441

Zamieszczone przez thim
      W przeciwieństwie do innych klubów, for, strona jest całkowicie bezpłatna. Nie ma również żadnych opłat związanych z przynależnością i korzystaniem z porad zmieszczonych na stronie. Nie prowadzimy żadnych składek ani innego typu zrzutek na rzecz istnienia klubu, forum i strony.
      no nareszcie, bo juz tyle kasy stracilem na te wszyskie kluby, ze szok :P

ciesze sie, ze taka konkurencja, je teraz wszystkie wykosi!!! :twisted:

Komentarz

• kristo
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 266

Zamieszczone przez thim
        Zamieszczone przez thim
        Poza poradami technicznymi, dzięki Naszym użytkownikom na forum panuje przyjazna atmosfera, której efektami są częste zloty i spoty organizowane przez samych użytkowników w różnych miejscach w Polsce. Istniejąca mapka pozawala znaleźć innych użytkowników w swoim rejonie, nawiązać współpracę, przyjaźń i podać lub otrzymać pomocną dłoń.
        a może wszyscy użytkownicy z tego "klubu" założą sobie SWOJE fora>>> ... :szeroki_usmiech
        Pink Floyd fan.

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Pozwolę sobie podziękować za zaproszenie w imieniu wszystkich – dzięki, dzięki.

Ponieważ tak jak Wasze/Twoje forum jest darmowe, tak i jak widzisz, na naszym możesz darmowo umieścić sobie jego reklamę – nie musząc najwyraźniej pytać się o akceptację.
          Jednak dobrze przyjętym zwyczajem w takiej sytuacji jest wymiana reklam.

W związku z tym liczę, że będziemy mogli zareklamować nasze forum (OCP) na Waszym/Twoim.
          Wystarczy nam w dziale Octavia.

Czy możemy liczyć na Waszą/Twoją zgodę?

[ Dodano: Wto 15 Kwi, 08 19:32 ]
          thim, Pytanie dodatkowe:

To Ty jestes autorem regulaminu na tamtym forum?
          Konkretnie chodzi mi o ten punkt:
          "6.3 Nie prowadzimy agitacji, na rzecz innych for internetowych"

?
          TDI 205PS

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zaczyna mnie wkurzać, że ludzie rejestrują się tylko po to, żeby wrzucić: a to ogłoszenie w dziale giełda, a to, że potrzebuje pilnie czegoś i żeby mu odpowiedzieć, bo mu się nie chce szukać w szukajce, a to, żeby sobie jakąś darmową reklamę wrzucić.....
            Ponownie wnoszę o blokadę zakładania nowych wątków zaraz po zarejestrowaniu...
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• alfee
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2583

Zamieszczone przez shado
              Ponownie wnoszę o blokadę zakładania nowych wątków zaraz po zarejestrowaniu...
              Też jestem tego zdania i popieram pomysł.
              Alfee
              Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
              Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

shado, alfee, Takie patologiczne "wydarzenia" to margines.
                Dlatego bardzo Was prosze, zebyscie pamietali, ze ludzi normalnych, fajnych, sympatycznych, itp jest zdecydowana większość.

Nie mozemy wiec ograniczyć wszystkim dostępu do forum, bo wg zasady 80/20, na kązde 80 wartosciowych osób jest jedynie 20tu pasożytów.
                Nie mogą więc motorem naszych działań być pasożyty. Jakby to o nas świadczyło?
                Póki co opcji "delete", "ban", "block", itp. naprawdę łatwo się używa, a takie akcje czasem tez dodają kolorytu forum

Nie pękajcie...
                TDI 205PS

Komentarz

• alfee
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2583

MiKruS, Oczywiście jak zwykle racja jest po środku, ale uważam, że reguła, że po zalogowaniu pierwszego posta możesz napisać dopiero po np. tygodniu, albo tylko w określonych działach forum mogłaby się pojawić w regulaminie. Myślę, że skutecznie by to zniechęciło część takich właśnie przypadków.
                  Alfee

Komentarz

• mdo1
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 441

Zamieszczone przez alfee
                    Myślę, że skutecznie by to zniechęciło część takich właśnie przypadków.
                    niby tak, ale nie da sie rozstrzelac wszystkich, ktorzy nas denerwuja

wyjsciem jest chyba permamentny trening umiejetnosci ignorowania takich rzeczy i ludzi

swoja droga, podoba mi sie tamto forum, zwlaszcza dzial o octavi

Komentarz

• paf
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3140

alfee, mógłbym strzelić teraz jakimś mądrym stwierdzeniem jadącym po "młodych" ale powiem tak... - moim pierwszym / albo drugim postem było ogłoszenie sprzedania swojej O1 - nie miałem doświadczenia z forami, nie znałem układu, nie przeczytałem regulaminu, nie przywitałem się ani be ani me ani ihaha -no ale cóż potem się poprawiłem i coś tam ze mnie wyrosło tak więc na początku myślę że trzeba dać czas na zreflektowanie się i obserwować zachowanie nowych użytkowników

oczywiście sytuacja powyższa nie do końca dotyczy kolegi thim bo on jak widać ma doświadczenie z korzystaniem z for bo sam takie prowadzi - reklamuje - i wypadało by wejść z mniejszym hukiem no ale jak mówię - może coś nam tu jeszcze napisze

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

MiKruS, ja chciałbym tylko unikać sytuacji, gdy ktoś zakłada konto tylko po to, żeby wrzucić jakąś reklamę czy ogłoszenie. Moim zdaniem blokada zakładania nowych wątków na 24h już by mogła coś pomóc. Nie wiem też czy to fajne, że osoby, które nigdy nie miały nic wspólnego z tym forum, nagle zakładają konto tylko dlatego, że sprzedają auto i chcą tu wrzucić swoje ogłoszenie. Druga sprawa to, że ktoś zakłada wątek tylko dlatego, że nie chce mu się szukać w szukajce. W ciągu tych 24h taka osoba miała by czas użyć szukajki i zapoznać się z tym co już jest na forum.
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• alfee
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 2583

paf, Jak już pisałem wcześniej ... racja jest pewnie po środku.
                          Ja nie próbuję nawet oceniać postępowania kolegi thim, Po prostu wyraziłem opinię na tema nowych użytkowników. A że pomysł obostrzeń dla nowych userów został poruszony przy okazji tego posta to zbieg okoliczności, na który nie miałem wpływu. Oczywiście obejrzałem tamto forum i szczerze mówiąc jest bardzo podobne do naszego i życzę jak największej liczby użytkowników. Ale jak zauważył MiKruS, w tym przypadku nie na miejscu może się wydawać zapis Regulaminu §6 pkt 6.3
                          Alfee

Komentarz

• MiKruS
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7976

Zamieszczone przez alfee
                            MiKruS, Oczywiście jak zwykle racja jest po środku, ale uważam, że reguła, że po zalogowaniu pierwszego posta możesz napisać dopiero po np. tygodniu, albo tylko w określonych działach forum mogłaby się pojawić w regulaminie. Myślę, że skutecznie by to zniechęciło część takich właśnie przypadków.
                            Tak jak wspomniałem - z funkcji "banujących" naprawdę łatwo się korzysta - wiec nie ma problemu.
                            A czasem takie akcje dodają kolorytu - dla odmiany.

Spluwę wyciągnąć i odstrzelić trolla można w każdej chwili.
                            Ale zeby zachęcić do udziału ludzi wartościowych to juz trzeba sie wysilić.

Wprowadzajć restrykcje, wprowadzamy jest nie tylko dla trolli, ale i dla kumatych userów.
                            To jest IMO błąd.

Podam przyklad - od czasu do czasu wchodzilem na forum Corsy. Czasem cos napisalem, pewnie pisałbym z czasem wiecej, gdyby bylo okej. Niestety tamtejsza administracja wymyslila cos czego nie potrafie zrozumiec. Zaczeli kasowac konta osobom, ktore nie napisaly czegos przez co najmniej 30 dni... :?
                            Tym samym skasowano mi konto. No wiec - jako user, ktory (nieskromnie napiszę) moze wniesc znacznie wiecej do forum niz z niego wyniesc po prostu się wypiąłem.
                            Zwlaszcza jako wlasciciel nowego modelu, o ktorym info jest nadal niewiele - moglem coś dać od siebie.
                            Ale skoro mi tego nie ułatwiono to z Bogiem...

Pamiętajmy, ze nie dla kazdego Octavia i sprawy motoryzacyjne to na tyle istotne tematy, zeby siedziec i czekać, az ktoś im pozwoli napisać.
                            Wiele osób wpadlo do nas na chwile i zostało na dłużej... Baaaa - nawet wrod adminów jest dwóch takich...
                            A jakby byly restrykcje, to moze by ich nie bylo... :idea:
                            TDI 205PS

Komentarz

• alfee
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 2583

No i §9 pkt 9.1 kojarzy mi się jednoznacznie z "Folwarkiem zwierzęcym".
                              Alfee

Komentarz

• mdo1
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 441

Zamieszczone przez alfee
                                ich folwark, ich regulamin

ciekawe ilu ludzi im sie zglosi

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1594
                                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez paf
                                  i coś tam ze mnie wyrosło

paf, no nie przesadzasz??????? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                                  NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                  BYŁA TEŻ CEGA
                                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                  MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• sesik
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2165

mdo1 teraz zobaczylem ze ty z socho jestes, tak mi sie wydawalo kiedys ze widzialem oklejona skodziane w socho ale nie bylem pewny czy na sochaczewskich blachach :diabelski_usmiech
                                    moze jakis mini spocik w socho w 7 na przyklad

ps. sorry za ot
                                    Best ET = 13.666
                                    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

Zamieszczone przez mdo1
                                      Zamieszczone przez alfee
                                      ich folwark, ich regulamin

ciekawe ilu ludzi im sie zglosi
                                      No coż - prawda jest taka, ze admin, to przewaznie zalozyciel i moze sobie robic co mu sie podoba.
                                      Taka jest brutalna prawda i ciezko miec o to pretensje.

Ale jesli autor tego zapisu na tym samym forum wypisuje, ze to bedzie nowe forum, w sensie powiew swiezosci, ze beda czyste zasady, nie bedzie ukladów, itp, to po prostu jest zabawny.
                                      Jak dolozymy do tego reklame wrzucana na kolejnych forach o Skodzie, z zakazem agitacji zapisanym w regulaminie, to mamy po prostu obraz czystej hipokryzji.
                                      A z hipokrytami jeszcze nikt nigdy daleko nie zajechał.

Ja już trochę zębów na roznej masci forach i Usenecie zjadlem i wiem, ze warto trzymac się z tymi, którzy robią coś >z innymi<, a nie >przeciwko innym<.

Ci co robią przeciwko innym wczesniej czy pozniej wydrapują sobie oczy we wlasnym gronie, albo marnie kończą.
                                      Niektóre takie fora już nawet nie istnieją (wyskakuje error jak się wpisze ich adres).

Po prostu normalni ludzie rozmnażają się dzięki miłości, a trolle przez podział…
                                      Natury nie oszukasz… :lol:
                                      TDI 205PS

Komentarz

• mdo1
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 441

Zamieszczone przez sesik
                                        moze jakis mini spocik w socho w 7 na przyklad
                                        poszlo PW

Komentarz

• alfee
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 2583

Zamieszczone przez MiKruS
                                          Po prostu normalni ludzie rozmnażają się dzięki miłości, a trolle przez podział…
                                          To chyba najmądrzejsze w tej całej dyskusji stwierdzenie kwitujące temat.
                                          Alfee

Komentarz

• mdo1
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 441

A z hipokrytami jeszcze nikt nigdy daleko nie zajechał.

Ja już trochę zębów na roznej masci forach i Usenecie zjadlem i wiem
                                            bo Ty sie MiKruS, nie znasz!!!!!

ze Ci zacytuje kogos bardziej kompetentnego

"[Czw 23:29] hohen: Witaj Michaelu dopiero co startujemy , ale juz widze ze bedzie to forum skupiające doskonalą grupe uzytkownikow Skody"

i co - lyso Ci teraz?

Komentarz

• MiKruS
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7976

Zamieszczone przez mdo1
                                              i co - lyso Ci teraz?
                                              hehe ops: ops:

Niech działają - wszelka konkurencja jest mile widziana i wychodzi na zdrowie wszystkim (no prawie wszystkim)!
                                              Pod warunkiem, ze umie sie konkurować fair!
                                              TDI 205PS

Komentarz

Pozwolę sobie podziękować za zaproszenie w imieniu wszystkich – dzięki, dzięki.

Ponieważ tak jak Wasze/Twoje forum jest darmowe, tak i jak widzisz, na naszym możesz darmowo umieścić sobie jego reklamę – nie musząc najwyraźniej pytać się o akceptację.
                                                Jednak dobrze przyjętym zwyczajem w takiej sytuacji jest wymiana reklam.
                                                Pozwolę sobie przeprosić wszystkich uzytkownikow octaviclub, jesli kogos urazilem zamieszczajac zaproszenie to przepraszam. Przyznaje sie do błędu i do tego ze powinienem zapytać admina o zgodę. Mój błąd i po przeczytaniu wszystkich postów przyjmuję chłoste na siebie.

W związku z tym liczę, że będziemy mogli zareklamować nasze forum (OCP) na Waszym/Twoim.
                                                Wystarczy nam w dziale Octavia.
                                                Czy możemy liczyć na Waszą/Twoją zgodę?
                                                Zgadza się, Wasze ogłoszenie jest nadal u nas na forum i nie będzie skasowane (przyjmijmy to jako nieumiejętna wymiana linków, oczywiście z mojej winy

Komentarz

• mdo1
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 441

Zamieszczone przez thim
                                                  Przyznaje sie do błędu i do tego ze powinienem zapytać admina o zgodę. Mój błąd i po przeczytaniu wszystkich postów przyjmuję chłoste na siebie.
                                                  bladzic jest rzecza ludzka, wazniejsze wg mnie co sie pozniej z takim fantem zrobi

Zamieszczone przez thim
                                                  Zgadza się, Wasze ogłoszenie jest nadal u nas na forum i nie będzie skasowane (przyjmijmy to jako nieumiejętna wymiana linków, oczywiście z mojej winy
                                                  No to fajnie, wrzucajac to ogloszenie do Ciebie na forum ciekaw bylem reakcji, jak dla mnie final calej sprawy jest jak najbardziej OK.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...