Opel vectra C - opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

Opel vectra C - opinie

jak Q7 to z tym V12 TDi... :diabelski_usmiech
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Opel vectra C - opinie

Wasze opinie......
    a tu ogłoszenie przykładowe http://www.allegro.pl/item419154655_...any_raty_.html

Moze ktos z Was takowe posiada....wiec jakie spalanie itp, itd.......
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Akurat jak widze ta ksiazke serwisowa to zaczynam sie smiac. Zdjecie jest zrobione totalnie do bani, ale obecnie widac z niego, ze ktos dokonal 3 wpisow w tym samym dniu. Przez x lat w ASO pracuje ten sam gosc i wypisuje to tym samym charakterem pisma oraz tym samym dlugopisem?? Moze nie mam racji, ale nie podoba mi sie to i tyle :szeroki_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Thundi
        L&K
        • 2005
        • 1157

Co do samej Vectry jeździłem wersją B i ta była okropna auto nie trzymało się drogi (tak jak można powiedzieć że Focus będzie na 1 miejscu octa troche odstaje więc 2 to ona musiała by być na 10miejscu) Poza tym starsze Ople dość mocno się psują jak jest z nowymi nie wiem.
        ps. książka serwisowa tego auta faktycznie wygląda rewelacyjnie
        19.06.07 - 132700km
        10.09.07 - 138634km
        27.02.08 - 150313km

poza tym:
        Sprt Letort
        Rue DE Mons 47a
        7380, Quievrain (e z kreseczka)
        Tel: 065458678
        Fax: 065458678
        email: [email protected]
        To nie jest firma serwisująca tylko handlaż urzywanych aut (więc wątpie aby je serwisował.
        Jak coś to mam nawet nazwisko (łatwo znaleść w necie).
        O ortografie dba FF.
        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Qulek
          RS
          • 2005
          • 1630
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

IMO Vectra C to awaryjny samochod jest.. Znam 2 przypadku diesli z ktorymi byly problemy. Przecietny samochod.
          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• rafaloka
            Classic
            • 2007
            • 15

ja zauważyłem na tych zdjęciach 2 różne przebiegi wystarczy sie dobrze przyjrzeć

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

ale po co skupiacie sie na tym konkretnym ogloszeniu :?: pytanie było o Vectre C, a ogłoszenie podane przykładowe, żeby nie było wątpliwości o jakie auto chodzi :roll:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• Thundi
                L&K
                • 2005
                • 1157

Zamieszczone przez rafaloka
                ja zauważyłem na tych zdjęciach 2 różne przebiegi wystarczy sie dobrze przyjrzeć
                hehe faktycznie pomijam ze licznik tego drugiego jest inny niż pierwszego (chodzi o komputer raz jest zielony z czarnymi napisami a za drugim razem czarny z pomarańczowymi napisami) wiec pewnie to dwa różne auta.
                O ortografie dba FF.
                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Superbman
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 208

Kiedys sie przymierzalem do GTSa,przejechalem się dieslem 2.2 125ps, auto mnie nie powalilo,ogolnie dla mnie Opel średnio umie robic diesle.

Pozdrawiam
                  252/555

Komentarz

• Qulek
                    RS
                    • 2005
                    • 1630
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Szłyszałem/czytałem (chyba na sr.pl) ostatnio że jedyne dobre diesle w Oplach to diesle Isuzu :lol:

Było O1 jest O3

Komentarz

• Grzesiek112
                      Classic
                      • 2006
                      • 21

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

To 9 zdjecie o góry, są to zegary z mondeo

Komentarz

• Skodio_
                        Rider
                        • 2008
                        • 324

z mondeo z mondeo ja mam znajomych co maj vectry c ale 1.9 150km ale dwie z salona jedna sie psuje (w aso nie wiedza co jej jeste) druga nie . Jedna chyba 120tysi druga 200tysi jesli chodzi o komfort jazdy cisze w srodku to z zalem ale Octa I wysiada 150km bardzo przyzwoicie ogrania sie ale jest duza turbo dziura do 2000obr/min wogóle nie idzie a potem az szyja boli z szarpniecia 9mi sie to nie podoba ) jakbym wiedzial ze jest to tak bezawaryjne auto jak skoda to sam bym szukal ale niestety nie jest i rdzewieje lipa troche wersja 2.0 2.2 dti nalezo do bardzo slabych diesli jesli chodzi o osiagi jak na swoja moce spalanie dosc spore , i awaryjne 1.9 sa tyci lepsze ale jak tam cos sie sypnie to tylko sznureczek ... pozatym moze jestem dziwny ale nie kupiłbym auta sprowadzanego (takiego mam hopla :P )

Komentarz

• loru
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4286
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Grzesiek112
                          To 9 zdjecie o góry, są to zegary z mondeo
                          nie ważne że z mondeo, ważne że przebieg ma się zgadzać na fotce z tym co w opisie a te 170 tyś na tej fotce : http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...a624736e252dbc się "skoryguje" pod wymagającego klienta :szeroki_usmiech, żeby nie było takie OT to znajomy ma astrę 2 latka częściej jest w sevice niż na na stacji żeby skodzinkę zatankować, ostatnio poszło mu wspomaganie a co wcześniej to nie wnikałem ale strasznie płaczę i to się potwierdza ponieważ częściej go widzę w aucie zastępczym niż we własnym.
                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jednak to co słyszałem o tych opelkach sie umocniło.....wiec go trzeba sobie odpuścić i dalej smigac 01 - bo jeden kolega dobrze napisał, ze cześciej są w servisie niz my na CPN.....

[ Dodano: Pon 18 Sie, 08 09:08 ]
                            tak na marginesie to ten sam sprzedawca miał jeszcze Octavie http://www.allegro.pl/item402658390_...na_opcja_.html

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Jeśli chodzi o Vectry C to słyszałem przeważnie dobre opinie o tym aucie. W znacznym stopniu poprawiono jakość wykonania w stosunku do poprzednika. Co do silników to pierwszych diesli 2.0 DTI i 2.2 DTi nie polecaja prawcownicy ASO Opli. Sa podobno dośc awaryjne i maja mizerne osiągi. Dopiero silniki 1.9 CDTI są godne polecenia. Jeśli chodzi o benzynowca to spokojnie mozna brac każdego jednego.

Zamieszczone przez Thundi
                              Co do samej Vectry jeździłem wersją B i ta była okropna auto nie trzymało się drogi
                              No kolego większej niedorzeczności to niesłyszałem. Vectra B prowadziła się bardzo dobrze i to zarówno obciażona (trasa do Francji 4 osoby + bagaż) jak i pusta. Zresztą zawieszenie było takie jak w O II czyli MC Pherson z przodu i wielowachacz z tyłu. Uprzedzajac pytania czy jeździłem tym autem. Tak, jeździłem przez 6 lat od 1999r. do 2005 - auto co prawda nie było moje (ja miałem wtedy R-21 i R Clio II) ale było moich rodziców więc dośc często nim jeździełm (wersja po lifcie 1.6 16V sedan). Dużo można powiedzieć o Vectrze B (słaba jakośc wykonania, trzeszczace fotele, zdarzała się korozja nadwozia itp.) ale na pewno nie to że się źle prowadzi
                              Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ponawiam pytanie ale konkretnie juz teraz pytam o silnik 1,9

Moze ktos ma tez wiedze na temat zawieszenia itd.

Komentarz

• lukasz3112
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3607

Ja miałem Vectrę B i latała zajebiaszczo. Vectrą C latałem z tym , że tą przed liftem i troche się waliła. Tzn elektronika najbardziej. A to radio się wyłączało, a to szyby się nie chciały otwierać. takie głupoty ale bardzo wnerwiające. W tej po lifcie to podobno poprawili. Wejdź na allegro.pl w dział motoryzacja i tam w opinie o autach. Oczywiście należy je brać z lekkim przymrużeniem oka,ale w każdej jest coś prawdy
                                  PS. silniki 1.9CDTI wrażliwe na paliwo...podobnie jak Fordowskie TDCi
                                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8038
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piotrek_os, "Poszukuje zadbanej 02 1,9 tdi w rozsądnej cenie - najlepiej świeżo sprowadzona z pełna dokumentacja. "
                                    To będziesz długo jeszcze jeździł OI

Co do zawieszenia VC to fabryczne pada dość szybko.Mój kuzyn po 30 kkm wymieniał całe. Drugi mój znajomy wymieniał tylne wahacze też po tym samym przebiegu. Po wymianie na nowe mocniejsze nie ma problemów już w zasadzie. Jak rozmawialiśmy na GG 1.9CDTI jest najmniej awaryjne. Zresztą jak w OII 1.9 i 2.0
                                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Qulek
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 1630
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Tak jesli chodzi o silnik to kolega ma to w Astrze III Combi.. dobry żwawy silnik ale czuły na naszą ropke.

Było O1 jest O3

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

lukasz3112, piszesz "PS. silniki 1.9CDTI wrażliwe na paliwo...podobnie jak Fordowskie TDCi" - to one sa jakos bardziej wrazliwe niz inne autka z tych roku np jak 02?

Komentarz

• Ziomal
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 5841
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                                          to one sa jakos bardziej wrazliwe niz inne autka z tych roku np jak 02?
                                          Common Raile są wrażliwsze niż Popowtryski.
                                          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• leszekmw
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5356

piotrek_os, swojego czasu myślałem o nowej , jak kupowałem O2 , ale po przeczytaniu forum vectry i rozmowie ze znajomym mechanikiem z opla o mało nie zesrałem się w gacie ze zdziwienia że jak się trafi zakażenie to nie wyjedziesz nawet nówką po odebraniu z salonu :twisted: :shock:

na forum vectry są rekordziści którzy na gwarancji byli paręnaście razy w serwisie z awariami dość poważnymi

[ Dodano: Sob 27 Gru, 08 18:57 ]
                                            przy czym problemy z silnikiem , wtryskami to raczej rzadkość była jak dobrze pamiętam...
                                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                            GVI 1.4TSI
                                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• lukasz3112
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3607

Zamieszczone przez Ziomal
                                              Zamieszczone przez piotrek_os
                                              to one sa jakos bardziej wrazliwe niz inne autka z tych roku np jak 02?
                                              Common Raile są wrażliwsze niż Popowtryski.
                                              no
                                              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• oolsztyniak
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6650
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

piotrek_os, moja mama posiada Vectre C z 2005r. silnik 1.8 (Kupiła go w salonie)
                                                Moja opinia? Samochód to straszna porażka!
                                                Po pierwsze pytanie :arrow: jak można jeździć oplem?
                                                Wracając do temtu. Auto ma przebieg 37000.
                                                Jego mała historia - pękła głowica, padł klimatronik, ogrzewanie tylnej szyby przestało działać, problemy z komputerem (czasem nie chciał zapalać), wymienione wahacze, cieknący olej, sterowanie szyb się zacinało i jeszcze kilka pierdołek.
                                                Nie wspomne oczywiście o tym, że fotele się popruły.
                                                Ogólnie jestem na NIE z tą vectrą.
                                                Wiadomo, że to kupujący podejmuje decyzje ale osobiście odradzam to auto.
                                                Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                                Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• arturv3
                                                  Ambiente
                                                  • 2006
                                                  • 100

A dlaczego tak się uparłeś na Opla?
                                                  Co bierzesz pod uwagę przy zakupie samochodu, co jest dla Ciebie najważniejsze?

Komentarz

Pracuję...