Ja jestem właścicielem nówki 1,8 TSI - turbo z bezpośrednim wtryskiem. Wersja benzynowa. Super autko. Porównywałem z konkurencją Toyoty i Renault i wybrałem skodzianę. Innym tez polecam taki wybór
Wybijcie mi lopatologicznie zakup Oktavki ;)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez alanolkiJa jestem właścicielem nówki 1,8 TSI - turbo z bezpośrednim wtryskiem. Wersja benzynowa. Super autko. Porównywałem z konkurencją Toyoty i Renault i wybrałem skodzianę. Innym tez polecam taki wybór
[ Dodano: Wto 02 Wrz, 08 09:33 ]
swoja drogą to co jest u toyoty konkurencją dla 1,8TSI :?: :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Nie polecam OI Tour.
Przy przeglądzie 75 tys. w Aso na Jerozolimskich dowiedzialem sie ze mam do wymiany silembloki w przednim zawieszeniu i gumy w tylnym. Myslę sobie, rzeczywiscie trochę luźniej sie zrobiło na zakrętach wiec wymieniajcie Auto na gwarancji, no nie?
Przy okazji wymienili mi tez "na gwarancji" ułamany zaczep podłokietnika -znana wada konstrukcyjna
Jakież było moje zadziwienie, kiedy dostałem fakturę na 2000
W ASO przycieli głupa, ze to nie jest na gwarancji i jak nie chcialem zeby tego nie robili, to mialem powiedzieć. Ok, zaplacilem i pojechalem. Auto jest na firmę więc "az tak" mnie nie bolało. Teraz wprawdzie układ kierowniczy jest ciasniejszy i lepiej sie jezdzi, ale zaczęło trząść kierownica przy przyspieszaniu ponad 80 km/h.
Napisałem pytanie do Skoda Auto Polska, jak mam rozumiec gwarancję, skoro wszystkie naprawy gwarancyjne musialem w 100% płacić i opisałem całą sprawę dokładnie. Dowiedzialem się w skrócie, że mój przypadek cyt."a i owszem wpisuje sie w warunki gwarancji" :twisted: ,ale częsci gumowe zawieszenia nie podlegają tejże.
Zatem mam gwarancję, ale nadal nie wiem jaką. Bo wg Skoda Auto Polska "jest na gwarancji, ale nie jest"
Gwarancja mi sie przed 3 tygodniami skonczyła więc już mnie w autoryzowanym serwisie nigdy w życiu nie zobaczą
Ps. Poza tym jestem bardzo zadowolony z mojego samochodu, ale nie polecam. Następny sobie kupię Lexus'a i tam zapłacę 4x tyle za to samoTakie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
hehe,
Dzieki za opinie zarowno te z ironia jak i te bez niej
Otoz, uszczegolawiajac:
Kia ceed wyglada z zewnatrz fajnie, ale w srodku to isnt dramat melanzu plastiku z zakrotkimi i niewygodnymi siedzeniami,
Sprawdzalem tez kia sportage: plastiki lepsze, ale siedzenie niczym kanapa
Jedyna fajna kia - zwazajac na jakos plastikow, spasowania i dobre [w miare] trzymanie i wygode siedzen to kia clarens - ale nie pytajcie jak to buja na zakretach :]
Co do skodinki, to mam sentyment do tej marki, bo keidys, w zamierzchlych rozowo - czerwonych czasach ojciec mial skode 110 r coupe, ktora kilka razy smigalem - to byla maszyna
Co do octavii, to marka jako auta dla emerytow jakos mi nie przeszkadza, niech mnie od nich wyzywaja, a co tam.
ASO w PL to w miare konkretne, szybkie i kompetentne to jest chyba tylko w Hondzie.
Tak wiec chcialbym, zeby autko zbytnio sie nie psulo i nie nastreczalo problemow, coby tych zadufanych w sobie majstrow za czesto nie ogladac :]
czytalem w niektorych watkach, ze mozna sporo zejsc z ceny. Powiedzcie drodzy koledzy ile realnie moge zejsc z ceny po obecnych obnizkach.
pozdrowka,
Komentarz
-
-
[quote="szkoda"]Zamieszczone przez mentorekile realnie moge zejsc z ceny
pytam, ale nie odpowaiadaja
Zamieszczone przez szkodahonde bierz :!:
no, tyle ze chyba octavia mi sie bardziej podoba :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaTYLKO HONDA :!:
nie będziesz żałował i nie będziesz posmiewiskiem dla sąsiadów :!:O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Szkoda dobrze gada. Jak masz jakiekolwiek kompleksy to omijaj szerokim łukiem wszelkie produkty z Mlada-Boleslav bo mogą się one tylko pogłebić a i nowe znajomości trudno zawierać. Co innego Honda albo Toyota. To niezależnie od modelu auta luksusowe i w nich od razu człowiek czuje się że wszyscy patrzą tylko na niego a w towarzystwie uchodzisz za wyższą klasę. Nie kupuj Skody bo inaczej te auta nigdy nie stanieją i zawsze już będą droższe od dobrych marek japońskich.
A tak poważnie. Mam już drugą Skodę i w międzyczasie zaliczone dwa lata męczarni w ujeżdzaniu Toyoty Corolli.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
heh,
gdybym chcial sie pokazac jak Wy to nazywacie to nawet bym nie splunal na takiego dupowoza jakim jest skoda, a mierzyl w inna polke :P
Bardziej chodzi mi o komfort uzytkowania, przyjemnosc i bezawaryjnosc.
Co do hondy to odstrasza angielska produkcja i jakosc plastikow w srodku [nawet wlaczony nadmuch rysuje plaskitki ] Toyota? Ostatnie modele coroli robia juz tylko w RPA. Nie jestem rasista, ale zapewne domyslacie sie do czego powinien sluzyc asfalt?
Posmiewisko dla sasiadow? hehe... kiedys mialem vw veno - fajna sztuka, na drugi dzien po kupnie zapakowalem rodzine i dalej jedziemy w miasto. He tylko, ze po przekreceniu kluczyka nie chcial ruszyc i tak sobie w nim siedzielismy pod blokiem i krecilismy rozruszniekiem. Dobre 40 minut az zalapal. Srodek dnia, same mordy wscibskich sasiadow w oknach, drugie tyle wychodzacyc z pustym wiaderkiem 'wyrzucajacych' smieci. Tak wiec nic juz ich nie zdziwi
Komentarz
-
-
Zdaje się, że czterodrzwiowy Civik którego polecał kolega gebek jest importowany z Japonii. Więc jeśli chodzi o jakość produkcji to nie powinno być większych problemów.
Jeśli chodzi o bezawaryjność z której to słynęły produkty z kraju kwitnącej wiśnii to skończyła się ona na roku 2001 lub nawet wcześniej. W tej chwili wszyscy producencji pojechali ostro w dół i reprezentują zbliżony poziom. Dużo zależy od konkretnego egzemplarza. Tak jak pisałem przez dwa lata miałem Corolle i powiem Ci szczerze, że dużo lepiej mi się jeździ produktami pepiczków.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioBędziesz miał później do nas pretensję ... :szeroki_usmiech
potem bedziesz wysłuchiwał ze mu radio pyka, płyn ubywa ze spryskiwacza, cos sie tam mechaci, gwiżdże, śriżdze, jakieś odgłosy niezidentyfikowane, że miało byc tak pięknie i dupa.
wszystko inne bierz tylko nie skode, a ta honda to naprawde niezły pomysł i fajne auto :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoZamieszczone przez szkodapłyn ubywa ze spryskiwacza
(chociaż mam też czasem wrażenie, że niektórzy muszą co jakiś czas odlewać z baku :lol: )
co tam jeszcze...
no generalnie skody sie po prostu sypią, źle się prowadzą (fokusa bierz :!: ), są wolne, mają beznadziejne audio, okropnie nieładne zielone podświetlenia :lol: , głupie logo, są fatalnie wyciszone, ogólnie syf :!:
i są produkowane z części, które jakościowo niezakwalifikowały się do montażu w VW (po prostu z odpadów są produkowane) :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz