400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja dzisiaj ze znajomkiem z pracy ja swoja rs on swoim passatem b5 fl 2.8 wersja usa odziwo z manualem i łądnie sie trzymał wygrałem ale o niecała długość samochodzu.
      dodam tylko że cały czas mieliśmy pod góre
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez szkoda
        Zamieszczone przez Jac_ek
        fajnie, że ktoś jednak broni honoru CAXA
        inni też bronią, tylko mniej oficjalnie - bo tak dużo zostaje z tyłu samochodów, że chyba nikt się nie ściga
        to dobrze, żeby ten odsetek zrzędzących starych bab był mniejszy
        Ja ostatnio wystartowałem z pod świateł z czymś w rodzaju starej mazdy 323 (takiej jeszcze kwadratowej) i początkowo wyprzedzałem ja o długość auta ale odpuściłem - robiło sie za szybko do warunków (pasy, przystanki autobusowe itp a prędkość była ponad 100).

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Dzis podpuscilem pana w Mercedesie CL (nie wiem jaki ale czy to istotne? Kazdy ma powyzej 300KM) zeby posluchac rasowego bulgotu silnika :diabelski_usmiech
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

blackrs, pchaliście auto pod górę :diabelski_usmiech

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

A ja dzisiaj MB SLS objechałem

Na rondzie :diabelski_usmiech
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• andriu21tg
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1499

Ziomal, no to grubo.. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Andrev3
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 6116

Mi dziś się trafiła białogłowa w OII FL TDI
                  Przy 160 na autostradzie zrobiła mi miejsce, ale jak przejechałem obok i się uśmiechnąłem to postanowiła pokazać co potrafi :diabelski_usmiech
                  Całkiem ładnie jej to szło no ale seria nie miała szans. Za każdym razem odstawała, ale starała się dzielnie nawet do 200 :diabelski_usmiech
                  Także ma mój szacunek :szeroki_usmiech
                  RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• oizo
                    Rider
                    • 2010
                    • 394
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

mi się dziś humor poprawił bo zlałem gościa w Lagunie 2003 1.9dci a światła wcześniej octavie 1 1,9tdi ale nie wiem ile koni miał. Jakoś tak na odcinku 2km się ludziom ścigać zachciało. Jednak kręcenie do 6tys obrotów daje przewagę nad dieslem. No ale mam tylko 115KM.
                    Moja furka
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29517

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4826
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Ziomal
                      A ja dzisiaj MB SLS objechałem

Na rondzie :diabelski_usmiech
                      swoim białym zaganiaczem??
                      djczas dmuchalismy z tyłu a one jechały
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6
                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

U mnie ostatnio nuda aż do dzisiaj :lol: Po drodze po Duśkę do Arkadii spotkałem jakiegoś alternatywnie mądrego w aktualnym Leonie TDI (dymił), który na widok MPSa dostał jakiegoś małpiego rozumu :roll: Jechałem sobie swoim tempem, dynamicznie ale bez kompletnie żadnej napinki, skręciłem z trasy w Broniewskiego i przy Elei pan się o mało nie zesrał żeby mnie nie wpuścić z kończącego się pasa :shock: Prawdę mówiąc nawet mi się nie chciało gazu wcisnąć, mogłem zredukować i pójść ogniem po powierzchni wyłączonej z ruchu, ale nie mam w zwyczaju robić takich rzeczy :nono poza tym niczym bym sie wtedy od niego nie różnił :lol: :szeroki_usmiech Później jechał zygzakiem jakby miał owsiki albo rozgrzewał opony, ale Broniewskiego to chyba nie tor (?) a na koniec pierdolnął przez podwójna ciągłą i poszedł slalomem do przodu. Nie zmieniając tempa dojechałem do gościa na rondku zjazdowym do Arkadii i zobaczyłem uśmiechniętego od ucha do ucha typa z komórką przy uchu... Może właśnie się komuś chwalił że MPSa objechał?
                        Nie wiem, popukałem się w czoło i pojechałem dalej :szeroki_usmiech
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez MisiekWAW
                          U mnie ostatnio nuda aż do dzisiaj :lol: Po drodze po Duśkę do Arkadii spotkałem jakiegoś alternatywnie mądrego w aktualnym Leonie TDI (dymił), który na widok MPSa dostał jakiegoś małpiego rozumu :roll: Jechałem sobie swoim tempem, dynamicznie ale bez kompletnie żadnej napinki, skręciłem z trasy w Broniewskiego i przy Elei pan się o mało nie zesrał żeby mnie nie wpuścić z kończącego się pasa :shock: Prawdę mówiąc nawet mi się nie chciało gazu wcisnąć, mogłem zredukować i pójść ogniem po powierzchni wyłączonej z ruchu, ale nie mam w zwyczaju robić takich rzeczy :nono poza tym niczym bym sie wtedy od niego nie różnił :lol: :szeroki_usmiech Później jechał zygzakiem jakby miał owsiki albo rozgrzewał opony, ale Broniewskiego to chyba nie tor (?) a na koniec pierdolnął przez podwójna ciągłą i poszedł slalomem do przodu. Nie zmieniając tempa dojechałem do gościa na rondku zjazdowym do Arkadii i zobaczyłem uśmiechniętego od ucha do ucha typa z komórką przy uchu... Może właśnie się komuś chwalił że MPSa objechał?
                          Nie wiem, popukałem się w czoło i pojechałem dalej :szeroki_usmiech
                          Misiek, no dostałeś wklep od legendarnego TDI i nic tu nie pomogą żadne usprawiedliwienia :szeroki_usmiech
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Andrev3
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 6116

A mi dziś się trafił Pan w Audi A6. Musiała być to jakaś benzyna bo oznaczeń nie było, ale zauważyłem wlew do gazu :twisted: Musiało być to coś dużego bo całkiem ładnie sobie radził.
                            Tyle że Pan nie z mojego miasta a czuł się jak u siebie :diabelski_usmiech
                            Coby troszkę ostudzić jego zapał wyprzedziłem go prawym pasem. Stanęliśmy na światłach, ja pierwszy a on za mną... Żółte i w palnik. Może i to tylko rodzinne kombi i to jeszcze Skoda, ale Pan został na jakąś długość do półtorej w tyle.
                            Wieczór udany :szeroki_usmiech
                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

nowe a6 i wlew gazu :diabelski_usmiech no coment....

[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 22:59 ]
                              hehe a gdzie drugie "m", a dopiero wypiłem małe pifko to co bedzie po drugim..... :szeroki_usmiech

[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 23:01 ]
                              dodam ze dzisiaj zrobiłem killa na sąsiedzie, przewiozłem go kawałek bo koniecznie chciał zobaczyc te 200 koni w octavii, juz przy 150 chciał wysiadać w biegu :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Andrev3
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 6116

piramida, takie nowe to ono nie było... obstawiam jakiś 2003 rocznik
                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez piramida
                                  nowe a6 i wlew gazu :diabelski_usmiech no coment....
                                  przy obecnych cenach benzyny nie mam absolutnie nic do ludzi zakładających gaz nawet do "lepszych" aut z większymi motorami, nie można komuś kazać jeździć całe życie octavią TDI albo słabą benzyną.
                                  jak ktoś lubi to wolna droga a właściwie dopiero w tych większych pojemnościach jest to fajna oszczędność.
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

szkoda, myslałem ze w miare nowe a6 dlatego moje zdziwienie, troche dziwnie wyglądałoby nowe a6 na stacji gazu :|

Komentarz

• Purchawa
                                      Admin
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 8007

przy obecnych cenach benzyny nie mam absolutnie nic do ludzi zakładających gaz nawet do "lepszych" aut z większymi motorami, nie można komuś kazać jeździć całe życie octavią TDI albo słabą benzyną.
                                      jak ktoś lubi to wolna droga a właściwie dopiero w tych większych pojemnościach jest to fajna oszczędność.
                                      Ja w tych sprawach jeszcze jestem ortodoksem, ale jak pojdzie dalej w gore, to sie przeprosze z jakims dieslem. Do F250 wkladaja takie 7,4l.
                                      A tak na powaznie, jak puszcza sie przez wydech sporo grosiwa, to i jakos tankowanie gazu przestaje byc obciachem.
                                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Thundi
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1157

Zamieszczone przez piramida
                                        szkoda, myslałem ze w miare nowe a6 dlatego moje zdziwienie, troche dziwnie wyglądałoby nowe a6 na stacji gazu
                                        Z A6 (C6 ) to tylko 2.4 (177km i 9,2s) da się gazować (na razie) więc aż tak dużo ich nie zobaczysz.
                                        Natomiast nie rozumiem co można mieć przeciwko autom z gazem (tych z wyższej pułki ) ani wam ktoś pieniędzy nie zabiera ani szkody wam nie robi. A często w tych autach jeśli był silnik diesla to kiepskiej konstrukcji (np: Audi A8 D2 - 2.5TDI czy 3.3TDI ).
                                        Natomiast fakt też dziwie się ludziom którzy kupują auto iście sportowe i montują gaz np: Subaru Impreza STI z LPG - chcesz oszczędzić to kup coś słabszego tym bardziej ze przy kosztach eksploatacji takiego auta paliwo to mały % kosztów.
                                        O ortografie dba FF.
                                        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

Zamieszczone przez Purchawa
                                          Ja w tych sprawach jeszcze jestem ortodoksem, ale jak pojdzie dalej w gore, to sie przeprosze z jakims dieslem. Do F250 wkladaja takie 7,4l.
                                          A tak na powaznie, jak puszcza sie przez wydech sporo grosiwa, to i jakos tankowanie gazu przestaje byc obciachem.
                                          patrzę na to w ten sposób, że chętnie pojeździłbym sobie może w przyszłości jakimś dużopojemnościowym wolnossakiem, na którego kupno i serwis mnie stać, ale płacić takie pieniądze, za paliwo to jest już lekko chore (ostatnie tankowanie ropy u mnie kosztowało 270PLN) chyba nikt na łeb nie upadł, no chyba, że zupełnie nie liczy się z kasą.
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Andrev3
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 6116

Purchawa, ja miałem okazję powozić F350 6,1L coś około 350 KM :diabelski_usmiech
                                            Sympatyczne autko tylko promień skrętu jak w Ikarusie
                                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• tomil
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 1179

(ostatnie tankowanie ropy u mnie kosztowało 270PLN)
                                              To coś Ty tankował???
                                              It doesn't matter what we're losing
                                              It only matters what we're going to find!

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez tomil
                                                (ostatnie tankowanie ropy u mnie kosztowało 270PLN)
                                                To coś Ty tankował???
                                                wipałera

[ Dodano: Pon 05 Lip, 10 10:47 ]
                                                ale jakbym tankował zwykłą to zapłaciłbym 240PLN, co za różnica...
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

szkoda, roznicy zero, sam ostatnio leje Altimejta albo ViPałera ... Jednak 250 PLN za bak bajury to juz zbrodnia ... zwlaszcza ze kiedys tankowalo sie pelen bak za 160
                                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                    Jednak 250 PLN za bak bajury to juz zbrodnia
                                                    otóż to, niby też mogę zacząć uprawiać srekodrajwing, no ale bez przesady
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...