400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
a ja dzisiaj ze znajomkiem z pracy ja swoja rs on swoim passatem b5 fl 2.8 wersja usa odziwo z manualem i łądnie sie trzymał wygrałem ale o niecała długość samochodzu.
dodam tylko że cały czas mieliśmy pod góreBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Ja ostatnio wystartowałem z pod świateł z czymś w rodzaju starej mazdy 323 (takiej jeszcze kwadratowej) i początkowo wyprzedzałem ja o długość auta ale odpuściłem - robiło sie za szybko do warunków (pasy, przystanki autobusowe itp a prędkość była ponad 100).Zamieszczone przez szkodato dobrze, żeby ten odsetek zrzędzących starych bab był mniejszyZamieszczone przez Jac_ekinni też bronią, tylko mniej oficjalnie - bo tak dużo zostaje z tyłu samochodów, że chyba nikt się nie ścigaZamieszczone przez szkodafajnie, że ktoś jednak broni honoru CAXA

Komentarz
-
Dzis podpuscilem pana w Mercedesie CL (nie wiem jaki ale czy to istotne? Kazdy ma powyzej 300KM) zeby posluchac rasowego bulgotu silnika :diabelski_usmiechVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
A ja dzisiaj MB SLS objechałem
Na rondzie :diabelski_usmiechByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Mi dziś się trafiła białogłowa w OII FL TDI
Przy 160 na autostradzie zrobiła mi miejsce, ale jak przejechałem obok i się uśmiechnąłem to postanowiła pokazać co potrafi :diabelski_usmiech
Całkiem ładnie jej to szło no ale seria nie miała szans. Za każdym razem odstawała, ale starała się dzielnie nawet do 200 :diabelski_usmiech
Także ma mój szacunek
:szeroki_usmiech
Komentarz
-
mi się dziś humor poprawił bo zlałem gościa w Lagunie 2003 1.9dci a światła wcześniej octavie 1 1,9tdi ale nie wiem ile koni miał. Jakoś tak na odcinku 2km się ludziom ścigać zachciało. Jednak kręcenie do 6tys obrotów daje przewagę nad dieslem. No ale mam tylko 115KM.
Komentarz
-
swoim białym zaganiaczem??Zamieszczone przez ZiomalA ja dzisiaj MB SLS objechałem
Na rondzie :diabelski_usmiech
djczas dmuchalismy z tyłu a one jechały
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
U mnie ostatnio nuda aż do dzisiaj :lol: Po drodze po Duśkę do Arkadii spotkałem jakiegoś alternatywnie mądrego w aktualnym Leonie TDI (dymił), który na widok MPSa dostał jakiegoś małpiego rozumu :roll: Jechałem sobie swoim tempem, dynamicznie ale bez kompletnie żadnej napinki, skręciłem z trasy w Broniewskiego i przy Elei pan się o mało nie zesrał żeby mnie nie wpuścić z kończącego się pasa :shock: Prawdę mówiąc nawet mi się nie chciało gazu wcisnąć, mogłem zredukować i pójść ogniem po powierzchni wyłączonej z ruchu, ale nie mam w zwyczaju robić takich rzeczy :nono poza tym niczym bym sie wtedy od niego nie różnił :lol: :szeroki_usmiech Później jechał zygzakiem jakby miał owsiki albo rozgrzewał opony, ale Broniewskiego to chyba nie tor (?) a na koniec pierdolnął przez podwójna ciągłą i poszedł slalomem do przodu. Nie zmieniając tempa dojechałem do gościa na rondku zjazdowym do Arkadii i zobaczyłem uśmiechniętego od ucha do ucha typa z komórką przy uchu... Może właśnie się komuś chwalił że MPSa objechał?
Nie wiem, popukałem się w czoło i pojechałem dalej :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Misiek, no dostałeś wklep od legendarnego TDI i nic tu nie pomogą żadne usprawiedliwienia :szeroki_usmiechZamieszczone przez MisiekWAWU mnie ostatnio nuda aż do dzisiaj :lol: Po drodze po Duśkę do Arkadii spotkałem jakiegoś alternatywnie mądrego w aktualnym Leonie TDI (dymił), który na widok MPSa dostał jakiegoś małpiego rozumu :roll: Jechałem sobie swoim tempem, dynamicznie ale bez kompletnie żadnej napinki, skręciłem z trasy w Broniewskiego i przy Elei pan się o mało nie zesrał żeby mnie nie wpuścić z kończącego się pasa :shock: Prawdę mówiąc nawet mi się nie chciało gazu wcisnąć, mogłem zredukować i pójść ogniem po powierzchni wyłączonej z ruchu, ale nie mam w zwyczaju robić takich rzeczy :nono poza tym niczym bym sie wtedy od niego nie różnił :lol: :szeroki_usmiech Później jechał zygzakiem jakby miał owsiki albo rozgrzewał opony, ale Broniewskiego to chyba nie tor (?) a na koniec pierdolnął przez podwójna ciągłą i poszedł slalomem do przodu. Nie zmieniając tempa dojechałem do gościa na rondku zjazdowym do Arkadii i zobaczyłem uśmiechniętego od ucha do ucha typa z komórką przy uchu... Może właśnie się komuś chwalił że MPSa objechał?
Nie wiem, popukałem się w czoło i pojechałem dalej :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
A mi dziś się trafił Pan w Audi A6. Musiała być to jakaś benzyna bo oznaczeń nie było, ale zauważyłem wlew do gazu :twisted: Musiało być to coś dużego bo całkiem ładnie sobie radził.
Tyle że Pan nie z mojego miasta a czuł się jak u siebie :diabelski_usmiech
Coby troszkę ostudzić jego zapał wyprzedziłem go prawym pasem. Stanęliśmy na światłach, ja pierwszy a on za mną... Żółte i w palnik. Może i to tylko rodzinne kombi i to jeszcze Skoda, ale Pan został na jakąś długość do półtorej w tyle.
Wieczór udany :szeroki_usmiech
Komentarz
-
nowe a6 i wlew gazu :diabelski_usmiech no coment....
[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 22:59 ]
hehe a gdzie drugie "m", a dopiero wypiłem małe pifko to co bedzie po drugim..... :szeroki_usmiech
[ Dodano: Nie 04 Lip, 10 23:01 ]
dodam ze dzisiaj zrobiłem killa na sąsiedzie, przewiozłem go kawałek bo koniecznie chciał zobaczyc te 200 koni w octavii, juz przy 150 chciał wysiadać w biegu :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz
-
przy obecnych cenach benzyny nie mam absolutnie nic do ludzi zakładających gaz nawet do "lepszych" aut z większymi motorami, nie można komuś kazać jeździć całe życie octavią TDI albo słabą benzyną.Zamieszczone przez piramidanowe a6 i wlew gazu :diabelski_usmiech no coment....
jak ktoś lubi to wolna droga a właściwie dopiero w tych większych pojemnościach jest to fajna oszczędność.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
szkoda, myslałem ze w miare nowe a6 dlatego moje zdziwienie, troche dziwnie wyglądałoby nowe a6 na stacji gazu :|superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
Ja w tych sprawach jeszcze jestem ortodoksem, ale jak pojdzie dalej w gore, to sie przeprosze z jakims dieslem. Do F250 wkladaja takie 7,4l.Zamieszczone przez szkodaprzy obecnych cenach benzyny nie mam absolutnie nic do ludzi zakładających gaz nawet do "lepszych" aut z większymi motorami, nie można komuś kazać jeździć całe życie octavią TDI albo słabą benzyną.
jak ktoś lubi to wolna droga a właściwie dopiero w tych większych pojemnościach jest to fajna oszczędność.
A tak na powaznie, jak puszcza sie przez wydech sporo grosiwa, to i jakos tankowanie gazu przestaje byc obciachem.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Z A6 (C6 ) to tylko 2.4 (177km i 9,2s) da się gazować (na razie) więc aż tak dużo ich nie zobaczysz.Zamieszczone przez piramidaszkoda, myslałem ze w miare nowe a6 dlatego moje zdziwienie, troche dziwnie wyglądałoby nowe a6 na stacji gazu
Natomiast nie rozumiem co można mieć przeciwko autom z gazem (tych z wyższej pułki ) ani wam ktoś pieniędzy nie zabiera ani szkody wam nie robi. A często w tych autach jeśli był silnik diesla to kiepskiej konstrukcji (np: Audi A8 D2 - 2.5TDI czy 3.3TDI ).
Natomiast fakt też dziwie się ludziom którzy kupują auto iście sportowe i montują gaz np: Subaru Impreza STI z LPG - chcesz oszczędzić to kup coś słabszego tym bardziej ze przy kosztach eksploatacji takiego auta paliwo to mały % kosztów.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
patrzę na to w ten sposób, że chętnie pojeździłbym sobie może w przyszłości jakimś dużopojemnościowym wolnossakiem, na którego kupno i serwis mnie stać, ale płacić takie pieniądze, za paliwo to jest już lekko chore (ostatnie tankowanie ropy u mnie kosztowało 270PLN) chyba nikt na łeb nie upadł, no chyba, że zupełnie nie liczy się z kasą.Zamieszczone przez PurchawaJa w tych sprawach jeszcze jestem ortodoksem, ale jak pojdzie dalej w gore, to sie przeprosze z jakims dieslem. Do F250 wkladaja takie 7,4l.Zamieszczone przez szkodaprzy obecnych cenach benzyny nie mam absolutnie nic do ludzi zakładających gaz nawet do "lepszych" aut z większymi motorami, nie można komuś kazać jeździć całe życie octavią TDI albo słabą benzyną.
jak ktoś lubi to wolna droga a właściwie dopiero w tych większych pojemnościach jest to fajna oszczędność.
A tak na powaznie, jak puszcza sie przez wydech sporo grosiwa, to i jakos tankowanie gazu przestaje byc obciachem.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Purchawa, ja miałem okazję powozić F350 6,1L coś około 350 KM :diabelski_usmiech
Sympatyczne autko tylko promień skrętu jak w Ikarusie
Komentarz
-
To coś Ty tankował???Zamieszczone przez szkoda(ostatnie tankowanie ropy u mnie kosztowało 270PLN)It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
wipałeraZamieszczone przez tomilTo coś Ty tankował???Zamieszczone przez szkoda(ostatnie tankowanie ropy u mnie kosztowało 270PLN)
[ Dodano: Pon 05 Lip, 10 10:47 ]
ale jakbym tankował zwykłą to zapłaciłbym 240PLN, co za różnica...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
szkoda, roznicy zero, sam ostatnio leje Altimejta albo ViPałera ... Jednak 250 PLN za bak bajury to juz zbrodnia ... zwlaszcza ze kiedys tankowalo sie pelen bak za 160
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
Komentarz