400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mickul
    RS
    • 2010
    • 2847

Zamieszczone przez Udesky
    No tak, bo ja wczoraj, na dojeździe do domu załatwiłem 2 myszy.
    To ja w życiu dwa jeże uratowałem. :twisted:

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

zauważyłem, że kierowcy civiców są bardzo zadziorni. Dzisiaj kolejnych dwóch fikało.
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

przyjdzie kryska na matyska :szeroki_usmiech jak się trafi odpowiednio podłubany Civic :wink:
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

albo 1.3 na torze
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

sio do Los Lagos :szeroki_usmiech
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• Coke
              Elegance
              • 2010
              • 771
              • Octavia II (1Z3)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM
              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez tomek
              zauważyłem, że kierowcy civiców są bardzo zadziorni. Dzisiaj kolejnych dwóch fikało.
              ja dzisiaj jadąc civickiem sedanem 1,4 90 KM skilowałem stuningowaną astre mk1 gt na felach, glebie, lexlukach itp. 2 razy startował i nie dawał rady, znam tą astrę więc wiedziałem że to odpowiedni przeciwnik. 1,6 75 KM na dolocie i wydechu.
              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• radekgw
                L&K
                • 2010
                • 1182

Moze to nie kill ale wczoraj spotkalem chlopakow na miescie i spytali sie czy nie chce g-techem pro sie zmierzyc, wiec oczywiscie czemu nie pierwszy czas 8,66 drugi czas 8,08 - bylo jeszcze pare prob ale juz nie zszedlem ponizej tej wartosci :diabelski_usmiech nie wiem na ile to jest miarodajne ale chociaz bede mogl zauwazyc jaka bedzie roznica po wsadzeniu turbo
                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Samiec
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4287
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez radekgw
                  nie wiem na ile to jest miarodajne ale chociaz bede mogl zauwazyc jaka bedzie roznica po wsadzeniu turbo
                  Pamietaj aby to porowanac uzyj tego samego gtecha, bo kazdy pokazuje inaczej :P I aby przymocowanie do szyby bylo w tym samym miejscu, bo to tez potrafi zmienic wynik nawet o 0,5sec. :wink:
                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Andrev3
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 6116

a ja wczoraj miałem okazję pogonić się z Panem w BMW X5 3.0D. Przy 180 musiał uznać wyższość SKody Próbował mnie dojść ale przy 210 odpuścił :diabelski_usmiech
                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• radekgw
                      L&K
                      • 2010
                      • 1182

Zamieszczone przez Samiec
                      Zamieszczone przez radekgw
                      nie wiem na ile to jest miarodajne ale chociaz bede mogl zauwazyc jaka bedzie roznica po wsadzeniu turbo
                      Pamietaj aby to porowanac uzyj tego samego gtecha, bo kazdy pokazuje inaczej :P I aby przymocowanie do szyby bylo w tym samym miejscu, bo to tez potrafi zmienic wynik nawet o 0,5sec. :wink:
                      Okej dzieki za rade, gtech jest jeden wiec innego i tak nie bede miec a co do przymocowania do szyby mam nadzieje ze slad na niej jeszcze zostal i trafie w to samo miejsce :szeroki_usmiech
                      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• miguello
                        RS
                        • 2008
                        • 1849

Andrev3, Ty lepiej uważaj na tą żółtą ibize która Cie skillowała bo zmieniła właściciela :diabelski_usmiech

Komentarz

• Udesky
                          RS
                          • 2007
                          • 1692
                          • Octavia I (1U2)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ja wczoraj nie odpuściłem jakieś Audi A4 (tej z lat 2001). Nie mam pojęcia jaki silnik, ale na pewno benzyna. Miał dwie rurki z tyłu i jak deptał to myślałem, że deszcz pada, tyle wody z tłumików mu ciekło (na moją szybę). :lol:
                          Dochodziłem go i prędkość max też miałem lepszą, ale niewiele. Inne udane łowy na niemieckiej autostradzie to nowy Leon (nie wiem jaki silnik), jakiś Rover 75 i coś tam jeszcze. Oczywiście mowa tu o prędkości max.
                          W Polsce nie ma kryzysu.
                          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Skoro o maksymalnej predkosci mowa to

no prawie maksymalna, bo udalo sie osiagnac pare dni pozniej ponad 170 kmh, to niezly wyczyn na takie pudlo

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Golas27
                              Skoro o maksymalnej predkosci mowa to

Obrazek

no prawie maksymalna, bo udalo sie osiagnac pare dni pozniej ponad 170 kmh, to niezly wyczyn na takie pudlo

Obrazek
                              jaki silniczek 3.0? 170KM czy 2.3 136KM?
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 3.0 ale 150 KM, ogolnie slabizna w porownaniu z poprzednim modelem ktory tez mial 3.0 i niby tylko 130KM z hakiem ale zbieral sie o niebo lepiej niz ten nowy.

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

ja mam 2.3 136KM ale osobiscie nią nie jezdze, na autobanie jedzie około 140-150 ale posiadam kontener więc opory są znaczne

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• jak na kontener z takim silnikiem to i tak bardzo duzo, czasem jezdze kontenerem 3.0 170 KM, ale tam maks to 90 kmh bo jest do 6,5 tony :wink:

Komentarz

• Techno200
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 782
                                      • Tesla

Dzis kapke pojezdzilem Trans Amem. Zwykle nikt nie proboje szczescia, ale dzis chyba nowy Taureq , dwie okragl rury, zabudowane w zderzaku siadl mi na tylek. Z rolowanego cos tam probowal i musial uznac wyzszosc staruszka :szeroki_usmiech patrzylem na necie maja cos okolo 240-280km. a gaznik mam zajebiscie nie wyryegulowany, filtr do wyjebki wiec chyba niezle.
                                      Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Techno200, :twisted:
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• Andrev3
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 6116

miguello, czyżbyś ją zakupił? :twisted:
                                          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

w sobotę leciałem na Bydgoszcz i podrażniłem się z jakimś karkiem w E klasie W211 (2 rury)
                                            no ale niestety nie wiem jaki silnik oprócz tego, że diesel -> dyyyyym
                                            było śmiesznie, bo pewnie każdy (no oprócz Miśka, DGW i jeszcze może kilku), zna ten przykry moment, kiedy ktoś nam siada na dupie, my stwierdzamy, że właśnie mu pokażemy gdzie jego miejsce, dajemy maks buta, ale ten paproch nie dość, że się nie chce odkleić to jeszcze zaczyna się zbliżać :lol:
                                            no i tak właśnie było, byłem szybszy, ale potrzebowałbym jakiegoś kilometra, żeby go łyknąć przy prędkościach, które rozwijaliśmy, ale akurat go nie było więc odpuściłem i podróż kontynuowałem w miłym towarzystwie pani w A3

no ale gość był napięty jak barani ogon po kilku nieudanych próbach odstawienia mnie :lol:
                                            poza tym generalnie jechał wolniej skoro go doszedłem na trasie, ale jak już doszedłem to zaczął świrować
                                            saport techniczny baj DGW
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm
                                            no i nie ma :-)

Komentarz

• Coke
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 771
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja przed chwilą ze świateł poszedłem z nową A6 Avant 2 rury w dół, generalnie jest ślisko a ja jeszcze nie zmieniłem na zimowe więc dopiero na 3 biegu zacząłem się zbliżać do nich no ale pojawiły się 2 śliskie łuki i odpuściłem bo nie śpieszy mi się do grobu a audiczka bodajże quattro na mega szerokich laczkach pocisnęła dalej.....
                                              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Skfarek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 4795
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

No to w sobotę zaliczyłem pierwszego kila, ofiarą padł stjunowany golf IV (czarny 3d dotzy hanzo). Co dziwne za kierownicą siedział koleś na oko w wieku ok. 60, a sam sprowokował starcie :P Poszliśmy ze świateł, w kierunku "nowego mostu", na 1ce w miarę równo, potem został już z tyłu
                                                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Skfarek
                                                  No to w sobotę zaliczyłem pierwszego kila, ofiarą padł stjunowany golf IV (czarny 3d dotzy hanzo). Co dziwne za kierownicą siedział koleś na oko w wieku ok. 60, a sam sprowokował starcie :P Poszliśmy ze świateł, w kierunku "nowego mostu", na 1ce w miarę równo, potem został już z tyłu
                                                  pewnie podebrał auto synowi i chciał sie przejechać a ze zobaczył skode to chciał pokazać jak to golf nie jezdzi :wink:

Komentarz

• Skfarek
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 4795
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

No to rzeczywiście pokazał :diabelski_usmiech
                                                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

Pracuję...