400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

Witam

To ja tu dzis pozwole sobie opisac swoje killeOby 2 ustawiane zeby sprawdzic auta z kolegami:
    1. BMW 320 Coupe E36 150KM..
    Start popsuty bo na jednynce stalem w miejscu i mnia ciagało po drodze jeszcze na polowie 2jki, Beemka odchodzi gdzies 1,5 -2 długosci auta, na trojce doganiam i delikatnie wyprzedzam, wrzutka na 4 i wychodze do przodu zyskuje przewage na ponad 2 dlugosci i koniec jazdy..Gdyby nie start sadze ze byloby lepiej bo duzo czasu stracilem na dogonienie go..Jakby ktos pytal to Beemka zdrowa bez gazu
    2. Audi A4 KOMBI 2001r TDI 115Km z wirusem na 145 KM i 350NM
    Start juz lepszy tj z przyczepnoscia...Jedynka rowno, 2 jka zdecydowanie wychodze do przodu,3jka nadal powiekszam, 4 nadal powiekszam..Kolega z audi mowil ze jakies minimum 5 dlugosci dla mnie albo lepiej..Wczesniej scigalismy sie jak mialem BOXA i prawie zadna roznica byla, teraz to przepasc...

Mam w pamieci porazke z 323 170KM..Jaka jest roznica miedzy 150Km a 170KM w BMW to jest przepasc..Chociaz dzis kolega mi napisal ze wg licznika ta 323(2.5L) jechal jakie 247-248 Km/h.. wiec sie nie dziwie ze dostalem z nim bo musi miec super autko

Nareszice moglem dac sie wykazac softowi Aliego)
    pozdrawiam
    --------------

Komentarz

• Qulek
      RS
      • 2005
      • 1630
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Ziomal
      Zamieszczone przez Samiec
      Bo to byl SWAP na TDI po modach
      Się nie śmiej bo na allegro swego czasu chłopak sprzedawał bodajże 200SX z ASZ w środku :wink:
      Był Mitsubishi 3000gt z 1.9 tdi też :lol:
      BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• perfex
        L&K
        • 2005
        • 1117

Zamieszczone przez miecz
        W każdym bądź razie po 3 miesiącach eksperymentów i jednym samochodzie z którym przegrałem wyścig w tym okresie no i po tym efektownym mandacie chyba "zakańczam" testy możliwości miejskich wyścigowych i przechodzę na stary-dziadu-mode.
        Eeee tam, przejdzie ci trauma :lol: Kieedys, jakies 9 lat temu mialem Seicento Sporting (nowka, aaaale to bylo wtedy auto :twisted: :szeroki_usmiech ) i tez przeżyłem zakup najdroższego filmu w życiu Na trasie torunskiej miałem 155 na 80 Troche to bolało, biedny student byłem, ale wylizałem sie z szoku :twisted: :diabelski_usmiech Niestety nadal nie umiem powoli jezdzic, taka wada - przyznaje sie bez bicia a DUZO tysiecy kilometrow od tego czasu uplyneło...
        Pozdrawiam
        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Garret
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1196
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Octa AXR by Ali vs Vectra B 2.5 V6 ;-)

Ave,

coś cicho tu ostatnio to skrobnę słów kilka :roll:
          W niedzielę wracałem z nart ze S. Plesa i siadła mi na tyłku Vectra B.
          Przed Nowym Targiem, przy 70km/h na IV wziąłem się za wyprzedzanie jakiegoś hamulcowego, Vectra za mną. A że droga przed pełzaczem była pusta i prosta to depnąłem do spodu i zjechałem na prawy pas. Kolo w Vectrze został na lewym zamierzając pewnie i mnie łyknąć, do 140km/h utrzymywał dystans 2-3 długości, ale od 150km/h zaczął odstawać i wrócił grzecznie na własciwą strone drogi :wink:
          Ponieważ potem dojechalismy do zakrętów a miałem dwie pasażerki wrażliwe na bujanie to zwolniłem do 90km/h. Gość jechał długo grzecznie mimo prostych odcinków zanim odważył się wyprzedzić. Spojrzałem na klapę z ciekawości bo wiedziałem, że to nie może być 1.6 a tu 2.5V6 :shock: To ma 170KM a koleś wyglądał jakby naprawdę chciał mnie łyknąć 8)
          Aha, u mnie 3 osoby na pokładzie + komplet sprzetu narciarskiego, w Oplu 2
          Garret

-----------
          Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

ja tam gnoilem na drodze wszystko co bylo - z sosnowca do Kaprun i z powrotem - najlepsze byly 2,5v6 (vectra, alfa156, itd) do tego miszcze w golfach V 2.0tdi, fiatach stilo jtd i oplach dieslach (150KM) no i jeszcze jakis zawziety mlodzian ze swoim lachonem w mesiu c 200 kompresor (tym malutkim) ile to g. ma koni?
            bo wygladalo jakby mial ich ze 140 - albo po wymianie turbiny o2 ma wiecej niz 175 sprzed wymiany.
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• QBA
              RS
              • 2004
              • 2646

Zamieszczone przez Jabar1975
              c 200 kompresor (tym malutkim) ile to g. ma koni?
              160?

bo 180 kompressorr ma 140KM

Komentarz

• Garret
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1196
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Jabar1975
                no i jeszcze jakis zawziety mlodzian ze swoim lachonem w mesiu c 200 kompresor (tym malutkim) ile to g. ma koni?
                bo wygladalo jakby mial ich ze 140
                163KM
                Widzę, że odreagowywałes miesiące jazdy geriavitowozem? :diabelski_usmiech
                Garret

-----------
                Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

ja dziś ładnie i grzecznie pokazałem gdzie jest miejsce litwina w vw phaeton 3.2 v6 potem 2.0 tdi passat z węgier w drodze powrotnej drapał sie po głowie coś mi dzisiaj zagraniczni turyści podpadali

Komentarz

• lec

djczas, teraz beda jezdzic na nasze tanksztelle bo u nas taka dobra ropa ze ich SDI robi jak chce

Komentarz

• miecz
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 234

Ja dziś pociągnąłem za koleżką w imprezie wrx (nie STI). Nie liczyłem na zbyt wiele i chciałem sprawdzić czy i jak mi będzie odchodził. Koleżka przyspieszał gdzieś do końca mojego IV biegu, a potem zluzował. Nie powiem, ale deptać musiałem do deski i wkręcać się na obroty też do samego końca obrotomierza i choć nie udało się imprezie odejść, to ja też raczej nie miałbym szans wyjechać obok niej i ją wyprzedzić, zwłaszcza że startowałem z za niej. W sumie ciekawe co by było gdybym ruszał z pasa obok. STi to nie było, więc miało 230 KM.
                      Startowało z tych świateł z nami jeszcze wielgachne nowe volvo z jakimś prezesesichem w środku, ale zgnojone zostało totalnie, bo chyba za ciężkie...

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Zamieszczone przez Garret
                        Widzę, że odreagowywałes miesiące jazdy geriavitowozem? :diabelski_usmiech
                        spalanie na tej trasie wyszlo 8,2 :diabelski_usmiech
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Tymon
                          RS
                          • 2004
                          • 2970

Beti skilowała Leonika TDika :lol: zrobionego na 141KM VP
                          Pan był po sofciku by ComPsort i należy do LeonClubu Silver Leoś.
                          Start od świateł w kierunku kato i 3 razy ustawialiśmy się na pole position :twisted:
                          Na wiadukcie w korku Pan zatrąbił, Ja opuściłem szybkę korbką i usłyszałem że piękna E30stka i ślicznie chodzi :szeroki_usmiech
                          "najs" 8)
                          Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                          Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                          BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• silver_leon
                            Classic
                            • 2006
                            • 5

Zamieszczone przez Tymon
                            Beti skilowała Leonika TDika zrobionego na 141KM VP
                            Pan był po sofciku by ComPsort i należy do LeonClubu Silver Leoś.
                            dementuje, dementuje , dementuje - :lol: kill zaliczony na srebrnym Leonie By CompSport/silver_leon -Tak :diabelski_usmiech ,
                            ale nie nalezy on juz do mnie ...... hihihiihhi :szeroki_usmiech

W chwili obecnej (juz od kilku ładnych miesięcy) ujezdza go Markos ......

Leszek pozostał w klubie.

Ale gratuluje , gratuluje !
                            Elegance By Skoda

Komentarz

• Tymon
                              RS
                              • 2004
                              • 2970

silver_leon, hahah źle mnie zrozumiałeś, nie miałem pojęcia że jest użytkownik silver_leon.
                              Mój błąd chodziło mi o to że Leonik był srebrny Rejestracje SK...
                              Sympatyczny gostek

silver_leon pozdrawiam kolegę
                              Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                              Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                              BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• silver_leon
                                Classic
                                • 2006
                                • 5

Zamieszczone przez Tymon
                                Rejestracje SK...
                                -no to już teraz nie trybie oco chodziło ..... Markos ma TK ...... wiec na 100% to nie był mój były samochód z Markiem za sterami ...

ale zara sie dochodzenie na leonclub zrobi ......

Tymon - wszystko dobrze zrozumiałem - luuuzik no problem !

hihihihihi.
                                Elegance By Skoda

Komentarz

• tomekjmopl
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1187
                                  • Opel
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ano i ja tu swoje 3 grosze dorzucę...

Wprawdzie nie mam za bardzo czym pomykać, ale dziś miałem ciekawe zdarzenie.

Otóz spiąłem się dziś z Peugotkiem 206 S16 - start spod świateł pod górę Borkowską (Krakusy czają temat - Zakopiańska). Ja z pasażerem i pełnym bakiem :szeroki_usmiech , chłoptaś sam. Oczywiście nie miałem w tym porównianiu żadnych szans, przynajmniej teroretycznie (on ma pod machą bodajże 138 KM - no chyba, że coś dłubał i jest o jakieś 200 kilo lżejszy)... I co się okazało - spaliłem wprawdzie trochę start, ale przegoniłem mojego pod 5500 obrotów i gość mnie myknął oczywista, ale tylko na długość auta (jego :wink. No i wydaje mi się, że gość nie odpuścił raczej, tylko walczył... - także taka ciekawostka - niby mułowata limuzyna rodzinna 102 KM, ale jednak najgorzej nie jest

P.S. Też może być tak, że to było jakieś 1.4 90 KM + znaczek z S16... :diabelski_usmiech, chociaż fele + wydech + spojlerki były jak w S16...

Komentarz

• Nastar
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 460

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                    chociaż fele + wydech + spojlerki były jak w S16...
                                    I tej opcji się 3majmy !!! :lol:
                                    Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• lec

a ja dzis nosem wciagnalem VW Crafter'a 2.5 TDI 170PS :P a co !

Komentarz

• herman
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 456

Jedna dugosc pasuje mi na 1,4 75KM...Bo to zwawe jest nawet do 100 tylko potem...kibel...Ale to juz wiadomo uroki auta z mala moca i pojemnoscia

pozdrawiam
                                        --------------

Komentarz

• Ziomal
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 5841
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez lec
                                          a ja dzis nosem wciagnalem VW Crafter'a 2.5 TDI 170PS a co !
                                          pewnie Cię dochodził com ? :diabelski_usmiech
                                          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Bazyli76
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 487

Zamieszczone przez Ziomal
                                            pewnie Cię dochodził com ?
                                            Na każdych światłach był mój :P :P :P :diabelski_usmiech

Komentarz

• Purchawa
                                              Admin
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 8007

Dzis, szalonym Combolotem 1,7D zrobilem Alfe 156 1,6.

Nie wiem jak to mozliwe, bo Combo rozwija zawrotna moc 75KM z czego pewnie polowa juz wyzdychala, a Alfa powinna miec 120KM.

I zeby nie bylo gosc ewidentnie mocno sie napinal i do 3 biegu szlismy rowno, pozniej mu odszedlem.
                                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Dzida
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 2253

Ja dzisiaj rano spiąłem się z Honda FR-V, benzynka 150 kucy.

Do 120 km/h trzymał się równo, później odjechałem do 160 km/h.

Odnoszę wrażenie że klient albo zwątpił że ma fajny samochód, albo przestraszył go komp z chwilowym spalaniem......

Tak czy inaczej kill zaliczony.............. :twisted:

Komentarz

• b707
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1272

Albo wolał nie ryzykowac :twisted:
                                                  Adam

Komentarz

• Garret
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 1196
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dziś na "1" w drodze do KR, przed Czestochową siadłem na tyłku nowej Vectrze Combi 1.9CDTI (TI czerwone)- to chyba ma 150KM.
                                                    Zmiana świateł na zielone gośc rura ja za nim, ale ostrożnie coby mu w tył nie wjechać :roll: 1,2,3 równo (tzn. momentami ujmowałem gazu - coby mu nie skrócić auta) 4 i gość zajarzył, ze mi nie może odejść i ładnie zjechał na prawy pas - na to ja już rozluźniony - podłoga i tak przy 140 się zrównałem i jako, że cisnąłem dalej oddaliłem się, aczkolwiek dając mu szanse odczytania nalepki klubowej;-)
                                                    U mnie 3 osoby, w Vectrze też
                                                    Garret

-----------

Komentarz

Pracuję...