Nie żebym się czepiał Coke, ale nie ładnie jechać środkowym pasem (chyba, że akurat wyprzedzałeś kogoś na prawym), no przyspieszanie jak Cie ktoś wyprzedza też nie ładnie.
normalne w bogato strojonej turbo benzynie, u mnie seryjnie tak jest
hmm....chyba powinienem zawiadomić ekologów :P
a zawiadamiaj sobie kogo chcesz, auto spełnia Euro IV i seryjnie tak kopci (czarny dym w benzynie oznacza bardzo bogatą mieszankę i niedopaloną benzynę), no co Ci poradzę, tak jest i już
proste ze misio prawde powiada. moja tez kopci jak sie przycisnie. i oczywista sprawa, ze badania na legalu przechodzi
no to widzę, że firma mistubishi przeprowadziła jakiś zmasowany atak na skodę ponieważ......... dziś wyleczyłem kierowcę Lancera w nowej budzie 1,8 143 KM
Jechałem środkowym pasem, lewym babina w mercedesie a za nią wspomniane prawie "evo" widze w lusterku iż pogania bezlitośnie mietka wskakując mu na zderzak i odpusczając, kobiecina schowała się za mnie i mitsu gazzzzzzzz. Niewiem ale chyba mnie też chciał wyprzedzić no to tak sobie zaczałem zwiększać prędkość, przy 170 gość odpuścił bo zrozumiał że nie ma takiej możliwości i cały czas będzie z tyłu
Pewnie złoży reklamację w salonie na swojego japończyka
inaczej sie to robi, puszczasz goscia przodem i dajesz za nim az stwierdzi ze jednak musi ci ustąpić :szeroki_usmiech
Nie żebym się czepiał Coke, ale nie ładnie jechać środkowym pasem (chyba, że akurat wyprzedzałeś kogoś na prawym), no przyspieszanie jak Cie ktoś wyprzedza też nie ładnie.
rozumiem Cię ale akurat to jest taka 3 pasmówka gdzie taka sytuacja często ma miejsce i od tego mniej więcej jest ta droga nawet jak by mnie tam ktoś prawym wyprzedzał to nie robił bym mu wyrzutów o to
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
a ja dzisiaj jeepa granda 4.7 v8 z lotnego od 50 w góre jechałem za nimi oni dali buta ja chwilowo zostalem bo sie nei spodziewałem ze bedą mi uciekać. ale ostatecznie ich wyprzedziłem a droga nie była zbyt długa
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
W ostatnią niedzielę pokonałem około 200 km z czarnym nowym Evo
Zamieszczone przez bartman
Myślałem, że będzie masakra, bo on ma prawie dwa razy tyle koni co moje Exeo, ale o dziwo moje niezawodne biegi 3 i 4 dawały radę i nawet moja pasażerka była pod wrażeniem, że idziemy równo albo prawie równo. Chyba moment obrotowy załatwił sprawę....
Zamieszczone przez bartman
2.0 TDI CR 143 KM + chip , dostałem od Seata certyfikat na ok. 175 KM i 385 Nm
Wiem, że to przykre co napiszę, ale pan w Evo się po prostu nie ścigał
I niestety, Twój moment obrotowy nie ma tu żadnego znaczenia, za to ładnie wygląda na papierze
. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Podejrzewam, że koleś w tym evo nie tylko się nie ścigał ale i nie zmieniał biegów. Pewnie cały czas ciągnął na 5tce, bo w trasie to już od 50km/h na tym biegu pociągnie. Akurat teraz też mam exeo TDI CR 143 KM i uważam, że ten motor nie nadaje się do ścigania. Na moje oko odpowiada dynamice 1,4 TSI, po chipie może zbliża się do 1,8 TSI.
Przykładowo na 4 tym biegu moje exeo 80 - 120 robi w 7,5s. EVO podejrzewam że zrobi to 3,5s ...
a ja dzisiaj przypadkiem skopałem coś spod świateł :lol: poprostu poszedłem ogniem i przypadkiem skopałem coś co poszło z pasa do skrętu ale jeździec minimalnie przespał start. Po raz kolejny ustawiliśmy się kilka skrzyżowań dalej i tu już jeździec nie zaspał tylko poszedł ogniem bez chwili wahania :twisted: przeszedłem go przy samym końcu 3ki (mam krótkie biegi :zlosnik: ) skuter qrna jego olek no :szeroki_usmiech napewno 650, wydawało mi się że Suzuki k inaczej... dopóki nie znalazłem danych technicznych to byłem pewny że to było Suzuki :roll:
a ja dzisiaj pobawiłem sie z mazdą mx5 i motocyklem tz. na swiatłach pan z motocykla przystawiał sie do mazdy lub odwrotnie mazda do motocykla, zaznacze ze mazda miała dwie rurki wydechowe i nie wiem co miała pod maską.
No to ruszyli na lewym motor na prawym mazda a ja za motocyklem, powiem tak szału nie zrobili a ni jeden ani drugi, generalnie musiałem odpuszczac jadać za motorem a gosc z mazdy jechał na rowno z nim.
Tym razem coś ciency zawodnicy :szeroki_usmiech
110tke ktora katalogowo juz jest wolniejsza objechalbym, w takim razie mysle ze to byla 140 i od 60 do 160 kmh nie mogl uciec zwyklej octavi, no ale passat jakby nie bylo wiekszy i ciezszy.
Komentarz