Skfarek, Ja myślę że ten nowy, w tym niebieskim kolorze jest śliczny :serduszka: :slinka
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
focus piękna sprawa :diabelski_usmiech ja ostatnio lece autostradką 130km/h ze swoszowic na wieliczke i z pasa dojazdowego wjezdza a3 1.8T wpuściłem go ładnie migną awaryjkami i but to ja na lewy za nim i tez but po równym szliśmy 210km/h deczko pod górke zmalało do 200 i cały czas w tym samym odstępie za nim potem wyjechał gość i a3 troszke odjechało próbowałem gonić i było z góry 235km/h ale nie dogoniłem :diabelski_usmiech niewiem czy miał silnik seria bo zazwyczaj seria 150 dostaje aaa i to było meganką nie octawiąhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adi747focus piękna sprawa :diabelski_usmiech ja ostatnio lece autostradką 130km/h ze swoszowic na wieliczke i z pasa dojazdowego wjezdza a3 1.8T wpuściłem go ładnie migną awaryjkami i but to ja na lewy za nim i tez but po równym szliśmy 210km/h deczko pod górke zmalało do 200 i cały czas w tym samym odstępie za nim potem wyjechał gość i a3 troszke odjechało próbowałem gonić i było z góry 235km/h ale nie dogoniłem :diabelski_usmiech niewiem czy miał silnik seria bo zazwyczaj seria 150 dostaje aaa i to było meganką nie octawiąsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez adi747focus piękna sprawa :diabelski_usmiech ja ostatnio lece autostradką 130km/h ze swoszowic na wieliczke i z pasa dojazdowego wjezdza a3 1.8T wpuściłem go ładnie migną awaryjkami i but to ja na lewy za nim i tez but po równym szliśmy 210km/h deczko pod górke zmalało do 200 i cały czas w tym samym odstępie za nim potem wyjechał gość i a3 troszke odjechało próbowałem gonić i było z góry 235km/h ale nie dogoniłem :diabelski_usmiech niewiem czy miał silnik seria bo zazwyczaj seria 150 dostaje aaa i to było meganką nie octawią
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainMałolat w Corolli (model tuż przed Aurisem) hatchback w dieslu (kopcił) w al. Stanów Zjednoczonych do de Gaulle'a złoił mnie aż miło ops:
Komentarz
-
-
-3 stopnie, slisko na drodze, spory ruch, ale spróbowałem - a6 3.0 tdi quattro avtomat (widać było, że płynie odjeżdza) w poprzedniej budzie. Oczywiście ja do 3 biegu mieliłem ośką w miejscu i on był już na przodzie sporo. Był taki moment, że na 3 - ce siadłem mu na dupsku bo musiał zwolnić na chwilę bo coś zajechało drogę i równo przyśpieszaliśmy od 70 do 110, ale znowu musiał hamować, ja za nim i skręcaliśmy w dwie różne strony świata.
Kiedyś na suchym próbowałem z takim audi w automacie, ale chyba nie quattro. To na 1,2 mi odjeżdzał na 1-1,5 długości auta, a póżniej to już w zasadzie równo do ok. 200 , nie było warunków na więcej.
Komentarz
-
-
A ja dziś podjechałem na światłach do nowej A8 Long 4.2 Quattro, nie to żeby się ścigać, bo to sensu by nie miało.. ale do świateł widać, że ktoś się wściekał, dojechałem na światłach, stanąłem obok i powiem, że to cuuudownie chodzi a jeszcze lepiej odchodzi.. no i jak się prezentujebyła Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
-
Wróciłem z trasy, trochę nudno było bo gierkówka do Piotrkowa cała rozjeb@n@, ale:
Dostałem baty od:
1. Paszczak 2.0 TDI, połtorej długości.
2. Audi A5 3.0 TDI wyłomotał mnie strasznie, ładnie to zap.....
Z rolki polegli:
Opel vectra 1.9 CDTI. (cedetei całe srebrne)
Saab 93 w poprzedniej budzie, słabo to się odpycha.....
Jeżdżę seryjnym BXE. Ale miło jest i tak.... :lol:
Komentarz
-
-
Wczoraj w nocy zmieliło mnie BMW 530d kombi (E60), na kilku światłach się tasowaliśmy, ja z przodu on za mną, aż stanęliśmy na jednych- ja pierwszy na jednym pasie, on za mną.
Po ostrym starcie, zjechał na drugi i tak do ok 110 odrobił długość - zrównał się ze mną, potem różnica prędkości zaczęła się powiększać, do 150 zrobił mnie na 2 długości. :wink:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
po rowno osob w autach ? bo jezeli tak to cos slabo ta buma mu lata, wydaje mi sie ze powinienes mocniej dostacJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Dzida, "1. Paszczak 2.0 TDI, połtorej długości".
Rób chipsa...nie będziesz miał z tym problemu. oczywiście mowa o 140 stce, przynajmniej równo powinno być. Ja moim po chipsie spokojnie łomocze 2.0 tdiki (140 stki) z tymże ja miałem w serii 130.
"Opel vectra 1.9 CDTI. (cedetei całe srebrne)" - to pewnie 101 kuca, albo 120. Ale z tym drugim mogłoby być już gorzej ciut. Chociąż vectra ciężka, więć na dwoje babka wróżyła.
radekgw, w automacie pewnie i duża masa bumy wpływa na niekorzyść. Nie będzie kolosalnego łomotu od takiej bumy, z prędkością rośnie przewaga na jej korzyść.
Komentarz
-
-
sew1981 wiem ze masa jest na niekorzysc bumy ale jednak 100 koni roznicy to tez BARDZO duzo, wedlug katalogu to 7 sek, ja ostatnio lecialem z beta e39 3.0d i lecialem rowno ale ona ma "tylko" 190KM (nie wiem czy to bylo 184 czy 194), nie neguje tego ze tak nie bylo ale mysle ze ta przewaga powinna byc ciutke wieksza imo.
Dzida tak jak pisze sew czas na chipsaJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Audi a6 c5 avant, napisy zdjęte, myśle że 2.5 tdi (w avtomacie raczej) wyglądało tak na 2003-4 rok i 163 kuce pod maską. Na 1 i 2 został na 2 długości, od 3 biegu u mnie dotrzymywał prawie tempa ale już był w tyle. Może bardzo powoli zostawał, ale delikatniej dużo niż na starcie.
Kierownik mocno się spinał , ale nie dał rady. Dwie próby ze świateł i 2:0 dla mnie. Chciał chyba przed laską się popisać z okazji walentynek a tu zonk :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Ostatnio jeżdżę spokojnie (jakoś tak mnie naszło i do tego spalanie 5.8 po ostatnim tankowaniu) ale dziś klasyka gatunku.
Młody gość z panną na pokładzie golf 1 cabrio z duuużą naklejką VTG z tyłu. Bardzo agresywnie podjechał mi pod tyłek tylko że przede mną jechało inne auto i do tego zbliżaliśmy się do skrzyżowania i czerwonego światła. Pali się czerwone gość podjeżdża jeszcze bliżej pod mój zderzak, w lusterku widzę "haahaha hihihi" gołąbki sobie gruchają, pozycja na batmana. Zielone się zapaliło. Auto przede mną ruszyło pierwsze ale że był to jakiś lanos czy coś w tym stylu tzn."cywil" przeskoczyłem na środkowy później na prawy i pojechałem. Golf został gdzieś z tyłu. Osiągnąłem prędkość przelotową i się spokojnie toczę. Po chwili widzę w lusterku że kolega się napędził i szybko się zbliża. Pomyślałem - a niech sobie jedzie. Traf chciał że za kilka świateł staliśmy obok siebie na czerwonym. Kolega nie patrzył w moją stronę tylko koleżanka zerknęła no to się uśmiechnąłem (ona też) :lol:
i chyba wtedy jej chłopak postanowił mi złoić zadek :lol:
Zapaliło się zielone, ruszyłem spokojnie choć dynamicznie, golf trochę zaspał ale już po chwili słyszałem jeden jazgot tzn. pisk opon więc spokojnie zapiąłem 2 potem 3 potem znów przy 5000obr./min 4. Nie dociągając już do max obr. wskoczyła 5-ka i tyle było widać kolegę. Następnie zapiąłem 6 i zwalniam do przelotowej. Gdy golf przejeżdżał koło mnie już nawet koleżanka się nie patrzyła ops: :szeroki_usmiech
Nie mam pojęcia co to za auto ale jeszcze trochę musi kuni pod maskę wepchnąć żeby dał radę starej niebieskiej suce :diabelski_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekgwsew1981 wiem ze masa jest na niekorzysc bumy ale jednak 100 koni roznicy to tez BARDZO duzo, wedlug katalogu to 7 sek, ja ostatnio lecialem z beta e39 3.0d i lecialem rowno ale ona ma "tylko" 190KM (nie wiem czy to bylo 184 czy 194), nie neguje tego ze tak nie bylo ale mysle ze ta przewaga powinna byc ciutke wieksza imo.
Dzida tak jak pisze sew czas na chipsa
ale różnica w kopycie wzrasta zwłaszcza przy większych prędkościach;-)Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskidobrygrzeswawa,
z walentynek wracali :zlosnik: byc moze sprawiles ze final wieczoru nie byl taki jak mial byc :zlosnik: nie wstyd Ci ? :zlosnik:
...a jeśli ktoś spotka forda S-max 2.5T czarnego na WL.... to może się mocno zdziwić jak mu ford złoi tyłek - Misiek nie piszę o Tobie Dla zainteresowanych 250/400 (jeśli dobrze pamiętam). Nie to żebym zebrał baty ale to auto naprawdę fajnie jeździNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawa...a jeśli ktoś spotka forda S-max 2.5T czarnego na WL.... to może się mocno zdziwić jak mu ford złoi tyłek - Misiek nie piszę o Tobie Dla zainteresowanych 250/400 (jeśli dobrze pamiętam). Nie to żebym zebrał baty ale to auto naprawdę fajnie jeździTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
wczoraj wieczorem zebralem 3 razy w dupsko - raz za razem ze swiatel. Co prawda nie probowalem nawet startowac ostro tylko potem gniotlem ile sil - ale i tak nie mialbym szans -auto na bank czterolap, startowal jak z procy. Odskakiwal na 20 metrow ze startu - potem bylo w miare rowno, na 4tym biegu troooooche sie zblizalem.
Najgorsze ze kierowala dziewczyna ops: i miala niezly ubaw z tego ze ja probuje zlapac. A jak chcialem zagadac na swiatlach to zamigala awaryjnymi i uciekla w bok
Auto to paroletnie audi a4 z dwoma wydechami - po lewej i prawej stronie zderzaka. Zero ozaczen oprocz jakies malej nalepki z tylu - s line czy jakos tak.pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
Komentarz