Vagiem sie da
Wypadek
Zwiń
X
-
Wypadek
Witam!
Jestem mało aktywnym uczestnikiem tego forum, ale teraz chciałem się podzielić moim nieszczęściem jakie mnie wczoraj spotkało.
A więc tak kierowca BMW wyjeżdżając z drogi podporządkowanej „trafił” moją Skodzine.
Efekt jest opłakany!
Czekam na oględziny z towarzystwa ubezpieczeniowego.
Może podpowiecie na co zwrócić uwagę podczas takich oględzin i w ogóle jak się za taką sprawę zabrać aby być stratnym jak najmniej?
Zdjęcia poniżej.
Pozdrawiam!
Rafał
OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
OCTAVIA II 1.9TDI - 2007 - Rozbita, sprzedana
OCTAVIA II FL 1.9 TDI 4x4 - 2009
-
-
...uff... cały jesteś ? ..jeżeli tak to to najważniejsze. Auto raczej do kasacji choć nasi i gorsze naprawiają. Raczej szykuj się na walkę o jak największe odszkodowanie i szukaj nowego auta. Na swoje pewnie nie wyjdziesz pomimo, że nie twoja wina ale może strata nie będzie wielka. Generalnie wyrazy współczucia.
PS..a ta druga czarnula z tyłu... to ta druga z podpisu ?
Komentarz
-
-
rafs, zwróć uwagę jaką wyliczą Ci wartość pojazdu. Żeby nie zanizyli czasem. A gdzie kierowca BMW był ubezpieczony? tzn gdzie zgłaszałeś szkodęOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Kierowca BMW pojechał do szpitala, ale nic mu nie jest.
Po tym całym wypadku jedno mogę powiedzieć Octavia to BARDZO BEZPIECZNE AUTO.
Następna też będzie Octavia! Tej troche szkoda miała 1,5 roku i 30 tys. km. Dzień wcześniejm byłem w ASO na przeglądezie 30 tys.! Ale najważniejsze że nikomu nic nie jest.
Pozdrawiam!
Rafał
P.S. ARobert tak ta druga na zdjęciu to ta z podpisu.
[ Dodano: Sob 17 Sty, 09 17:24 ]
Zamieszczone przez lukasz3112rafs, zwróć uwagę jaką wyliczą Ci wartość pojazdu. Żeby nie zanizyli czasem. A gdzie kierowca BMW był ubezpieczony? tzn gdzie zgłaszałeś szkodęOCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsSzkoda zgłoszona w Hesti tam mam wykupioną polise i sprawca również jest ubezpieczony w hesti.
śmierdzi mi na odległość szkodą całkowitą, co w wykonaniu hestii nie należy do najmilszych wyliczeń :evil:
miałem niewątpliwą nieprzyjemność likiwdowac szkodę poprzez hestiowski system zgłaszania szkód- ichnia infolinia. powiem tak: dopóki nie wydarłem mordy na któregoś z panów telefonistów to nic nie załatwiłem. A tak naprawde to załatwiłem, jak pojechałem do przedstawicielstwa hestii i wydarłem Pana kierownika za wszarz na 30 stopni mrozu w samym gajerku. Dopiero ta urażona duma nadzorcy folwarku spowodowała gwałtowny ruch w zakresie wypłaty odszkodowania.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Rafs, współczucie, ale najwazniejsze że Ty jesteś cały !!
A tak trochę z innej beczki, to zapytam z czystej ciekowości - powiedz mi czy zadziałał system pokolizyjny tzn. czy po uderzeniu opuściły się szyby w drzwiach, odblokował się centralny i zaswieciło sie oświetlenie wnętrza?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigRafs, współczucie, ale najwazniejsze że Ty jesteś cały !!
A tak trochę z innej beczki, to zapytam z czystej ciekowości - powiedz mi czy zadziałał system pokolizyjny tzn. czy po uderzeniu opuściły się szyby w drzwiach, odblokował się centralny i zaswieciło sie oświetlenie wnętrza?
Natomiast w środku było "siwo" ale to od poduszek.
Z tyłu był zamontowany fotelik dziecięcy i po wypadku nie mogłem go wyciągnąć bo pas jest zablokowany, czyli tam też są napinacze?OCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsSzyby się nie opuściły, oświetlenie wnętrza się na 99% nie zaświeciło i centralny się nie odblokował bo z tego co pamiętam to szarpałem za klamkę aby otworzyć drzwi ale zapaliły się awaryjne.
Natomiast w środku było "siwo" ale to od poduszek.
Zamieszczone przez rafstyłu był zamontowany fotelik dziecięcy i po wypadku nie mogłem go wyciągnąć bo pas jest zablokowany, czyli tam też są napinacze?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez rafstyłu był zamontowany fotelik dziecięcy i po wypadku nie mogłem go wyciągnąć bo pas jest zablokowany, czyli tam też są napinacze?
Komentarz
-
-
rafs, zgłoś się do kolego misiek^wro http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=2538 on już miał parę przejść wiec na pewno pomoże.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafsWitam!
Jestem mało aktywnym uczestnikiem tego forum, ale teraz chciałem się podzielić moim nieszczęściem jakie mnie wczoraj spotkało.
A więc tak kierowca BMW wyjeżdżając z drogi podporządkowanej „trafił” moją Skodzine.
Efekt jest opłakany!
P.S. Igołomska koło Kombinatu? ??
Komentarz
-
-
Sprawa zakończona (szkoda całkowita), Hestia "bawiła" się 2 miesiące, ale kase wypłaciła, wrak sprzedałem we własnym zakresie.
I zostałem posiadaczem O2 FL Elegance 4x4 1.9 TDIOCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WoytasWspółczuje. Wyglądalo groznie. Wrak pewnie wroci na drogi po "liftingu"
Wrak powrócił widziałem ją juz pare razy w okolicach Rybitw w Krakowie, podobno była w wakacje wystawiona na alegro. Poniżej zdjęcie po reaktywacji.Załączone plikiOCTAVIA II 1.9TDI - 2006 - sprzedana
Komentarz
-
Komentarz