SONY PLAYSTATION 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FotoDamian
    Classic
    • 2009
    • 22

SONY PLAYSTATION 2

Zamieszczone przez phoneman
    Ja mysłe że skoda powinna wydać jubileuszowa wersje wyższa od l&k i nazwać ja Maru 123
    Zgadzam się w 100%
  • michal788
    Ambiente
    • 2008
    • 225

SONY PLAYSTATION 2

Witam Wszystkich
    Noszę się z zamiarem zakupu SONY PLAYSTATION 2 i teraz pytanie ile muszę na to przeznaczyć i jaki model wybrać bo się pogubiłem w tych rodzajach. Najbardziej mi zależy na wyścigach samochodowych i tutaj myślę o NFS i jego odmianach.
    Doradźcie co kupić aby się nie wtopić?

Dziękuję i pozdrawiam
    Michał
    skoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

mówimy w ogóle o playstation czy o jej 2 generacji

Komentarz

• michal788
        Ambiente
        • 2008
        • 225

dokładnie o 2 generacji
        skoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk

Komentarz

• michalse7
          Ambiente
          • 2008
          • 130

2 nie warto - albo inwestować w komputer albo playstation 3

Chip stage 1

Komentarz

• 2pac
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1476
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

jak w 2, to w gruba, ma lepszy laser w czytniku, oraz jest podatniejsze na 'przerabianie' i sie rzadziej po nim krzaczy

a co do 3jki, to lepsza alternatywa jest x360 :P
            President Johnny II + President Florida/ ML-145
            O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
            OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• sh3v
              Rider
              • 2008
              • 410

Zamieszczone przez 2pac
              a co do 3jki, to lepsza alternatywa jest x360 :P
              świeta slowa popieram w 100% + Live

Komentarz

• michalse7
                Ambiente
                • 2008
                • 130

nie podzielam Waszych opini o x-boxie 360 :hehe , ale o gustach sie nie dyskutuje ....

Chip stage 1

Komentarz

• sh3v
                  Rider
                  • 2008
                  • 410

michalse7, fallout3 na xboxie wymiata fajny avatar

Komentarz

• paf
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3140

dobra dobra nie bawić się tu w wojenki PS3 XBOX :lol:
                    bo wiecie czym się one kończą :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

paf, wygraną Nintendo Wii :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• michalse7
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 130

nikt tu nie prowadzi wojenki, jedynie kulturalna wymiana poglądów... hehe

Chip stage 1

Komentarz

• sh3v
                          Rider
                          • 2008
                          • 410

Zamieszczone przez paf
                          bo wiecie czym się one kończą :diabelski_usmiech
                          zwyciestwem X....

Komentarz

• Lukas81
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 232

Przede wszystkim określ ile masz kasy.
                            W tej chwili ps2 to produkt raczej "budżetowy" - w ostatniej ulotce MediaMarkt widziałem cenę promocyjną 350 zł. Dobre gry (klasyki) można już kupić za max 40-60 zł (platynowa kolekcja). Także jest to tania, na dobrym poziomie rozrywka, ale oczywiście bez fajerwerków, które oferuje ps3, czy xbox.

Jeżeli natomiast jesteś skłonny ponieść wydatek na konsolę powyżej 800 zł to zdecydowanie ps3. Niestety smutna prawda - ta konsola coraz mocniej atakuje rynek i ma do zaoferowania zdecydowanie więcej niż xbox. Sam byłem do niedawna zwolennikiem konsolki Billa Gatesa, ale miałem okazję ostatnio pobawić się ps3 i stwierdzam, że jest to lepszy sprzęt niż xbox (boxa mam w robocie na codzień).

Poza tym ku mojemu zaskoczeniu gry na ps3 zaczynają być tańsze od iksboksowych.

Tak więc jeżeli większy budżet to tylko ps3
                            Były:
                            Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
                            Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
                            Jest:
                            Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• sh3v
                              Rider
                              • 2008
                              • 410

Jeszcze kwestia kto w co gra microshit i sony maja gry na wylacznosc dlatego warto sprawdzic tytuly polecam xboxa nawet wersje najtansza arcade cena ok 600zł + przerobna ix 1.5 ok 60zł + ściagasz i nagrywasz gry na zwyklej wypalarce dl za ok 6zł = ekonomia i super wraszenia. Ale największa frajda to rywalizacja w xbox live walka o gamescore, co-operacje w gowy gra w fife 10 vs 10 osob w sieci
                              bo czasy konsol w single player wydaje mi sie ze dawno odeszly
                              Decydzja należy do ciebie

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

sh3v, uuu ktoś tu piraci i potem całe grupy ip sa blokowane to popierwsze ps3 ma tez swój świat ps home

Komentarz

• sh3v
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 410

kto piraci :P ja mowie jak mozna ekonomicznie grac bana nie mam i hasam na xbl
                                  ps3 czy xbox u mnie zadecydowala kasa (X =1000zł ps=2000 zł) oraz pierwsze wypusty ps3 ktore sie nadmiernie sypali dlatego wzilelem tanszego Xa a ze akurat wyszla jego ulepszona wersja falcona - skusilem sie... puki co nie zaluje moze kiedys i zmienie na ps3 ale nie wydaje mi sie ze szybko, poprosu xbox w zupelnosci zaspokaja moje wymagania

Komentarz

• _tm_
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2333
                                    • Superb III (3V3)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zdecydowanie xbox360. PS3 podobno się zaczyna rozpędzać, ale jak na razie pozostaje w tyle z konsolą microsoftu. Więcej fajnych gier jest na xboxa, a te które są wydane na obie konsole często okazują się być gorszej jakości na ps3 (gorsza grafika). Potencjalnie PS3 jest potężniejszą maszynką, ale jednocześnie jest bardziej skomplikowana do programowania i tym developerzy tłumaczą aktualny stan rzeczy. Zapewne jak już się nauczą wykorzystywać wszystkie możliwości PS3 to gry będą wymiatały, ale to jeszcze nie teraz. Ważną zaletą xboxa jest jeszcze DLC (downloadable content, czyli rozszerzenia, dodatki, poprawki, itp.) które są powszechnie dostępne dla gier xbox-owych, a w ogóle nie są oferowane dla PS3 (np. dodatki do Fallout 3, GTA IV).
                                    I żeby nie było, że jestem fanboyem xbox'a . Jezeli tylko na PS3 zaczną wychodzić exclusivy, w które będę chciał koniecznie zagrać to kupię tą konsolę i postawię obok xboxa.
                                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                    -------------------------------------------------------------------------
                                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• sh3v
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 410

no jeden sie zna

Komentarz

• Purchawa
                                        Admin
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 8007

Zamieszczone przez 2pac
                                        a co do 3jki, to lepsza alternatywa jest x360
                                        Uzasadnij w czym jest lepsza? W tym, ze MS olewa swoich klientow w PL i od kilku lat nie moze stworzyc polskiego Live? :roll: :?
                                        W tym, ze dla MS moja karta kredytowa jest gorsza od tej z np. UK?
                                        W tym, ze przy rejestracji musze kombinowac z jakimis lipnymi adresami?
                                        W tym, ze zeby cos kupic online musze kombinowac z jakimis zdrapkami? :evil:
                                        Chyba tylko w tym, ze da sie ja spiracic... :lol: Jednak ja z piratow wyroslem jakies 10 lat temu...

Mam akurat obie konsole i X'a trzymam tylko dla exlusive'ow, a i tak Killzone 2, miazdzy Gearsy. :P

[ Dodano: Wto 10 Mar, 09 10:35 ]
                                        Zamieszczone przez _tm_
                                        Więcej fajnych gier jest na xboxa,
                                        Jakies przyklady? Fable2, Halo3, Gearsy, to sie zgodze, ale co wiecej?
                                        Na PS3 masz genialnego na imprezowe granie Buzz'a, Singstary...
                                        Powalajacy Motorstorm. Wspomniany Killzone2 rzuca na kolana, a Resistance 2 tez nie jest gorszy. Super grywalny Uncharted, a druga czesc powali rowniez grafika.
                                        Oczywiscie jest rowniez esencja wszystkich platformowek - LittleBigPlanet.
                                        Nie pisze nawet o klasyce w postaci GT i MGS...
                                        Zamieszczone przez _tm_
                                        a te które są wydane na obie konsole często okazują się być gorszej jakości na ps3 (gorsza grafika).
                                        Twierdzenie w wiekszosci przypadkow malo prawdziwe, powielane przez funboyow. :P
                                        Choc akurat w wielu grach jest odwrotnie. Np. Bioshock, czy chocby DMC4.
                                        Zamieszczone przez _tm_
                                        Ważną zaletą xboxa jest jeszcze DLC (downloadable content, czyli rozszerzenia, dodatki, poprawki, itp.)
                                        I co Ci po tym, jak w wiekszosci przypadkow sa one platne, a w XBL nie mozesz za nie zaplacic, chyba ze masz karte z zagranicznego banku, albo kombinujesz z jakimis zdrapkami? :roll: :lol:

Mozna, tak wymieniac bez konca, ale prawda jest taka, ze ludzie szczegolnie w Polsce kupuja X360 tylko dlatego, ze jest polowe tanszy od PS3 i to co chyba najwazniejsze - mozna grac na piratach. :lol:
                                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• _tm_
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 2333
                                          • Superb III (3V3)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Strasznie się oburzyłeś . Trochę więcej luzu

> Jakies przyklady? Fable2, Halo3, Gearsy, to sie zgodze, ale co wiecej?

Mass Effect (to dla mnie najważniejsza), Lost Odyssey, Forza Motorsport, Halo Wars, Star Ocean - Last Hope, Project Gotham Racing 4 i jeszcze parę innych. Bioshock wyszedł z rocznym opóźnieniem.

Możliwość uruchomienia gier ze starego Xboxa (np. kotor1 , kotor2 i wiele innych). Obecnie sprzedawane PS3 nie ma kompatybilności wstecznej.

> Twierdzenie w wiekszosci przypadkow malo prawdziwe, powielane przez funboyow.

Nie mam PS3 (Ty zapewne nie masz xboxa), więc tą teorię opieram na artykułach w internetowych magazynach (niezależnych ).

> I co Ci po tym, jak w wiekszosci przypadkow sa one platne, a w XBL nie mozesz za nie zaplacic, chyba ze masz karte z zagranicznego banku, albo kombinujesz z jakimis zdrapkami?

To jest akurat wybitnie głupie tłumaczenie. Co z tego, że są płatne ? Jeżeli mnie stać to zapłacę, a Ty, nawet jeżeli Cię stać, to i tak nie możesz kupić, bo nie masz co.

Zgadzam się, że Microsoft leci sobie kulki z polskim Live, ale da się to obejść i ten jeden minus nie jest przeciwwagą dla pozostałych plusów .

I jeszcze raz: trochę więcej luzu. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko PS3. Jeżeli pojawią się na tej konsoli gry, które będę chciał mieć to ją kupię. Po prostu na chwilę obecną jedyną grą z PS3, której nie mam na xboksie jest MGS, a która mnie interesuje jest MGS, ale słyszałem, że nie warto grać dopóki nie przejdzie się poprzednich części. A że PS3 nie ma wstecznej kompatybilności to na razie sobie to daruję.

Komentarz

• 2pac
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1476
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zestawienie zdjęć z gier Fallout 3, Dead Space, GTA IV i Call of Duty: World at War na PC, Xbox 360 i PS3 opublikowane przez gamespot.com. Zobacz na własne oczy...

porownanie na kilku gierach

ale naprawde niema sensu sie klocic gdyz jest to temat podpaska czy tampon,

oba maja swoje wady i zalety, oraz kazdy wybierze to ktore jemu PERSONALNIE bedzie sie bardziej podobalo

edit...

jeszcze takie male porownanie grafy RE5 na x i ps

President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                            O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                            OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• Purchawa
                                              Admin
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 8007

Zamieszczone przez _tm_
                                              Nie mam PS3 (Ty zapewne nie masz xboxa),
                                              Tak jak wyzej napisalem ma X360 i PS3, dlatego mam bezposrednie porownanie tych konsol. Mam tez PS2 i PSP, ale to akurat bez znaczenia.
                                              Zamieszczone przez _tm_
                                              Co z tego, że są płatne ? Jeżeli mnie stać to zapłacę
                                              Jak chcesz za nie zaplacic? :roll:
                                              Jedyne rozwiazanie to zakup zdrapki, co jest nie zawsze mozliwe, a napewno uciazliwe i do tego duzo drozsze. Dobrym przykladem sa ceny utworow do GH3 lub GH:WT na obu konsolach.
                                              Wkurza mnie wlasnie to w MS, ze olewaja mnie jako klienta, ktory placi a dostaje nie wpelni sprawny produkt. :evil:
                                              Zamieszczone przez _tm_
                                              I jeszcze raz: trochę więcej luzu.
                                              Ja mam pelen luz i ogolnie wisi mi kto co kupuje, ale drazni mnie to fanboyowskie gadanie, zwykle nie poparte zadnym doswiadczeniem...
                                              Szczegolnie, ze sam od dawien dawna jest fanem konsol, wszystkich bez wyjatku, a zaczynalem od Atari2600...
                                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• _tm_
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 2333
                                                • Superb III (3V3)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

> Tak jak wyzej napisalem ma X360 i PS3

A to sorry. Nie zauważyłem.

> Jak chcesz za nie zaplacic?

Doładownia kupuję na allegro. Zero problemów.

> Szczegolnie, ze sam od dawien dawna jest fanem konsol, wszystkich bez wyjatku, a zaczynalem od Atari2600...

Ja co prawda zwolennikiem konsol jestem dopiero od nieco ponad roku, ale od zawsze jestem fanem gier komputerowych (zaczynając od atari 65xe, poprzez amigę 500 i pecety).

PS3 ma dla nie jedną niezaprzeczalną zaletę - z powodu BlueRay'a nie ma piractwa, która mnie strasznie drażni na konsoli MS.

Komentarz

• michalse7
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 130

ps3 czy xbox u mnie zadecydowala kasa (X =1000zł ps=2000 zł)

:haha: skąd te ceny - chyba trochę zdeaktualizowane - obecnie nową PS3 z 80 GB można wyjąć z grą za 1300 PLN...

co do możliwości - owszem zgodzę się, że ps3 jest trudna w programowaniu, ale proszę nie porównuj wydajności obydwu maszyn, bo tu X-box w przedbiegach baty dostaje...

Fakt, tak naprawdę, to nie ma jeszcze 100% tytułu wykorzystującego moc ps3.

Niby x-box tańszy... a dodaj sobie proszę czytnik bluray do x-boxa, to już ceny sie wyrównają.

ps.

ale tak jak już wspomniałem powyżej, wszystko jest kwestią gustu

Chip stage 1

Komentarz

Pracuję...