Tez tak robilem, ale to jest polowiczne rozwiazanie. Przyklad: srodek nocy, wlasnie chce kupic nowy utwor do GH i co? Musze szukac i czekac na kod z allegro. Na PS3 wchodze do sklepu i kupuje. I wlasnie dlatego stwierdzilem, ze dopoki MS nie zrobi polskiego XBL, wiecej moich pieniedzy nie zobaczy. Jezeli dla nich moja karta kredytowa jest gorsza, to trudno.
Jak ktos chce to mam duza kolekcje gier na X'a. Moze tanio oddam.
Zamieszczone przez _tm_
PS3 ma dla nie jedną niezaprzeczalną zaletę - z powodu BlueRay'a nie ma piractwa
Naped BR ogolnie sie przydaje, bo raz ze nie trzeba drugiego napedu kupowac, a dwa to obecna biblioteka filmow jest juz calkiem pokazna i szybko sie powieksza.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
co do możliwości - owszem zgodzę się, że ps3 jest trudna w programowaniu, ale proszę nie porównuj wydajności obydwu maszyn, bo tu X-box w przedbiegach baty dostaje...
Fakt, tak naprawdę, to nie ma jeszcze 100% tytułu wykorzystującego moc ps3.
No właśnie o to chodzi. Potencjalnie PS3 jest lepsza, ale zupełnie nie przekłada się na to na jakość gier.
Zamieszczone przez michalse7
Niby x-box tańszy... a dodaj sobie proszę czytnik bluray do x-boxa, to już ceny sie wyrównają.
Ale nie każdy potrzebuje czytnik blueray. Poza tym ja konsoli nie traktuję jako centrum multimedialnego tylko jako po prostu konsolę do gier. Jak będę chciał oglądać filmy na BD to kupię stacjonarny czytnik i postawię w salonie.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Ja mogę tylko powiedzieć, że mam PS3 i pod każdym względem jestem zadowolony - grafika w grach, muzyka, filmy blu-ray, surfowanie po necie, granie on-line, wirtualny świat Home, PS Store - dużo możliwości i wszystko działa OK. Mam konsolę od roku, nigdy się nie zawiesiła, jest cichutka i naprawdę nie wydaje mi się, że przepłaciłem w stosunku do X'a 8) Nie mówiąc już o tym, że nieporównywalnie ładniej prezentuje się w salonie niż X
P.S.
GT Prologue on-line daje radę
ps3 czy xbox u mnie zadecydowala kasa (X =1000zł ps=2000 zł)
:haha: skąd te ceny - chyba trochę zdeaktualizowane - obecnie nową PS3 z 80 GB można wyjąć z grą za 1300 PLN...
pisalem o tym dlaczego ja skusilem sie na xboxa, a kupywalem go ponad rok temu.. - stad te ceny.
Tak jak kolega wyżej pisał ps3 czy x360 - kwestia gustu (w moim przypadku jak pisalem też kasy) , tego w co kto lubi grac po co się kłucić ważne ze wszyscy jesteśmy graczami a propo moze ktos mialby ochote pograc ze mna w fifke na xbl? jak cos to dodajcie mnie sh3vPL albo moze jakos lige ocp
do x360 tez taki dysk mozesz podlaczyc, sam mam taki segate a co do wifi w ps3, po co placic za cos co w wiekszosci nie bedzie uzyteczne? jak komus zalezy to moze wlasnie dokupic wifi lub hd player.. wszystko poto zeby zmieniszyc koszty
Witam, temat stary, ale przychodzi czas gwiazdki i pozwole sobie ten pociągnąć dalej niż zakładać nowy.
Co kupić 3 latkowi (chłopakowi) pod choinkę ?
Nintendo Wii, Playstation 3 czy XBox 360 czy może jeszcze coś innego ?
Za PS3 przemawia obraz HD.
Za Wii możliwość podłaczenia różnych dziwnych kontrolerów typu maty do grania, gitary i może jakiś innych dziwnych rzeczy. Duży minus to standardowa rozdzielczość wyjściowa, co w czasach obrazów HD jest pewnym archaizmem.
Za Xbox - chyba dużo na nie, w szczególności po tym co napisał Purchawa, ale może się coś zmieniło.
Przypomne, że konsola będzie głównie wykorzystywana przez 3 latka - chłopaka. Młody świetnie radzi sobie już z myszką i poruszaniem się po serwisach internetowych z grami online we flashu.
Pisze to bo chciałbym aby na te konsole było stosunkowo dużo gier gdzie nie trzeba za dużo czytać.
Dla siebie pewnie bym kupił PS3 (mam PSP, ale właściwie to też niegram), ale co dla młodego ??
Załóżmy, że nie chodzi o kase.
Ale on w to młotkiem nie będzie walił :-) Zresztą niema młotka w swoim zestawie zabawek.
Najwięcej prostych gier jest na Wii.
5 minut zajeło mu opanowanie myszki tak, żeby nie patrząc na nią ruszać sensownie po ekranie.
Uruchomiłem mu stronę z netu www.ciufcia.pl. Zajeło mu kilka godzin (rozłożone na kilka dni, żeby sobie ktoś nie pomyślał, że chłopak przesiedział cały dzień przed kompem) na opanowanie poruszania się po grach (stronach).
Opanował poruszanie samochodu zdalnie sterowanego (takiego gdzie sterowanie jest analogowe - płynne, a nie zerojedynkowe) w stopniu dość dobrym. Oczywiście jeżdzi i wali w ściany i meble autem, ale i potrafi z sensem i powoli nim jeździć.
Nad czymś takim też się zastanawiam, choć wtedy będzie to jedynie gra dla niego, a nie dla całej rodziny.
Ale może wtedy może będzie chętniej chodził spać, bo teraz musimy odsłuchać kilku piosenek na telefonie komórkowym już leżąc w łóżku.
ano nie napisałem - tak, oczywiście, kupuje swojemu dziecku. Dlatego też napisałem, że narazie nie wnikajmy w cene.
Ma ktoś Wii i mógłby coś o tym napisać ??
westwi78, dobrze wiedzieć.
Ogólnie jakbym dla siebie kupował to PS3, ale bardziej mnie teraz interesuje, żeby młody miał zajęcie czyli, żeby gry były na jego poziomie.
yoschua, masz na myśli Wifi rozumiem. Mój dzieciak ma w PSP2 Sony. I raz używałem. Jest tak z tym że trzeba konfigurować za każdym razem z nową siecią. Łatwość przeglądania podobna jak w telefonie tylko że większy wyświetlacz. Ja tego mało używam, głównie za granica jeżeli jest dostęp do darmowego Wifi.
Ale radzę Ci poczekać jeszcze rok z zakupem konsoli. Niech się chłopak trochę jeszcze wyrobi na kompie.
westwi78, dobrze wiedzieć.
Ogólnie jakbym dla siebie kupował to PS3, ale bardziej mnie teraz interesuje, żeby młody miał zajęcie czyli, żeby gry były na jego poziomie.
Ja rozumiem, że zabawa, zima itd ale ja mam w domu 4 latka i kupno gry czy dopuszczenie do kompa do zabawy czymś poza edytorem tekstu, gdzie usiłuje coś pisać jest niedopuszczalne :roll:
Potem się dziwimy małolatom mającym zadyszkę po 50 m biegu - gramy czasami w piłkę z takimi 16-18 latkami
Tam każdy koleś oddychający rekawami po 5 min nazywany jest właśnie "od kompa granatem oderwanym"
Ale to tylko moje zdanie, pod rozwagę.... :?
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
yoschua, za Wii przemawia tak naprawdę tylko cena i gry sterowane ruchem, czyli możliwość angażowania wysiłku fizycznego w grę. Jednakże, jeśli cena nie gra roli to i ta druga przewaga niewiele znaczy, gdyż już niedługo również PS3 będzie miało kontrolery sterowane ruchem (trwają już testy). Ja mam PS3 i jej funkcjonalność poza grami jest naprawdę ogromna - internet, filmy, świetny album do zdjęć, a do tego często dochodzą nowe aktualizacje przynoszące nowe funkcjonalności - na przykład od tego tygodnia możliwość oglądania AXN via PS3
pleban, Twoja opinia jest trochę zbyt uogólniająca moim skromnym zdaniem. Sam gram odkąd tylko pamiętam, ale sporty też uprawiałem i uprawiam i nieskromnie uważam, że moja sprawność jest poza przeciętną - po prostu we wszystkim trzeba mieć umiar!
Moim zdaniem w tej chwili to jest max interaktywnej rozrywki polaczonej z rozwojem dziecka! Sam sie w to wciagnalem.
Nastawienie Sony wobec polskiego klienta naprawde zaczyna zaslugiwac na uznanie. Praktycznie wszystko co jest wydawane przez Sony jest spolszczane :!: MS dalej polski rynek ma gdzies... :?
Ogolnie Sony stara sie zmierzac w kierunku interaktywnej rodzinnej rozrywki.
PS. Jakby co moge pomoc z dobrymi cenami na sprzet.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Co kupić 3 latkowi (chłopakowi) pod choinkę ?
Nintendo Wii, Playstation 3 czy XBox 360 czy może jeszcze coś innego ?
Mój Bartek ma 3 latka (1 października) i razem gramy w NFSa Undecover.Sam raczej tylko przyspiesza i wciska turbo a ja w lewo i prawo )Po za tym umie sobie pomalować auto łącznie z wybraniem takich elementów jak zderzak, koła, itp.
Natomiast lubi grać w Auta (Cars) i zupełnie sam kieruję autem.
My mam xboxa, i nie wiem czy sama sprzęt ma jakiekolwiek znaczenia dla Twojego syna co za konsola ? Wybierz sam a mały jak mu dobierzesz grę do zainteresowań będzie szczęśliwy
Mój 4,5-latek gra w Cars, Project Gotham Racing 4, Lego: Star Wars, Lego: Indiana Jones, Lego: Batman. Pierwsze trzy na xbox360, a dwie ostatnie na PSP. Ogólnie radzi sobie całkiem nieźle, ale czasami wymaga pomocy, bo nie ze wszystkim sobie radzi. Wydaje mi się, że na konsole nie ma zbyt dużo gier dla małych dzieci. Trafiają się pojedyncze wyjątki, ale generalnie 99% gier jest dla dużo starszych odbiorców.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Zauważyłem właśnie, że nie ma za dużo gier dla małych dzieci, co troszke martwi mnie.
Tak arci9, to prawda, że młodemu Jaśkowi będzie wszystko jedno jaka konsola, ale tatuś (znaczy ja) musi coś wybrać.
Dzięki Purchawie wybieram PS3.
Uzasadnienie: Wyjście HDTV, dużo spolszczonych wersji gier, mam PSP.
Mam dodatkowe pytanie:
Czy są różne wersje PS3 i która jest najnowsza ? Pytam, żeby się nie naciąć.
I jeszcze jak to jest z dyskiem w tej konsoli. Kupować z dużym, czy cokolwiek, bo mozna sobie wstawić samemu dysk ? Pytam bo już kiedyś kupiliśmy z ojcem nagrywarke dvd z dyskiem i po wymianie okazało się, że trzeba mieć specjalną płytę DVD, żeby odpowiednio ten dysk zaformatować.
Najnowsza to PS3 typu slim. Mniejsze wymiary, mniejszy zasilacz, jak dobrze pamiętam to wbudowany. Mniejszy hałas. Mniejsze zużycie energii. 50% porownujac do starych ps3. Od wersji z dual shockiem 3 zasilacz jest 280W, a slim ma 250W. Procesor PS3 ciągnie ok. 110W, PS3 ok. 73 W.
Materiały z których jest wykonana wyglądają "mniej elegancko" niż w wersji dużej. Kupić z dyskiem. Zresztą SLIM'ów chyba bez nie sprzedają. Jak chcesz mieć duży dysk to kup 250tkę, około 100zł droższa. Zresztą tańsza wersja ze 120tką, to też nie mało miejsca (porównując do pierwszych dysków w PS3 to bardzo dużo). Jak bedziesz chciał sam zmienić, to musisz kupić 2,5 jak w laptopie, a cenowo raczej nie będzie się opłacało samemu.
Komentarz