Zamieszczone przez yoschua
SONY PLAYSTATION 2
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez yoschuaUzasadnienie: Wyjście HDTV, dużo spolszczonych wersji gier, mam PSP.
dużo polskich gier
Swojego xboxa zakupiłem używanego i były wgrane gierki z netu.Same demówki, ale można pograć w froga , pacmana i kilka innych prostych gierek z których dzieciak się cieszy,Podejrzewam że na PS też istnieją na necie takie wersje
Komentarz
-
-
Matko Boska :roll:
A ja kupiłem moim dzieciom (~3 i 5 lat) koparkę i świecącego żółwia. :shock:
Trzymam ich z dala od kompa (czasem coś malujemy) i daleko od TV. Konsoli nie mam.
Dużo czytamy, rysujemy, chodzimy na spacery....
Chyba jakiś p...bany jestem :lol: :lol: :lol:Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
Komentarz
-
-
Purchawa, tu masz stronke jak chcesz kupic live czy punkty na xbox http://www.keye.pl/site/item/id/25
i o dziwo 24h
wystarczy tylko chciec szukajka nie gryzie...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Golfista, i my też chodzimy na spacery, czytamy książeczki, bawimy się kolejką i torem samochodowym.
Mamy też rower (nie jeden), kilka wywrotek i innych.
Jasiek chodzi tez do przedszkola (jako dwulatek, znaleźliśmy takowe).
Ja nigdy nie powiedziałem, że Jasiek będzie tylko siedział przed tv. Zresztą tv jako takie go nie interesuje, bardzo ciężko go jakąś bajką zainteresować co w sumie dobrze.
To przypadek był, że żona kupując ciuchy w sklepie przyniosła ulotkę z adresem strony internetowej gdzie są gry (www.ciufcia.pl) dla takich jak on. Szokiem było, jak po pokazaniu mu co ma zrobić z kulkami (powrzucać odpowiednie kolory kulek do odpowiedich pojemników) On to powtórzył ot tak, a potem jeszcze kilkanaście razy. A potem zaczoł kombinować co będzie jak wrzuci zły kolor do złego pudełka. Nikt go nie uczył jak trzymać myszke, jak pzyciskać guziki i że trzeba patrzeć na ekran, a nie na myszke.
Konsole chce kupić, raz żeby mieć dla siebie, dwa dla dzieci jako urządzenie na którym od czasu do czasu będziemy grać. Głównie zespołowo.
Ja osobiście nie gram i nie posiadam gier stąd chce mieć osobne urządzenie przeznaczone jedynie do tego celu. Myślę że PS3 będzie odpowiednie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDKPurchawa, tu masz stronke jak chcesz kupic live czy punkty na xbox http://www.keye.pl/site/item/id/25
i o dziwo 24h
Dlaczego ja, wedlug MS bedac Polakiem musze szukac jakis dziwnych stron, ktore niczego mi nie gwarantuja i czekac 24h, zamiast moc kupic to od razu placac polska karta kredytowa?
Tu nie chodzi o to, ze ja nie wiem jak kupic zdrapke MS z punktami, tu chodzi tylko i wylacznie o zasade godnego traktowania mnie jako klienta, ktory w ciagu roku na elektroniczna rozrywke przeznacza niemale pieniadze... :evil:
Dopuki MS tego nie zrozumie, moje zlotowki beda ladowaly w kieszeni SONY. :szeroki_usmiech
I tym akcentem chcialbym naprawde zakonczyc te przepychanki konsolowe, bo tak jak mowilem cena i hardware to jeszcze nie wszystko.
Zaczynalem bawic sie konsolami ponad 20 lat temu i przez ten czas przerobilem wiekszosc z nich, dostepnych przez te lata na rynku i nikt mnie do niczego nie musi przekonywac.
Zamieszczone przez yoschuaMyślę że PS3 będzie odpowiednie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GolfistaTrzymam ich z dala od kompa"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez GolfistaTrzymam ich z dala od kompa
Tak, że kontakt mają.
Po prostu chciałbym (takie marzenie - patrząc na dzieci innych rodziców), żeby komputer był czymś jak buty, samochód, papier toaletowy - po prostu narzędziem. Do pracy, znalezienia informacji, czasem zabawy.
Chcę wykształcić w dzieciach priorytety, że książka, spacer, spędzanie czasu z rodzicami jest na wyższym miejscu niż nowa gra od kumpla, którą dziecko MUSI pograć.
Chce im (dzieciom) poświecić maksimum mojego czasu - jak najdalej trzymając ich od wszystkiego co im ten czas zabierze (negatywnie).
Nie martw się jeszcze zdążą pograć, poprogramowac.
Zresztą nie sądzę aby kilku latek miał problem z włączeniem gry na konsoli.
Mój syn (2.8) bez problemu potrafi włączyć DVD, wyjąc płytę, wsadzić następną i odpalić na pilocie bajkę - dlatego, ze mu pokazałem.
I wolę, żeby córka rysowała jak najdłużej kredkami i farbami a potem myszką.
Nie zabraniamy oczywiście kontaktu dzieciom z komputerem - jeżeli któreś chce coś zobaczyć (córka kocha wulkany), syn kocha drifting (filmiki) to pokazujemy im. Sadzamy ich pokazujemy jak się rusza myszką.
Mam tez konsolę DJ do skraczowania
ale to wszytko są dodatki.
Nie chciałbym, żebyście mnie odebrali jak jakiegoś p...tego ortodoksa czy jakoś tak.
Chodzi mi tylko, że w młodym wieku często zostawiamy dzieciom takie zapchaj-czaso-dziury w stylu pobaw sie kompem, pograj sobie na konsoli.
I dziecko potem nie wie jak pasjonująca może być książka.
jak bardzo rozwija wyobraźnię.Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GolfistaNie chciałbym, żebyście mnie odebrali jak jakiegoś p...tego ortodoksa
Zamieszczone przez GolfistaChodzi mi tylko, że w młodym wieku często zostawiamy dzieciom takie zapchaj-czaso-dziury w stylu pobaw sie kompem, pograj sobie na konsoli."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Purchawamusze szukac jakis dziwnych stron, ktore niczego mi nie gwarantuja i czekac 24h, zamiast moc kupic to od razu placac polska karta kredytowa?
P.S. Żeby nie było, że jestem fanbojem X-a . Mam też PSP i bardzo sobie chwalę.
Komentarz
-
_tm_, dokladnie to poprostu kwestia priorytetow
jak z naszymi skodzinami jeden powie skoda inny honda itd
ja wlasnie 10.11.09 kupilem xbox 360, taka specjalna edycja , spokojnie moglem za te pieniadze kupic ps3 slim ale wybralem x360 bo mi lepiej pasuje in tyle jak z moja rs bo mi skoda pasi i nie mam kompleksow na tle marki...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
Komentarz
-
-
Ja też przymierzam się do kupna xbox'a 360 tylko że nie wiem który model wybrać. Może podpowiecie coś?Zastanawiam się nad premium albo elite.Chcąc premium podajże nie we wszystkich jest kabel hdmi, a jeśli jest to znajomy mi mówił że warto kupić lepszy dla lepszego obrazu :roll: Jak to jest z przeróbką? Czy jest to dobre czy nie? Wiadomo gry nie są za tanie, ale też nie będzie sie dziennie kupowało nowych, także ori można kupić
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Arti_r1Ja też przymierzam się do kupna xbox'a 360 tylko że nie wiem który model wybrać. Może podpowiecie coś?Zastanawiam się nad premium albo elite.Chcąc premium podajże nie we wszystkich jest kabel hdmi, a jeśli jest to znajomy mi mówił że warto kupić lepszy dla lepszego obrazu :roll: Jak to jest z przeróbką? Czy jest to dobre czy nie? Wiadomo gry nie są za tanie, ale też nie będzie sie dziennie kupowało nowych, także ori można kupić
Komentarz
-
Zamieszczone przez Arti_r1Chcąc premium podajże nie we wszystkich jest kabel hdmi, a jeśli jest to znajomy mi mówił że warto kupić lepszy dla lepszego obrazuZamieszczone przez _tm_Kwestia kabla HDMI jest IMHO drugorzędna
Natomiast jeśli myślisz o podłączeniu sprzętu do amplitunera (Dolby Digital) to musisz mieć ampa z wejściem HDMI inaczej po podłączeniu bezpośrednio do TV kablem hdmi nie ma innego cyfrowego wyjscia audio.
Jest wyjście SPDIF ale dostępne jest tylko gdy używasz oryginalnej przejściówki i kabla Component.
Czyli jeśli uzyjesz hdmi to już nie możesz użyć SPDIF.
hmm, nie wiem czy jest to czytelne co napisałem ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDKjak z naszymi skodzinami jeden powie skoda inny honda itd
ja wlasnie 10.11.09 kupilem xbox 360, taka specjalna edycja , spokojnie moglem za te pieniadze kupic ps3 slim ale wybralem x360 bo mi lepiej pasuje in tyle jak z moja rs bo mi skoda pasi i nie mam kompleksow na tle marki
Xbox w polsce to nie jest Skoda. To jest Skoda, ktora mozesz jezdzic tylko po miescie, bo zeby wyjechac na autostrade do innego miasta musze miec adres wujka z UK. A jak chcialbym nia pojechac zagranice, to juz wogole musze prosic obcy konsulat o obywatelstwo. Do tego nie moge jej normalnie zatankowac, tylko musze szukac w internecie specjalnych stacji paliw i czekac, ze moze w ciagu 24h przysla do mnie cysterne. :P Rozumiesz? :szeroki_usmiech
Tak jak pisalem wczesniej mam obie konsole i z punktu widzenia gier niczym sie nie roznia. Exlusive'y sa na jedna i na druga.
Jednak jezeli chodzi o multimedialne centrum rodzinnej rozrywki z dodatkowa mozliwoscia odpalania filmow BR, to w tym temacie PS3 zjada X'a, bo ten tak naprawde nic takiego nie oferuje.
I tyle, bo juz mi sie nie chce tego wiecej tlumaczyc.
Zamieszczone przez arci9Jest wyjście SPDIF ale dostępne jest tylko gdy używasz oryginalnej przejściówki i kabla Component.
Czyli jeśli uzyjesz hdmi to już nie możesz użyć SPDIF.
Ja tak mam i dziala bez problemu. Nie wiem czy teraz tez daja ta przejsciowke, bo dawali ja tylko do Elite, a ja kupolowalem ja z 2 lata temu."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaW Elite jest dodatkowo przejsciowka z samym optykiem. Do tego jest odpowiednio ciensza, tak ze mozna jednoczesnie podlaczyc i przejsciowke i kabel hdmi.
Ja tak mam i dziala bez problemu. Nie wiem czy teraz tez daja ta przejsciowke, bo dawali ja tylko do Elite, a ja kupolowalem ja z 2 lata temu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaMieszkasz w Danii, wiec pewnie wogole nie rozumiesz problemu o ktorym ja pisze...
Xbox w polsce to nie jest Skoda. To jest Skoda, ktora mozesz jezdzic tylko po miescie, bo zeby wyjechac na autostrade do innego miasta musze miec adres wujka z UK. A jak chcialbym nia pojechac zagranice, to juz wogole musze prosic obcy konsulat o obywatelstwo. Do tego nie moge jej normalnie zatankowac, tylko musze szukac w internecie specjalnych stacji paliw i czekac, ze moze w ciagu 24h przysla do mnie cysterne. :P Rozumiesz? :szeroki_usmiech
Tak jak pisalem wczesniej mam obie konsole i z punktu widzenia gier niczym sie nie roznia. Exlusive'y sa na jedna i na druga.
Jednak jezeli chodzi o multimedialne centrum rodzinnej rozrywki z dodatkowa mozliwoscia odpalania filmow BR, to w tym temacie PS3 zjada X'a, bo ten tak naprawde nic takiego nie oferuje.
I tyle, bo juz mi sie nie chce tego wiecej tlumaczyc.
PS3 dla mnie to nie tylko konsola do gier (choć tu się sprawdza znakomicie + dostęp do wielu gier (w tym demówek) ściągalnych on-line) ale multimedialny kombajn- płyty audio, mp3, DVD, BR, zarządzanie albumami prywatnych zdjęć, filmów oraz oraz z czego często korzystam - odtwarzanie ad-hoc różnych plików multimedialnych z pen drive'a wpinanego w USB
No i nie grozi RROD (red ring of death) jak w X360 (ponoć obecnie sprzedawane nowe wersje są pozbawione tego feleru)Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Purchawa, . Do tego nie moge jej normalnie zatankowac, tylko musze szukac w internecie specjalnych stacji paliw i czekac, ze moze w ciagu 24h przysla do mnie cysterne. Rozumiesz?
nie moze w ciagu 24h tylko dzialajaca cala dobe strona
a po drugie wole cyterne jesli sprzedaje paliwo za polowe ceny
sam osobiscie czekam z kupnem zdrapki jak pojade na swieta do PL
moge zaplacic karta za Live tak jak Ci za tym teskno, ale nie bede przeplacal ponad dwukrotnie, wiedz jak widzisz ta autostrada jest platna a cena za przejazd jest zbujecka :diabelski_usmiech...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrekDKa po drugie wole cyterne jesli sprzedaje paliwo za polowe ceny
Zamieszczone przez PiotrekDKmoge zaplacic karta za Live tak jak Ci za tym teskno, ale nie bede przeplacal ponad dwukrotnie, wiedz jak widzisz ta autostrada jest platna a cena za przejazd jest zbujecka"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
co do PS to sie nie wypowiadam bo nie mam
jakos razi mnie ta firma...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
Komentarz
-
Komentarz