spoko spoko :P narazie zbieram chętnych heh. Firma powiedziała że dobrze by było uzbierać tych 10-15 :wink:
A co do Twojego napisu Daniel i Asia to albo to albo to Ewentualnie jeszcze dopytam :wink:
Puszczam temat tutaj, ale jeśli powinien być gdzieś indziej to proszę o przeniesienie.
Jeśli jest taka możliwość to może podwiesić temat albo co, żeby po chwili nie znikł.
Pewnie typ jak to przeczyta to się tu już nie pokaże, ale info o nim pozostanie.
Właściwa treść poniżej.
Niestety zmuszony jestem opisać poniżej przykrą sytuację z autorem tematu w roli głównej.
Nie chcę na razie pisać, że zostałem oszukany, bo sprawa się jeszcze nie zakończyła, ale od dłuższego czasu nic się nie dzieje i jest brak kontaktu, co mnie najbardziej chyba irytuje.
A więc moje historia przedstawia się następująco. 24 czerwca (środa) wpłaciłem koledze kaskę (komplet lamp tył O1FL + listwy żarówek + kierunki na błotniki RS dymione + kurier). Podczas rozmowy dowiedziałem się, że paczka wyjdzie w piątek. OK, w takim razie podałem adres wysyłki do domu gdzie od poniedziałku przebywałem na urlopie (super bo odrazu sobie zmienię). Poniedziałek minął, a kuriera nie było. Wtorek tak samo. Zadzwoniłem, ale nie odbierał. Tego samego dnia lub następnego dostałem wiadomość, że paczka wyszła napewno tele, że wysłał pocztą. Rozczarowany, ale z nadzieją, że może przed końcem tygodnia dojdzie czekam dalej. Tydzień minął i nic. Koniec urlopu (tylko tydzień), powrót do pracy i podczas wizyty w firmie listonosz pytam ile może iść zwykła paczka, ten, że 2 do 3 tygodni max. Słabo, ale czekam. 2 tyg mijają i nic. Piszę smsa lub PW. W odpowiedzi, że jest teraz na wakacjach nad morzem i żeby poczekać do 22 aż wróci i jak do tego czasu paczka nie dojdzie to pójdzie na pocztę z reklamacją i jak coś to wyśle mi drugą paczkę bo przecież to tylko 250 zeta i on nie chce mnie wyrolować. OK czekam dalej. 22 mija i nic. Piszę więc sms i PW żeby poszedł na pocztę wyjaśnić sprawę, bo dowiedziałem się że 2 tyg to max na zwykłą paczkę (nawet przez całą Polskę). No i od tego momentu nie ma z kolegą Pawulon_rs kontaktu. SMSy pozostają bez odpowiedzi, telefon chyba wyłączony bo włącza się chyba sekretarka odrazu. PW odbiera, bo u mnie przeskakują do skrzynki 'wysłane'. Nawet w profilu ma, że ostatnio na forum był -
Tak więc na chwilę obecną mam zamrożone 270 zł (łącznie z przesyłką) i coraz bardziej jestem przekonany, że kasa już przepadła.
W związku z powyższym ostrzegam przed zakupami u tego Pana!!!
Jeśli sprawa się wyjaśni (nadzieja jeszcze jest) oczywiście poinformuję, ale do tego czasu radzę kolegę Pawulon_rs omijać.
PS. Proszę o kontakt osoby, które miały jakiekolwiek problemy z kolegą Pawulon_rs lub które mogą pomóc w namierzeniu typa.
Update 7-09-2009.
Powyższy wierszyk napisałem 5-08-2009, celem zamieszczenie w temacie założonym przez niego -> kopia ze strony Google, ale forum padło.
Jak pisałem pierwszy telefon, jaki mi osobiście przesłał 502898018, zamilkł właśnie też jakoś koło tej daty lub chwilę wcześniej. Drugi numer jaki znalazłem za pośrednictwem kopi stron, 519607125, jest aktywny. Za pierwszym razem udało mi się do niego dodzwonić, pytam o co chodzi, a on sorki, był na szkoleniach potem wakacjach, i że teraz nadrabia zaległości. Poprosiłem żeby od razu wysłał mi numer listu/nadania. On – ok. Na drugi dzień pisze co jest bo nic nie dostałem. On napisał, że wczoraj nie zdążył i wyśle na pewno dziś. I do dnia dzisiejszego nie mam nic. Telefony przestał odbierać, a jak dzwonię z innego też nie odbiera i czasami jak dziecko napisze „Z kim mam przyjemność” i na tym się urywa.
Pisałem mu oczywiście już, że jak ma problem z wysłaniem zamówionych rzeczy to niech zwróci mi kasę. Oczywiście brak odzewu.
Tak więc tym razem już z czystym sumieniem radzę kolesia omijać, a jak ktoś pomoże mi zdobyć jakieś cenne informacje o Pawulon_rs będę niezmiernie wdzięczny. Sprawy typowi nie daruję i jestem na etapie zbierania materiału dowodowego. Niestety jak wiemy baza forum jest z marca, a mnie wtedy jeszcze tu nie było, więc nie mam też skrzynki PW (spory problem, ale mam nadzieję, że uda się ostatecznie odzyskać wszystkie dane).
Ja również zamówiłem u niego mechanizm podnośnika szyby - lewy. Mechanizm przyszedł dość szybko tylko jak się okazało - prawy. Oczywiście napisałem PW, miał wysłać właściwy, ale się już nie doczekałem. Po jakimś czasie (ok 2 tyg) zrezygnowałem i kupiłem gdzie indziej.
Oszustem gościa nie nazwę, ale nie lubie z takimi osobami nic załatwiać, bo zawsze są jakieś problemy, więc nie polecam.
Sprzedawał sporo rzeczy. To co zapamiętało google mam już na dysku. Kilka osób z którymi się porozumiałem, które kupowały przede mną (drobne rzeczy) otrzymały je.
Tak więc na chwilę obecną nie wiem o innych oszukanych, ale może dzięki temu tematowi się ujawnią.
[ Dodano: Pon 07 Wrz, 09 21:28 ]
A może kolega Piotr [Pawulon_rs] się odważy i wyjaśni nam publicznie powyższą sprawę.
Skoro robili przelewy to może prościej po adresie ?? Znaczy znaleźć kogoś kto blisko mieszka i poprosić aby podjechał i zapytał osobiście co się dzieje - Wydaje mi się że będzie to dużo skuteczniejsza metoda niż szukanie po sieci (i informowanie go meil'ami o problemie)
mamaj12, a powiadomiłeś odpowiednie władze ? napisz ostatniego meila gdzie podasz ostateczny termin dostarczenia do ciebie towaru albo zwrot kasy w innym przypadku zgłaszasz to na policję.
Ja bralem od niego tempomat. I wszystko poszlo w miare ok, bo odbieralem osoboscie.Zdarzalo sie tez parę razy że kom nie odbieral:/ I zamiast sprzedac mi tempomat orginalny o jakim rozmawialismy sprzedal chyba jakis zamiennik.Ale naszczęście dziala.
Zamieszczone przez mamaj12
A może kolega Piotr [Pawulon_rs] się odważy i wyjaśni nam publicznie powyższą sprawę.
Kolega Piotr czy Pawel?? Mnie sie przedstawil jako Pawel heh
Thundi, do przelewu podał mi jedynie nazwisko Wójcik i numer konta. loru, mam już wszystko co potrzebne do złożenia odpowiedniego zawiadomienia. Na komisariat wybieram się w poniedziałek. Dziś jednocześnie wysyłam info o tym fakcie do sprawcy zamieszania. We will see. Arti_r1, mi się nie przedstawiał, a imię znalazłem na forum -> klik RALF, kwota 250 zeta - ma znaczenie przy kradzieży (wykroczenie/przestępstwo), przy oszustwie już nie (zawsze jest to przestępstwo). A przestępstwo, jak wiemy, ścigane jest z urzędu.
jak masz 270 zł to idź na policje bo przekroczyło próg 250 zł a tu już nie ma niskiej szkodliwości czynu
W takim przypadku nie ma znaczenia kwota bo to nie kradzież (tu ma znaczenie czy mniej niż 250 (wykroczenie) czy więcej (przestępstwo) tylko oszustwo i to nawet 5 złotych może być.
A szkodliwość społeczna to jeszcze co innego.
[edit]
o widzę że mamaj to samo napisał...teraz się wyświetliło
Thundi, do przelewu podał mi jedynie nazwisko Wójcik
.
Dziwny zbieg okoliczności.tak ma na nazwisko Speedy i też jest z Katowic.
Jeśli bedzie trzeba,to znajdę w archiwum numer konta do porównania.Na pewno było w PKO BP.
Hmm mnie tempomatu napewno speedy nie sprzedawał heh. Bo widziałem go parę razy osobiście. A jak wypytywałem pawulona czy ma coś wspólnego z speedy to powiedział że nie. Więc dziwna sprawa
JanuszSz, jeśli możesz to podeślij mi ten numer na PW, chętnie porównam z tym co mam.
A tymczasem mogę chyba już to jakby potwierdzić, bo otrzymałem wiadomość od jednego z naszych kolegów i na podstawie numeru konta, na które dokonywane były wpłaty (moja dla Pawulon_rs, kolega dla Speedy), że Speedy i Pawulon_rs to ta sama osoba..
Świat bez Speedy-ego byłby zbyt smutny i bez sensu, chłopak dobrze wydaje Nasze pieniądze, zajął się klonowaniem ludzi, i zobaczcie, Nas oszczędził, na razie robi doświadczenia na Sobie.
Jest już w przynajmniej trzech postaciach: :lol:
Speedy = Pawulon_rs = MaGiKuSeQ
Medal mu dać a nie oczerniać chłopaka :szeroki_usmiech
No więc tak, jestem po rozmowie z MaGiKuSeQ=Speedy (to równanie potwierdza sam rozmówca, Karol), że Pawulon_rs często coś od niego bierze. To, że po numerze konta trafiliśmy na Speedyego to niby, że czasami Pawulon_rs podawał jego numer konta, bo sam biorąc nie płacił mu za towar.
Tak więc na chwilę obecną wykreślam Pawulon_rs w równania w moim poście wyżej.
Speedy powiedział, że to jego dość dobry kolega i moją sprawę doprowadzi do końca, w tą lub tamtą stronę, zgodnie z ultimatum wysłanym Pawulonowi.
W rozmowie powiedział również, że Pawulon_rs ponownie zmienił numer. Po ok 15 min oddzwonił do mnie z informacją, że rozmawiał z nim i Pawulon ma się dziś do mnie odezwać.
Czekam więc na kontakt. O wszystkich nowościach będę informował na bierząco.
Komentarz