Tak, tyle że benzyna to jednak zupelnie co innego. Np w mojej Fabii 1.4 TDI firmowej też są 3 gary a naprawde przyzwoicie się jeździ.
zniżki na aparaty fotograficzne
Zwiń
X
-
zniżki na aparaty fotograficzne
wiem że taki temat już był ale chyba wcieła go czarna dziura szwabskiego servera :?
chciałbym nabyć drogą kupna nikona d60 wraz z obiektywem 18-55vr. najtańszy na allegro udało mi się znależć za 2200zł. i teraz pytanie-czy ktoś ma możliwość załatwienia takiezo zestawu taniej? :roll: będę wdzięczny za pomoc :wink:
-
-
2 setki taniej i w normalnym sklepie http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ni...55-mm-vr.bhtml...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Re: zniżki na aparaty fotograficzne
Zamieszczone przez Maru 123
chciałbym nabyć drogą kupna nikona d60 wraz z obiektywem 18-55vr.
a tu porównanie tych modeli: http://www.cyfrowe.pl/porownaj.php
Komentarz
-
-
Maru 123, http://foto.recenzja.pl/nikon_d60_czy_d3000-t-19539/ czytajmy i miejmy jeszcze większy mętlik w głowie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Deco, a d3000 jest lepszy?) i 11 punktów ostrości ułatwiająca szybkie ostrzenie w tym jeden krzyżowy.
Tu masz test tego aparatu.
Branżowy portal dla entuzjastów fotografii cyfrowej i analogowej. Nowości ze świata fotografii - recenzje, testy i wywiady. Wejdź i zapoznaj się!
A co do Nikona D90 to jest super zwłaszcza z ob. 18-200 VR tylko to wydatek bagatela 6.200 zł. A i tak później wychodzi, że aparat to tylko 20% udanego zdjęcia. Fajnie mieć super sprzęt ale lepiej mieć tańsze body i zainwestować w fajny jasny obiektyw niż super body z dupiastym obiektywem. Kupując lustrzankę tak naprawdę wchodzi się w system, który się rozszerza w miarę możliwości finansowych (kupuje obiektywy bo kitowy najczęściej jest dupiasty, lampę błyskową itp.) i z czasem wzrastania wymagań zmienia się body a obiektywy zostają.
PS. W EURO AGD Nikon D3000 + 18-55 VR jest po 1.995 zł
a w sklepach internetowych i nie tylko od 1.874 zł
Komentarz
-
-
Maru jeśli chodzi o d60 i d3000 to d3000 jest bardziej zaawansowanym aparatem bo go zastąpił. Inna sprawa, że nie upierałbym się przy Nikonie bo jeśli chodzi o klasę tego aparatu to poza nazwą Nikon z Nikona to on ma niewiele. To są najsłabsze lustrzanki Nikona i ja sam gdybym miał kupować teraz lustrzankę "budżetową" to stawiałbym na Pentaxa bo ten ma przynajmniej silnik AF w body i jest tańszy bo nie wydaje kroci na reklamę i szkło kitowe 18-55 DA ma lepsze od reszty (no poza Olimpusem) tzn. że te szkła ujdą.
Tak jak pisał pstrykacz, jak Nikon to D5000 wzwyż a najlepiej D90 ale to już kasa.
Jak poczekasz miesiąc to wyjdzie super aparacik (jak za tą kasę) Pentaxa - Pentax k-x, który ma kosztować ok 600 euro ale ten Nikon może mu buty pastować.
Nowa lustrzanka Pentax K-x to aparat dedykowany osobom rozpoczynającym spotkanie z fotografią cyfrową. Mimo reprezentowania segmentu lustrzanek amatorskich, funkcji aparatu może pozazdrościć niejeden użytkownik aparatu z wyższej półki. 12-megowa matryca CMOS, procesor PRIME II, Live View, filmy HD, stabilizacja matrycy, 4.7 kl./sek., 11-punktowy AF, to tylko niektóre z funkcji nowego aparatu.
Podstawowe funkcje:
- 12.4 efektywnych megapikseli
- matryca CMOS typu APS-C
- procesor obrazowy PRIME II
- live view z detekcją twarzy (do 16 osób)
- film HDTV 1280 x 720 pikseli, 24 klatki/sek.
- ISO 200-6400 z możliwością rozszerzenia do ISO 100-12800
- stabilizacja matrycy
- system czyszczenia matrycy (mechaniczny oraz antystatyczne powłoki SP)
- migawka 1/6000 sek., 100.000 wyzwoleń
- zdjęcia seryjne 4.7 kl./sek. (17 zdjęć JPEG, 5 zdjęć RAW)
- 11-punktowy system AF
- innowacyjne funkcje przetwarzania obrazu (krosowanie, filtry cyfrowe)
- zdjęcia HDR (łączenie 3 zdjęć w jedno o szerokiej rozpiętości tonalnej)
- 2.7-calowy LCD; 230,000 punktów
- kompensacja prześwietleń oraz kompensacja cienia (analogicznie jak w aparacie K7)
- wielokrotna ekspozycja (do 9 zdjęć)
- możliwość dodawania info o prawach autorskich
- mapowanie wypalonych pikseli
- zasilanie w postaci 4 baterii typu AA (1900 zdjęć na dwóch bateriach litowych)
- automatyczna korekta dystorsji i aberracji chromatycznej (funkcja dostępna dla obiektywów DA i DFA)
- funkcja zdjęć niestandardowych „Custom Image” (7 ustawień)
- dziesięć trybów tematycznych
- wymiary: 122.5(szer) x 91.5(wys) x 67.5(grub)mm
- waga 515g./580g.
PS. Kurcze podoba mi się ten Pentax k-x a oto link do forum pentaxa i te 100 wersji kolorystycznych Body - to jest max, tego jż chyba nikt nie przebije.
Maru ten aparacik Ci szczerze polecam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123a warto kupić tego d3000 lub d60 z kitowym obiektywem 18-55yr czy lepiej kupić samo body i do niego dokupić np. 18-125 czy 200?Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Maru 123, chcesz to swój opędzluje bo przesiadam się troche wyżej
Pieprzycie o tym VR jakby to było tak potrzebne , ja olałem obecne modele Nikona 3000 i 5000 bo ni cholery nie umywa się do D80 i jeszcze niewygodne są. A kręcenie filmów mnie nie interesuje , z chęcią udostępnie wam moją galerię gdzie żadne zdjęcie oprócz nocnych nie było robione żadnym VR.
VR jest dla alkoholików którym trzęsą się łapy :diabelski_usmiech
Ja własnie wybrałem taki zestaw : http://allegro.pl/item738793471_niko...y_sprawdz.htmlByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
GRUBEER, ale pojechałeś seriąsorki
[ Dodano: Pon 21 Wrz, 09 21:36 ]
Zamieszczone przez ZiomalJa własnie wybrałem taki zestaw : http://allegro.pl/item738...sy_sprawdz.htmlPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalD50 + 18-55 z
Toć to przepaść technologiczna jest. I nie mówię tu o kręceniu filmów, przy tym ten pentax ma kosztować ok 600 euro.
Hmmm właśnie porównałem D80 i pentaxa k-x na:
Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
i wychodzi, że D80 jest odrobine słabszy od Pentaxa k-x co przy różnicy w cenie jest dość dziwne ponieważ D80 jest prawie 2 razy droższy :|
Komentarz
-
Komentarz