Laptop

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • elpolacco
    L&K
    • 2010
    • 1372
    • Volkswagen
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Laptop

Ta.. szkolenia.

To tak jakby porownac 170KM CR do PPD. CR jest zlem, bo jest CR ?? A guzik, widze ze jezdzi i pali tak samo jak PPD
    VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

• fireman6
    Rider
    • 2009
    • 360

Laptop

Witam, ogarnia ktoś dobrze temat laptopów?
    Szukam laptopa w cenie do 2500zł, ma być w miarę uniwersalny i żeby służył trochę latek, matryca najlepiej 15,6" lub większa ale taka starczy. Oczywiście żeby można było czasem w coś nowszego zagrać jak człowieka najdzie :P Moja propozycja to Lenovo G550A-6 4gb ramu na DDR3 1066mhz, ledy, 320gb, grafika, procek Intel Core 2 Duo T6500 2x2,1 GHz ,64 bit 2MB, grafa nVidia G105M - 512MB DDR2 pamięci własnej do 1790MB w trybie HM. Czy może jakiś asus, które mają wydajną grafike ati radeona 4750 512mb, ale ramy w DDR2 i często procka amd dwu rdzeniowego o których mówią, że się bardziej grzeją, a intel jest bardziej wydajny i mniej ciepła wytwarza. Jakieś porady:P?
    Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
    Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• GreenArrow
      L&K
      • 2009
      • 1052

ASUS - K50AB-SX023A

Witam Cie ;p u góry podaje Ci model laptopa który kupił mój brat 2 miesiące temu i jest całkowicie zadowolony . Nie dość ze ładnie sie spisuje nawet przy grze Obilivion na full detalach to i nawet odpalił na niej GTA 4 ;d ale chodziło jak skoda na oparach ;d czyli cięło , szarpało :lol:

Posiada on 2 karty graficzne
      1. ATI Radeon HD 4570 z 512 mb ramu .
      2. Zintegrowana Mobility ATI Radeon HD 3200 . Jedna jest mocniejsza do prac po prostu lżejszych jak korzystanie z internetu a druga jest do gier itp.

Polecam ; ) Zakupił go w sklepie PROLINE za kwotę 2200 zł.

Link : http://www.proline.pl/sklep.php?p=ASUS+K50AB-SX023A

Komentarz

• adiwaw
        Ambiente
        • 2009
        • 167

Mam na sprzedaż Asusa X50GL szczegółową specyfikacje znajdziesz bez problemu w necie. co moge powiedzieć. 2x2.1GHz GeForce 8200 512MB, dysk 160GB, 3GB ramu. Na allegro nowe stoją za właśnie ok. 2,5 tys nowe. Ja mam rok produkcji 10.2008. chce sprzedać za 1400zł jedynym problemem jest to, że wszedzie szukałem ale nie moge znaleźć papierów. Wiem, mało wiarygodne źródło ale nie jestem żadnym paserem. Co do pytania w temacie. Ja bym odradzał lenovo z tego względu że ta ''firma'' jest mało znana i nie wiadomo jak będzie z naprawami pogwarancyjnymi i ogólnie może mieć taką ciekawą specyfikacje ale być mało wydajny. Osobiście polecam asusy, mam wielu znajomych którzy ich używają, osobiście też polecam. jak nie X50gl w tej cenie to nieco słabszego x50sl

Komentarz

• Techno200
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 782
          • Tesla

adiwaw,

jestes pewnien co napisales? Lenovo malo znana firma?? :P
          Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• GreenArrow
            L&K
            • 2009
            • 1052

Zamieszczone przez Techno200
            jestes pewnien co napisales? Lenovo malo znana firma?? :P
            z tego co ja wiem Lenovo produkuje najbardziej WYTRZYMAŁE laptopy ;d Wygladem one piekne nie sa ale wytrzymale sa ;d

Komentarz

• Thundi
              L&K
              • 2005
              • 1157

Zamieszczone przez adiwaw
              Co do pytania w temacie. Ja bym odradzał lenovo z tego względu że ta ''firma'' jest mało znana i nie wiadomo jak będzie z naprawami pogwarancyjnymi
              Hmm Lenovo współpracując z IBM i tworzy niemalże mercedesy wśród laptopów niestety cena też Mercedesowskie.
              Niektóre modele wypuszczane są pod marką Lenovo (znaczy nie mają znaczka IBM) i to również dobre laptopy choć troche gorsze od tych połączonych.

Aha tylko że niestety tak jak wszystkim i im zdarzają się wpadki w stylu T40 (rozlutowywująca się karta graficzna)

Asus zły nie jest ale ja bym stawiał raczej na Lenovo (tylko że raczej poszukał bym coś z IBM-Lenovo np: T60 używana to w okolicach 1500zł)
              O ortografie dba FF.
              Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
              http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• robertg
                Drive
                S_OCP Member
                • 2008
                • 56

Zeby usystematyzowac IMB sprzedal cala produkcje laptopow i desktopow wlasnie firmie Lenovo. To juz nie sa komputery IBM'a, ani we wspolpracy z IBM'em tylko po prostu Lenovo. Mercedesy byly za czasow IBM'a, o Lenovo nie mam zdania bo nie znam... do tej samej ligi jeszcze zaliczylbym Della.

A Asus... no coz, taka sobie firma, nie mialem za duzo do czynienia, ale ze slyszenia do najlepszych nie naleza choc cene maja faktycznie atrakcyjna. Z drugiej strony sam mam netbooka Asusa i jak narazie nie narzekam.

Zwrocilbym uwage przy kupnie laptopa na to, czy da sie go "rozebrac" bez naruszania gwarancji i rozkrecania calosci tzn. czy jest dostep do RAMu, do HDD, czy bateria jest wymienna? Moze to juz teraz oczywiste kwestie, ale jakis czasu temu sprzedawane laptopy byly jedna caloscia i padnieta bateria oznaczala naprawe w serwisie.

[ Dodano: Sro 07 Paź, 09 19:55 ]
                Zamieszczone przez Thundi
                tylko że raczej poszukał bym coś z IBM-Lenovo np: T60 używana to w okolicach 1500zł
                Fakt, to sa fajne maszyny, z tym ze nie ma raczej szans na grafike bedaca w stanie pociagnac nowe gry. T-tki byly raczej do zastosowan biznesowych niz do grania.
                OII Ambiente

Komentarz

• kjedi
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 282

mam służbowe Lenovo-tragedia. ciężki jak cholera, non stop włącza się jakieś uaktualnianie Lenovo co mnie wkurza, bo przeszkadza pracować. Mam drugiego Fujitsu-siemensa i nie widzę w różnicy na korzyść Lenovo. No i wtyczkę prądową jak zapomnę to do Lenovo-tragedia.
                  Pozdr

Komentarz

• Angel
                    Rider
                    • 2008
                    • 503
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mam asus-a X50SR z cpu t5800 duo, 3 gb ramu, 320gb hdd, grafa ATi 3470 512MB, wi fi, combo dvd, bluetooth, kamerka 1.3 mpix wbudowany mikrofon. Dlaem 3 000 i nienarzekam na niego.
                    Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• fireman6
                      Rider
                      • 2009
                      • 360

Heh widzę ile ludzi tyle opinii no ale cóż, zawsze coś się z tego wyciągnie. Dzięki wszystkim, trzeba się wybrać do komputerowego pomęczyć sprzedawce :P

Komentarz

• hsurim
                        Elegance
                        • 2006
                        • 788
                        • Kia
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Poszukaj takiego tematu, lub załóż własny - na 100% fachowa porada
                        Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• mecholl
                          L&K
                          • 2008
                          • 1006

Żeby bardziej namieszać to i ja dorzucę swoje pięć groszy.
                          Ja śmigam na HP Pavilion dv6000 i jestem bardzo zadowolony, więc może coś z HP.
                          Udanych zakupów. Pozdrawiam
                          Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• g_rego_r
                            Rider
                            • 2008
                            • 496

Miałem już laptoki różnych firm i prawda jest taka:
                            co byś nie kupił będziesz zadowolony pod warunkiem że trafisz na udany egzemplarz który spełni Twoje oczekiwania :szeroki_usmiech

Komentarz

• DOBI
                              Drive
                              • 2008
                              • 95

JA MAM ASUSA F3S i jest oki ale nastepnego bede szukał z jasniejsza matryca bo ta jest ciemna (mój telefon swieci lepiej na podswietleniu 60%) tylko taki minus

priorytet przy zakupie jasność i czisza.....
                              narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

• Qulek
                                RS
                                • 2005
                                • 1630
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez adiwaw
                                a bym odradzał lenovo z tego względu że ta ''firma'' jest mało znana i nie wiadomo jak będzie z naprawami pogwarancyjnymi i ogólnie może mieć taką ciekawą specyfikacje ale być mało wydajny
                                :lol: :lol: :lol: popłakałem się ze śmiechu...

Zamieszczone przez robert.dg
                                z tego co ja wiem Lenovo produkuje najbardziej WYTRZYMAŁE laptopy ;d Wygladem one piekne nie sa ale wytrzymale sa ;d
                                IMO wykonanie pozostawia wiele do życzenia.. jakość to już nie to samo co IBM bez lenovo :wink:

Osobiście miałem już Fujitsu-Siemensa (padła płyta główna po tygpodniu), a od roku uzywam Asusa M51Sn i jestem zadowolony. Chociaż już raz był na serwisie bo osłony zawiasów się zepsuły 9podobno wada fabryczna tego modelu). Za 2,5k szukałbym albo czegoś w Asusie albo w Toshibie jesli chodzi o nowe kompy. Używka to jakiś DELL oprócz tych wyżej wymienionych.

Jakoś do HP nie mam ostatnio przekonania jesli chodzi o lapy.

Aaaa i wg. mnie cenna uwaga : kup coś na procesorze Intela bo IMO AMD w lapie za bardzo się grzeje i słabo się sprawdza.
                                BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• fireman6
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 360

Dzięki za linka i innym za rady. A tu odnośnie procka jak porównywali to AMD do Intela jest mniej wydajny o 10% to aż tak źle nie jest, słyszałem o grzaniu się tych procków, ale trzeba coś wybrać tańszy z lepszą grafiką czy droższy z intelem i gorszą grafiką. Taki test tego amd czytałem, że to trochę niedocenianie procesory i aż takie złe nie są :P

Komentarz

• Lashlo
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1455

Dziwne,ze nikt nie wspomnial o Toshibie :-)))
                                    Ja katuje juz 3 laptop tej firmy (pierwszy dalej dziala u znajomego), czesto na dworzu (jestem geodeta) i musze przyznac,ze sprawdza sie SUPER.
                                    fireman6, rozwaz opcje rowniej tej firmy.
                                    Pozdrawiam
                                    Lashlo

Komentarz

• wilq
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 62

Witajcie, pomecze Was i ja :twisted:
                                      Rowniez polece Toshibe ale i Acera... pracuje w serwisie Acer i moje zdanie o tej marce nie jest takie zle :diabelski_usmiech
                                      Tak jak wszedzie i w laptopach mozna trafic "slaby" model. Calkiem ciekawa propozycja od Acera jest linia Timeline, sa cienkie, dlugo pracuja na baterii, narazie malo awaryjne.
                                      Rowniez moge polecic modele Aspire 5536 na AMD i 5736 na Intelu oba z DDR2 albo Aspire 5738 i 5739 oba na Intelu z DDR3. Wszystkie maja matryce 15.6" i numeryczna klawiature co jak dla mnie sie przydaje.

Niezaleznie jakiego lapsa kupisz to polecam aktualizacje biosu do najnowszego. Nie wazne czy to Toshiba, Asus czy Acer poprawki wprowadzane w nowszych biosach poprawiaja ewentualne usterki sprzetu.

Pozdrawiam Mariusz
                                      sorki za brak polskich liter

Komentarz

• daneczek76
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 3642
                                        • Toyota

Zamieszczone przez Thundi
                                        Hmm Lenovo współpracując z IBM i tworzy niemalże mercedesy wśród laptopów niestety cena też Mercedesowskie.
                                        Nie współpracuje tylko IBM sprzedał całą tą gałąź produkcji firmie Lanevo.

Co do marek pod względem niezawodności : 1. lanevo/ibm 2. Dell 3.Compaq i niektóre modele HP potem toshiba i marki bardziej domowe jak Asus , FS czy Acer

Oczywiscie najbardziej znana i wytrzymała serja IBM to serja T naprzykład T 42 gdzie ceny uzywanych to średnio 1000 zł

[ Dodano: Pon 12 Paź, 09 13:23 ]
                                        Zamieszczone przez fireman6
                                        słyszałem o grzaniu się tych procków, ale trzeba coś wybrać tańszy z lepszą grafiką czy droższy z intelem i gorszą grafiką. Taki test tego amd czytałem, że to trochę niedocenianie procesory i aż takie złe nie są
                                        O grzniu sie procesorów AMD to juz historia a nawet prehistoria. Osobiscie jeśli chodzi o awaryjność najwięcej laptopów jakich trafia do mnie do naprawy to pod względem awaryjności 1. Acer 2. Asus i Aristo w małych ilosciach Toshiba, hp i FS ,a IBM i Dell z Compaqiem to rzadkość.
                                        Zresztą Asusu pod względem Płyt głównych do PC też się bardzo pogorszył, duża awaryność płyt niedługo doruwna ECS- owi i Asrock-owi. A najbardziej denerwują mnie wersje BIosu w Asusie gdzie większość ich to wersje beta.
                                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• fireman6
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 360

Heh to ładnie mi namieszaliście to teraz krótką piłkę walnę Asus K50AB athlon x2 64, 4gb ramu, radeon 4570 512mb za 2-2,2k zł będzie to dobra opcja?

Komentarz

• Qulek
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 1630
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez daneczek76
                                            O grzniu sie procesorów AMD to juz historia a nawet prehistoria.
                                            Roczny HP odtwarzający film w subeditcie po 2h jest tak gorący że touchpada nie da się dotknąć.. Dopiero wykminiona przez kolege podstawka daje rade na tyle że na komputerze da się pracować. Oczywiście serwis twierdzi że TTTM i tyle. Oczywiście proc AMD. Mój Asus pracuje często nawet 12h na dobe odtwarzając filmy, upalając w LFS-a i ogólnie po tym czasie nie nagrzewa się w 1/8 jak w/w HP.

Było O1 jest O3

Komentarz

• daneczek76
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 3642
                                              • Toyota

Qulek, duzo jest zalezne od sterowników zarzadzania energią sposobu rozwiązania chłodzenia w obudowie laptopa itd ja osobiście miałem Asusa na intelu dwurdzeniowym modelu niestety niepamietam i była identyczna sytuacja dotknąć sie go niedało. Ponowne rozebranie danie nowej pasty termoprzewodzącej na procesor i ułozenie taśmy jednej inaczej niż była spowodowało zejście temperatury o 4 stopnie.

Oczywiście nie mowie tu o przypadkach i takich naprawde duzo trafia domnie jak ludzie trzymają laptopa w łózku na kołderce , a potem lamęt że coś sie przgrzało itd.
                                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Qulek
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 1630
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez daneczek76
                                                jak ludzie trzymają laptopa w łózku na kołderce
                                                to aż boli.. bez kitu

Było O1 jest O3

Komentarz

• Hanz2k
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 522

Samsung r522 z serii FS. Mają oddzielną kartę graficzną i naprawdę fajnie chodzą.
                                                  Hanz2k
                                                  1,8 T by MT
                                                  :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

Pracuję...