Auto zabytkowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • areek85
    Drive
    • 2010
    • 42

Auto zabytkowe

Witam
    Mam taki problem w octavi 1.9TDI ASV 110KM. Po odpaleniu zimnego silnika lub letniego jak przegazuję go trochę i puszczę gaz silnik gwałtownie zejdzie z obrotów i zgaśnie. Odpalić uda się go dopiero po wciśnięciu gazu w podłogę, ale też nie za pierwszym razem. Mało tego, silnik odpala jak by na 2 lub 3 cylindry... strasznie wolno wchodzi na obroty mimo wciśniętego gazu ( czasem ok 30sek o 2000obr. i strasznie przy tym kopci).

Spotkał się już ktoś z podobnym przypadkiem?
  • toocool
    Rider
    • 2008
    • 303
    • Octavia IV combi (NX5)

Auto zabytkowe

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem z użytkowania / kupna auta na żółtych tablicach?

Udało mi się ustalić, że przegląd robi się tylko jeden na zawsze, a OC nie wymaga ciągłości.
    Czy ktoś może udzielić kilku rad na co zwrócić uwagę przy załatwianiu tego, ewentualnie jakie są ceny OC...

Czy auto na żółtych tablicach można kupić i ma ono cały czas status zabytkowego?
    Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

• skodovkaand
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 245

pogadaj z chlopakami z tego forum http://www.skodafans.fora.pl/ mają troche odrestaurowanych zabytkow

Komentarz

• rss
        L&K
        • 2009
        • 1098

jesli pojazd ma juz zolta blache to nie musisz juz robic przegladu.
        w dowodzie jest 'bezterminowo' i przy przerejestrowaniu obowiazuje to nadal.
        wraz z dowodem otrzymujesz 'potwierdzenie wpisania do rejestru zabytkow' + opinie rzeczoznawcy i zdjecia.

uzytkowanie w zasadzie bez problemow (mozesz placic OC tylko za okres uzytkowania np 1 miesiac), problemmem moze byc wyjazd za granice (podobno trzeba miec jakas zgode na wywoz 'dobra kultury' ).
        kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

Pracuję...