Jak przechowujecie opony ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomdab44
    Classic
    • 2010
    • 17

japońskie?
  • Maciejs
    Drive
    • 2009
    • 70

Witam !!! Pytanie do forumowiczów: Jak przechowujecie swoje oponki letnie bez felg??? Na płasko położone jeden na drugim czy pionowo ???. Z felgami prosta sprawa stojak + spuszcznie odrobinę powietrza ale bez to problem aby nie zniekształcić opony. Mój znajomy wymyslił patent wkłada oponę do worka i zawiesza ją na rurce za worek, nie wiem czy to działa bo stosowane pierwszy raz . Myslę że temat na czasie i do przedyskutowania na forum (korzystałem z wyszukiwarki ale nic nie znalazłem- włożyłem do off Topic bo ani to usterka ani inna rzecz ).

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

ja tam wale...na płasko jedna na drugą ( moze idealna metoda to nie jest, ale z braku miejsca w miare sensowna , a jakiś deformacji opon - o ktorych straszą - po tej metodzie nie zauważyłem przez karierę mojego "motoryzowania się" :wink: )

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3374
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja na oponach zimowych leżących płasko trzymałem taczki metalowe.

I nic sie im nie stało tylko jeden mały szczegół ja mam opony na 2 sezony.

A u wulanizatora pilnuje przy zakupie by nowe opony miały nie wiecej niz rok.

Wczesnie jzamawiam i on mi już wybiera. Jak przejedziesz w ostatniej chwili to ci kilkuletnie założą.

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• mozgi
          L&K
          • 2009
          • 1127
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

Na płasko położone jeden na drugim czy pionowo ???
          fachowcem nie jestem ale lepiej kłasć opony poziomo bo chodzi głownie oto żeby bieżnik opony z niczym sie nie stykał, ja pakuję oponę każda oponę w osobny worek foliowy i kłade jedna na drugiej
          ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
          Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• tomil
            L&K
            S_OCP Member
            • 2008
            • 1179

Same opony powinny być przechowywane na stojąco. Jedna na drugiej mogą spowodować wybrzuszenie bieżnika.
            Opony na felgach- na leżąco- żeby z kolei felga nie obciążała w jednym miejscu bieżnika.
            It doesn't matter what we're losing
            It only matters what we're going to find!

Komentarz

Pracuję...