Siema Panowie!
Załapał bym sie jeszcze? Jak znaleźć kontakt? Bo na dniach bede we wawie :wink:
Zadzwoń do Rogala, ale chyba będzie ciężko, bo przeprowadzają w kwietniu remont. Byłem chyba jednym z ostatnich, którym się udało załapać. Ale dzwoń, bo nigdy nie wiadomo
Witam.
Mam takie małe pytanko. czy ktoś z was śmiga na 17 bez obniżania zawieszenia?? ewentualnie poprosiłbym o jakieś fotki jak to wygląda. najlepiej combi
Co w ogóle o tym myślicie?? Pewnie wyjdzie wóz drabiniasty,co??
witam Arek mam O1 na 17 opony 205/50 autko siedzi na normalnym zawieszeniu...nie wyglada jak wóz drabiniasty, za to zdecydowanie lepiej sie prowadzi i nie trzęsie jak galaretą...po wyjezdzie z salonu miałem felgi 15 ori... :P ...dopiero zmiana na 17 poprawiła zdecydowanie komfort jazdy....Koledzy na forum maja nawet 18' wiec możesz śmiało 17 zakładać...na przyszłość oczywiście planuję wymianę na konkretne amortyzatory :wink:...zawieszenia nie będę obniżał ponieważ jeżdżę niekiedy w cięższym terenie
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Arek, ja podobnie jak kolega wyżej oponka 205/50/17 i bez obniżania zawieszenia. Powiem tak: prowadzenie duużo lepsze, komfort trochę słabszy w porównaniu do 15'', wygląd dużo na plus, ale moim zdaniem gleba by się przydała, tylko po prostu nie mam jaj, żeby zapodać -30mm
Fotek kilka mam na PicasaWeb: http://picasaweb.google.pl/maciejunio/Octavia#
Mysle ze jak ci przeswit w nadkolu nie przeszkadzal przy 16 to i przy 17 nie bedzie problemu. Ale nie oszukujmy sie im nizej tym ladniej :wink:
Zamieszczone przez Arek
No dobra to chyba jednak sie skusze na felgi bo na glebe to brak jaj jak u kolegi Azazela
Ja ostatnio nie mam jaj jezdzic bez tulejek podwyszajacych przod o 20mm :wink:
Dzisiaj mialem okazje przejachac po takich garbach :shock: ze miska by zostala gdzie na sammym ich poczatku :? a ciagnely sie kilka km :x
Ja długo nie pojeździłem na 17 i ori zawieszeniu :P Dziwnie to wygląda/ło moim zdaniem :wink: I zakupiłem rs'y i jest duużo lepiej. Zresztą fotki/różnice widać w moim wątku.
bez porównania ale jakoś nie mam odwagi na glebę :diabelski_usmiech
Nie ma się czego bać. Ja też się obawiałem niższego zawieszenia, ale okazało się, że dzięki temu że zawieszenie jest twardsze to samochód się mniej buja i mniej zawadzam podwoziem o cokolwiek niż na seryjnym zawieszeniu.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Tylko u mnie jest ten jeszcze problem ze zdarza mi sie czasem jeździć załadowanym autem pod sam dach i troszkę siada,jak sie zachowa zawieszenie przy glebie??
Też się tego obawiałem, ale jednak nie miałem o co Bez problemu jeżdżę z załadunkiem :wink:
Tak to np wygląda u mnie:
Zdarzy się niekiedy/bardzo rzadko że nawet bardziej siedzi, ale wtedy to mam do przejechania krótki dystans.
Arti_r1, sorry za OT, ale na zdjęciu zauważyłem, że masz oponki Falken... czy to może model FK-452? Jeśli tak to czy jesteś zadowolony? Bo ja też takie mam
Tak zgadza się Azazel, to ten model :wink: Jak narazie przejeździłem jeden sezon i nie ma źle. A u Ciebie jak się sprawują? Arek może zagadaj do Grygyego, może coś się znajdzie, a jak nie to inne forum albo ostatnio nawet widziałem na niemieckim ebay'u takie sprężynki
Arti_r1, no ja już po 2 sezonach na tej gumce i jest przyzwoita naprawdę jak za te pieniądze. Zużywa się równomiernie i parametry dobre, także mogę spokojnie polecać Teraz jeszcze mi raźniej, że nie jestem jedyny w klubie z takim obuwiem, hehe Arek, wcześniej pisałeś, że nie masz jaj na -30mm tak jak ja, ale widzę, że jedno jajo znalazłeś już skoro na -15mm się namyślasz :diabelski_usmiech Może i ja się zdobędę na odwagę... 8)
No ja też się nad tym zastanawiałem pół zimy, ale teraz nie żałuje że je kupiłem. I auto się lepiej trzymie i prowadzi, i poszło skromnie w dół. Przy założonych zimowych 15 i płycie metalowej zdarzy się niekiedy przyhaczyć na jakiejś koleinie albo muldzie :? ale jest osłona i jest dobrze :P No i jak trzeba podjechać pod krawężnik przodem to też przytrafi się zahaczyć dołem zderzaka :| Ale ogólnie jest dobrze :wink:
Komentarz