Mam dwie koncepcje:
1. Z Warszawy przez Poznań do Nowego Tomyśla i potem pnąc się w góre do Szczecina.
2. Z Warszawy od razu jechać na Szczecin, czyli przez Bydgoszcz (okolice).
To wiem, że pociągiem, czy samolotem było by najlepiej, ale musze zawieźć tam niestety dwie wielkie skrzynie ze sprzętem a niechce ich nadawać kurierem, dlatego niestety muszę się przetelepać autem.
jak lecialem do szczecina jakis miesiac temu (z torunia) to obwodnica bydgoszczy byla w remoncie i ciezko sie jechalo stojac w korku i toczac sie 40 na godz
Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
jak lecialem do szczecina jakis miesiac temu (z torunia) to obwodnica bydgoszczy byla w remoncie i ciezko sie jechalo stojac w korku i toczac sie 40 na godz
obwodnica Bydgoszczy jest już otwarta (od 2 tygodni ). pokonuję tą trasę raz w tygodniu.
ogólnie - jeżeli będziesz jechał w nocy to opcja 2. trasa krótsza o ok. 70 km.
1. Z Warszawy przez Poznań do Nowego Tomyśla i potem pnąc się w góre do Szczecina.
Ta opcja znacznie lepsza i szybsza, aczkolwiek droższa, przejazd autostrada to koszt ok 3x 33zl (jak dobrze pamiętam) - chyba, że ktoś wie jak ominąć bramki?
Swoją drogą stara droga na Poznań również bardzo dobrej jakości i dość szybka i wygodna. Przynajmniej taką pamiętam do momentu zjechania na autostradę.
Zamieszczone przez yoschua
2. Z Warszawy od razu jechać na Szczecin, czyli przez Bydgoszcz (okolice).
Pokonywałem ją wielokrotnie. Męcząca, z dużą ilością fotoradarów i przez ok 50% trasy nawierzchnia taka sobie.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Utwierdziliście mnie w wariancie pierwszym - Autostradą do Nowego Tomysla i potem w górę.
Koszty: niestety wiem, że to 33 zł w jedną stronę - ech
Tym razem chce jechać w dzień z racji bardzo dużego dystansu. Normalnie opuszczam Warszawe około 5 - przed porannym szczytem komunikacyjnym.
Obyś nie trafił na wieczne remonty na A2, zwężania i ograniczenia do 60
a ile robót drogowych jest na A2? Jeżeli pamiętam to 2x może 3x łacznej długosci każdy max 1000m. mozna za Orlenem za Koninem zjechac na "starą" dwójke i az do Pniew bez opłat. Droga wyremontowana itd. A wariant nr2 ;koleiny po pas i co mieścina suszarka pogania suszarke których w opcji nr1 jest jak na lekarstwo. ja zawsze wybieram A2 (zawsze przez bramki bo przejazd mam gratisowy dla poj. pow 12t. mam winetke :P ). A pozatym wszystkiego naj w nowym 2010 roku.
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie. http://campaign.scania.com/v8/
ech, szkoda, że dla pojazdów poniżej 3,5t niemożna kupić winiety
Wielokrotnie jadąc Warszawa - Świebodzin - Warszawa jednego dnia płaciłem 66zł za autostrade, jak kiedyś rozmwaiałem na bramce z kasjerką to winieta jednodniowa byłaby tańsza, ale się nieda
[ Dodano: Pon 04 Sty, 10 22:58 ]
No to dojechałem
Wyjechałem z Warszawy o 14
Przez Sochaczew, Łowicz do węzła Piątek.
Autostradą do końca - do Nowego Tomyśla
a potem w góre.
W Szczecinie byłem około 21.
95% trasy po czarnym, jedynie jakieś 30km przed Szczecinem już po śniegu.
I faktycznie 80% trasy przejechana szybko i bezstresowo i bezkorkowo.
Czy sytuacja uległa zmianie przez ostatnie 2 lata?
W niedzielę czeka mnie trasa Warszawa <---> Stargard Szczeciński i również zastanawiam się nad tymi samymi dwoma wariantami.
Przez Bydgoszcz - wiem, że się poprawiło i teraz conajmniej do Sierpca/Lipna jest nowa super nawierzchnia i raczej luźna droga. Nie wiem jak dalej, czy jest tak aż do Bydgoszczy? No i jak wygląda odcinek Bydgoszcz -> Stargard Szczeciński?
A jak w porównaniu z tym wypada droga przez A2, cena wzrosła, więc w jedną stronę to aż 39 zł teraz, a w dwie prawie 80 zł (lekka paranoja). Czy jest to opłacalne? Wiadomo dla auta lepsza jest spokojna, równa jazda, poza tym ja też cenię sobie komfort. Ale obecny odcinek na Bydgoszcz ze zjazdu z E77 jest akceptowalny.
Puchacz, Winetki na duże się skończyl więc zaleceniem szefostwa przeniosłem się na trase szczecin-stargard-wałcz-bydgoszcz-torun-sierpc-płońsk-wawa i powrót tą samą drogą cała trasa wyremontowana jeszcze do nowego roku obwodnica Torunia gratisowa więc bez problemowo pojedziesz. Słysze duzo lamentów, że źle jest oznaczony wjazd na autostrade w lubiczu więc znaki na Łódz w tej okolicy a następnie pojawiają sie ponownie Bydgoszcz-Szczecin. Miłej podróży
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie. http://campaign.scania.com/v8/
Dzieki Romekm76, taką właśnie trasą pojechałem. Bardzo dobra trasa, czas około 6h w jedną stronę, bez szaleństw, a nawet na lekkiej ekonomii. Mam nawet fotkę z powrotu gdzie spalanie wynosi 5,3 l wg kompa z 400 km, ale to chyba dlatego, że z wiatrem
W każdym bądź razie to rekord, chociaż zobaczymy czy wyliczenie z motostat to potwierdzi.
Wjazd faktycznie tak trochę szybko się pojawia (bez uprzedzenia), zjazd na Warszawe w drugą stronę również, ale trzeba się trzymać po prostu 10, S10, A1, a na pewno się trafi. No i ten kawałek autostrady bez opłat jest.
A właśnie, w kwestii tej autostrady. Jakie było moje zdziwienie gdy jadąc do Wa-wy z kierunku Bydgoszczy nagle znalazłem się przed bramkami :shock: Myślałem, że drogę pomyliłem bo bardzo wcześnie rano było. Przy następnych bramkach pani poinformowała mnie, że nic nie płacę bo jest za free do któregoś tam dnia. Czy w związku z tym od teraz jadąc do Warszawy będę musiał pokonywać ten kawałek A1 i za to płacić ? Jakaś alternatywa jest ? Nie da się już normalnie 10, S10 jechać ?
Komentarz