Czy jest ktoś na forum kto ma możliwość sprawdzenia historii auta po numerze VIN. Kolega sobie upatrzył, ale w serwisach Audi nie chcą podać informacji.
Nie bardzo rozumiem dlaczego ASO nie chce udzielić info. o SAMOCHODZIE (nie o właścicielu) na podstawie nr VIN auta :? Wydaje mi się, że jest to nawet obowiązek ASO aby poinformować zainteresowanewgo zakupem auta o jego przeszłości. Ale to jest własnie Polska - pod przykrwyką różnego rodzaju wymyślonych przepisów, pozbawia się klienta możliwości uzyskania informacji o aucie, a potem dziwi się, że handlarze wciskaja ludziom złom. A jak widać same ASO przyczyniaja się do tego aby ten złom wciskać ludziom i bynajmniej nie wynika to z żadnych przepisów zabraniajacych udzielania takich informacji - bo takich przepisów po prostu NIE MA - tylko ze złej woli ASO :evil:
niech dzwoni po serwisach. Ostatnio udało mi się w kaliszu lub koninie (nie pamiętam)
Liczyłem na inną pomoc. :wink:
PS.
Już obdzwonił znaczną część kraju. :wink:
[ Dodano: Czw 31 Gru, 09 17:54 ] Big, Poda informację, tylko trzeba się zjawić osobiście z dowodem rejestracyjnym/książką serwisową lub z właścicielem auta.
w sumie to po prostu im się nie chce..
wszystko trwa pare minutek , chyba że zacznie Ci wyliczać wszystkie naprawy.. ,
tak na marginesie , ostatnio dzięki uprzejmości kolegi z aso sprawdziłęm z 30 samochodów
jak szukałem Sławkowi i rzadko które auto z lat 2000-2002 ma dłużej prowadzony serwis jak do 2005-06 roku , przebiegi jeżeli chodzi o diesle potwierdzają się z tym co jest ogólnie wiadomo dla ludzi którzy mają choć troszke pojęcia o samochodach... , przez pierwsze 3-4 lata , dokąd sa serwisowane przebiegi mają minimum 35 tyś rocznie /rarytasy nie do znalezienia :twisted: / , większość 45-60tyś km rocznie ostatnie przeglądy przy około 220-280tyś km i 4-6 latach.. . w większości aut serwis tylko na gwarancji ,w reszcie kończył się gdzieś na 2004-2005 roku.
po sprawdzeniu tych wszystkich samochodów odnosze wrażenie że mają one kręcone liczniki jeszcze na zachodzie , i to wcale nie przed samą sprzedażą , zanim trafią do polakówi itp. , a polak jeszcze swoje ukręca..
co ciekawe nie znalazłem żadnego o przebiegu w granicach 100tyś i więcej rocznie.., takie chyba wogóle nie jeżdżą na serwisy.. :lol:
leszekmw, to jest A4 dwuletnia z przebiegiem ponad 100kkm i prowadzoną dokumentacją. Stoi ona w Czechach, a w Audi można sprawdzić po VIN historię w ASO Polskim auta z zagranicy. Już raz obdzwaniał dla innego auta i mu podali wszystko.
na forum A4 byl kiedys koles co byl w stanie sprawdzic.
mail do niego: [email protected]
jak cos znajdzie to kosztuje to bodajze 50 zl.
jak nic nie znajdzie to po prostu o tym powie.
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Re: Sprawdzenie Audi A4 po numerze VIN w serwisie.
Zamieszczone przez AdamB
Czy jest ktoś na forum kto ma możliwość sprawdzenia historii auta po numerze VIN. Kolega sobie upatrzył, ale w serwisach Audi nie chcą podać informacji.
Komentarz